36

Professions de Disseny: gràfic, tèxtil, industrial i interiors

Filtrar
Els dissenyadors de pàgines web utilitzen una combinació d'habilitats gràfiques i de les TI per dissenyar pàgines web per a Internet. Han d'aconseguir un equilibri entre un disseny interessant i un ús i maneig fàcil de la web.
Els assistents de dissenyador ajuden els dissenyadors a fer la seva feina. Entre d'altres tasques, fan treballs de recerca per a un projecte de disseny, mitjançant la realització d'esbossos, i preparen els materials per a la producció. Els assistents de dissenyador treballen en una àmplia gamma d'àr...
Els dissenyadors de moda creen i desenvolupen col·leccions de roba i complements tenint en compte les tendències culturals i socials d'un període específic. Tenen en compte tot tipus de públic, estils i materials de producció, encara que solen especialitzar-se en una àrea en concret, com la roba fem...
Els dissenyadors gràfics creen dissenys per incloure'ls en un missatge concret o crear un efecte visual. Treballen en un ampli ventall de productes, com ara pòsters, cobertes de llibres, revistes, productes d'embalatge i llocs web.
Els tècnics en reprografia utilitzen fotocopiadores i impressores per fer còpies de documents impresos. Configuren i ajusten màquines per a cada treball. Realitzen tasques de càrrega i també es dediquen al manteniment rutinari de les màquines.
Els aparadoristes dissenyen i creen els aparadors de les botigues i els departaments de punts de venda al detall. El seu objectiu és promoure les vendes dels productes en exposició presentant-los de la forma més atractiva.
Els retolistes realitzen cartells i rètols amb esmalt especial i pinzells de retolació. Els retolistes creen rètols utilitzant una gran varietat de materials, com ara plàstic, metall, fusta i vidre.
Els dissenyadors de calçat creen nous dissenys de calçat o modifiquen els ja existents. Han de mantenir-se al dia amb les tendències de la moda i les necessitats dels compradors. El coneixement de l'anatomia del peu és important.
Els dissenyadors de productes creen dissenys tridimensionals d'objectes que van des d'articles per a la llar, com calderes, assecadors per als cabells i rentadores, fins a aparells industrials.
Els dissenyadors d'interiors (o interioristes) utilitzen tècniques de disseny per fer el millor ús visual i físic de l'espai, un procés conegut com a ordenació del territori. Els dissenyadors d'interiors estan especialitzats en la creació d'ambients a oficines i cases particulars.
Els dissenyadors tèxtils creen dissenys d'estampats, teixits i gèneres de punt, catifes i revestiments de parets. A més de mantenir-se al dia amb les últimes tendències de moda, els dissenyadors tèxtils han de tenir coneixements especialitzats sobre l'ús i el comportament dels diferents tipus de tei...
Els dissenyadors de vestuari dissenyen vestits i accessoris per a teatre, cine i televisió. Els seus dissenys s'han d'adaptar a determinats personatges i escenaris. Les disfresses es poden llogar o comprar a botigues de roba de segona mà.
Els dissenyadors de decorats de televisió, teatre i cine s'encarreguen de seleccionar decorats exteriors i interiors per a produccions de televisió, teatre i cine. Preparen maquetes o dibuixos i supervisar la creació dels seus sets.
Els enginyers de disseny produeixen dissenys de maquinària, estructures i productes nous o millorats. Per fer la seva feina, tenen en compte la seguretat, l'eficàcia, el cost i el medi ambient. Els enginyers de disseny normalment estan especialitzats en una àrea específica.
Els ergonomistes són professionals dels factors humans de les relacions entre les persones i la seva vida quotidiana o el seu entorn de treball, que inclou l'anàlisi dels objectes i l'equipament que utilitzen les persones. Els ergonomistes aconsellen sobre els tipus d'equips i sobre l'entorn que aju...
Els modistes confeccionen diverses peces de vestir, conforme als encàrrecs de clients particulars. Prenen les mides als clients i poden aconsellar teles i dissenys adequats. Els modistes realitzen totes les tasques necessàries per produir peces acabades. Alguns també ofereixen servei d'arranjaments ...
Els treballadors del cuir elaboren una gran varietat d'articles de cuir. Els articles es produeixen en massa a fàbriques o mitjançant mètodes tradicionals a tallers d'artesania. Alguns artesans s'especialitzen com a guarnicioners, i fan i reparen articles de cuir per muntar a cavall.
Els modelistes dissenyen i construeixen models. Fan servir diferents materials, com ara fusta i plàstic, per a la fabricació de motlles de fosa de metalls. Els modelistes treballen a partir dels dibuixos o dissenys d'enginyers informàtics. Usen una àmplia gamma d'eines manuals i màquines per fer mod...
Els sastres fan diferents tipus de peces de roba confeccionades a mida, en especial roba d'home. Prenen les mides als clients i els aconsellen sobre els teixits i els dissenys. Els sastres porten a terme totes les tasques de producció de les peces acabades; per exemple, patronatge, tall, costura, mu...
Els tècnics tintorers s'encarreguen d'assegurar-se que els diferents materials es tenyeixen amb el to requerit.