Preguntes freqüents

Consulta les respostes a les preguntes més habituals realitzades a l’equip d’orientadors i orientadores d’Educaweb

Vull ser veterinari

Què haig d'estudiar per ser veterinari o veterinària?

Si el teu objectiu és exercir com a veterinari o veterinària, professió inclosa en el sector de la sanitat i la producció animal, necessites cursar estudis universitaris, concretament el Grau en Veterinària, en el qual hauràs de superar 300 crèdits, organitzats en 5 cursos acadèmics.

El pla d' estudis proporciona coneixements relacionats amb el diagnòstic i tractament de les malalties dels animals, producció d'aliments d'origen animal i amb la seguretat alimentària.

Algunes de les assignatures que cursaràs per obtenir aquests coneixements són:

- Fisiologia animal

- Nutrició animal

- Parasitologia

- Anatomia patològica

- Cirurgia i anestesiologia

- Etnologia i etologia

- Producció animal i higiene

- Inspecció i control alimentari

- Agronomia

- Farmacologia veterinària

- Deontologia i legislació veterinària

A més, per aconseguir el títol hauràs de realitzar el Treball Final de Grau (TFG) i també les pràctiques tutelades, que en alguns centres inclouen estades rotatòries en diferents clíniques, empreses o granges, per tal que exploris totes les facetes de la professió.

Després de graduar-te podràs treballar en:

- Clíniques d'animals de companyia, de granja o exòtics

- Explotacions ramaderes o aqüícoles

- Indústries d'alimentació

- Centres de recerca

- Laboratoris d'anàlisi

A més, podràs accedir a diferents estudis de postgrau per especialitzar-te en l'àmbit de la veterinària que més t'interessi.

Abans de triar centre, estudia bé els plans d'estudi de cada universitat, ja que trobaràs diferències quant a l'oferta d'optatives i itineraris d'especialització.

A més, no oblidis valorar altres aspectes importants, com la nota de tall que necessites per accedir als estudis, si el centre és públic o privat i les pràctiques que podràs realitzar.