11

Professions de Música, dansa i teatre

Filtrar
Els discjòqueis (DJs) són els artistes que introdueixen i reprodueixen música per a un públic. Treballen a ràdios, bars i clubs i discoteques mòbils. La seva feina inclou parlar amb el públic, així com controlar un equip tècnic especialitzat.
Els professors de música ensenyen a alumnes de totes les edats i habilitats a llegir partitures (solfeig), tocar un instrument o cantar. Imparteixen classe en una àmplia varietat d'entorns, incloent-hi escoles, col·legis, universitats i conservatoris. Alguns mestres ensenyen música en privat, a casa...
Els gerents (o mànagers) musicals treballen en negocis de la indústria de la música, tasca que inclou negociar i assegurar els contractes de cantants i bandes de música, per exemple. Conèixer la música i el públic que compra música resulta essencial en aquesta professió.
Els musicoterapeutes fan servir sons i música per ajudar persones amb dificultats físiques, mentals, socials i emocionals. A través de la música, les persones poden explorar la seva personalitat i experiències, comunicar sentiments i augmentar la confiança en si mateixes. Els terapeutes treballen am...
Els tècnics de manteniment i reparació d'instruments musicals es dediquen a dissenyar i fabricar instruments musicals. La majoria dels tècnics també porten a terme les reparacions, el manteniment i els treballs de restauració dels instruments. És habitual que els tècnics s'especialitzin en determina...
Els directors d'escena assisteixen el director de l'obra, el dissenyador, el repartiment i la resta de l'equip artístic, i s'asseguren que els assajos i presentacions tenen lloc sense problemes. També verifiquen que tots els altres elements, com la il·luminació, el vestuari i l'escenografia estan co...
Els tramoistes preparen l'escenari per a una actuació, munten els decorats i els treuen en acabar. Aquesta feina implica la responsabilitat de mantenir en bon estat els decorats i l'attrezzo.
Els actors i les actrius treballen a teatre, cine, televisió i ràdio. Usen la veu, els moviments i la imaginació per crear personatges i explicar la història que el guionista o dramaturg ha escrit.
Els ballarins mouen el cos al ritme de la música per interpretar un personatge o escenificar una història davant una audiència, o simplement per entretenir. Poden especialitzar-se en un tipus concret de dansa, com el ballet clàssic.
Els músics es dediquen a la música clàssica o a la popular. Actuen a concerts en directe i a festivals. Alguns músics graven música per vendre-la al públic.
Els cantants s'especialitzen en música clàssica o popular. Treballen cantant òpera o formant part d'un cor, o bé canten un o diversos estils populars diferents, com pop, rock o hip-hop.