Preguntes freqüents

Consulta les respostes a les preguntes més habituals realitzades a l’equip d’orientadors i orientadores d’Educaweb

Estudis per ser mestre d'Infantil

Què haig d'estudiar si vull ser mestra o mestre d'Educació Infantil?

Si tens clar que t'agradaria treballar com a docent en qualsevol dels dos cicles de l'etapa d'Educació Infantil, has de saber que per a això és necessari superar estudis universitaris, concretament el Grau en Educació Infantil.

Durant la carrera hauràs de superar 240 crèdits, organitzats en 4 cursos acadèmics.

Un cop obtinguis la titulació podràs accedir a feines de mestra o mestre en centres educatius que imparteixin el primer cicle de l'etapa (0 a 3 anys) i també en centres de segon cicle (3 a 6 anys).

En algunes universitats el pla d'estudis permet obtenir mencions per desenvolupar un perfil educatiu més especialitzat en àrees com Educació Musical o Llengua Estrangera.

I si t'interessa obtinir també la titulació per a ser docent de Primària, et pot interessar conéixer el Doble Grau en Educació Infantil i Primària.

Tingues en compte que, si el teu objectiu professional és ser educador o educadora exclusivament en el primer cicle de l'etapa, és a dir, amb alumnat de 0 a 3 anys, podràs accedir a aquesta ocupació cursant estudis de Formació Professional, concretament el Cicle Formatiu de Grau Superior en Educació Infantil.

Per a triar universitat, informa't sobre les notes de tall del Grau en Educació Infantil i també sobre les notes de tall del Doble Grau en Infantil i Primària, així com dels mensions que ofereix cada pla d'estudis i les característiques de la universitat.