33

Professions de Disseny: gràfic, tèxtil, industrial i interiors

Filtrar
Un dissenyador web és el responsable de planificar l'estructura i determinar els elements gràfics de tota mena de llocs web amb la finalitat que siguin pràctics i estètics per a l'usuari i compleixin amb els objectius del client. Els dissenyadors i dissenyadores web estudien les necessitats de l'usu...
Els assistents de dissenyador ajuden els dissenyadors a fer la seva feina. Entre d'altres tasques, fan treballs de recerca per a un projecte de disseny, mitjançant la realització d'esbossos, i preparen els materials per a la producció. Els assistents de dissenyador treballen en una àmplia gamma d'àr...
Els dissenyadors de moda creen i desenvolupen col·leccions de roba i complements tenint en compte les tendències culturals i socials d'un període específic. Tenen en compte tot tipus de públic, estils i materials de producció, encara que solen especialitzar-se en una àrea en concret, com la roba fem...
El dissenyador gràfic o dissenyadora gràfica s'encarrega de transmetre missatges o idees de manera visual mitjançant la combinació creativa del color, imatges, textos i símbols. Un dissenyador gràfic pot treballar en àmbits molt diversos: sector editorial, publicitat, aplicacions web i entorns digit...
Els artfinalistes o preimpressors agafen els dissenys creats per un dissenyador i els preparen per imprimir-los, cosa que comporta realitzar canvis i correccions en els dissenys. Els artfinalistes fan servir programes de disseny gràfic per fer la seva feina.
Els tècnics en reprografia utilitzen fotocopiadores i impressores per fer còpies de documents impresos. Configuren i ajusten màquines per a cada treball. Realitzen tasques de càrrega i també es dediquen al manteniment rutinari de les màquines.
Els tècnics d'acabats d'impressió controlen les màquines d'impressió per convertir materials impresos en productes finals. Treballen en una àmplia varietat de productes diferents, per exemple, llibres, revistes, catàlegs, etc.
Els aparadoristes dissenyen i creen els aparadors de les botigues i els departaments de punts de venda al detall. El seu objectiu és promoure les vendes dels productes en exposició presentant-los de la forma més atractiva.
Els impressors utilitzen un mètode d'impressió per pantalla de tela. Imprimeixen dissenys, fotografies i altres imatges en una varietat de materials.
Els cosidors a màquina utilitzen màquines de cosir per crear peces de roba i parts de peces de roba per a la indústria tèxtil. Realitzen diferents tasques, com ara costures per evitar que s'esfilagarsin els teixits, o la fixació de cremalleres i cinturons.
Els retolistes realitzen cartells i rètols amb esmalt especial i pinzells de retolació. Els retolistes creen rètols utilitzant una gran varietat de materials, com ara plàstic, metall, fusta i vidre.
Els correctors de textos creen articles impresos i en línia i s'asseguren que siguin correctes abans de ser publicats. Treballen en publicacions com ara diaris, revistes i llocs web internacionals. Els correctors de textos s'encarreguen de comprovar que la còpia es llegeix bé, que no té cap error or...
Els tècnics tèxtils s'han d'assegurar que la roba es confecciona utilitzant els mètodes més rendibles i eficients, però mantenint els estàndards de qualitat. Apliquen els seus coneixements sobre equipaments, materials i processos de producció.
Els dissenyadors de calçat creen nous dissenys de calçat o modifiquen els ja existents. Han de mantenir-se al dia amb les tendències de la moda i les necessitats dels compradors. El coneixement de l'anatomia del peu és important.
Els dissenyadors de mobles creen dissenys per a productes de mobiliari en cadenes de producció en sèrie o artesanal. Tenen en compte la funció d'un element de mobiliari, el seu aspecte i les limitacions del material (per exemple, fusta, metall o plàstic).
Els dissenyadors d'interiors (o interioristes) utilitzen tècniques de disseny per fer el millor ús visual i físic de l'espai, un procés conegut com a ordenació del territori. Els dissenyadors d'interiors estan especialitzats en la creació d'ambients a oficines i cases particulars.
Els dissenyadors tèxtils creen dissenys d'estampats, teixits i gèneres de punt, catifes i revestiments de parets. A més de mantenir-se al dia amb les últimes tendències de moda, els dissenyadors tèxtils han de tenir coneixements especialitzats sobre l'ús i el comportament dels diferents tipus de tei...
Els dissenyadors de vestuari dissenyen vestits i accessoris per a teatre, cine i televisió. Els seus dissenys s'han d'adaptar a determinats personatges i escenaris. Les disfresses es poden llogar o comprar a botigues de roba de segona mà.
Els dissenyadors de decorats de televisió, teatre i cine s'encarreguen de seleccionar decorats exteriors i interiors per a produccions de televisió, teatre i cine. Preparen maquetes o dibuixos i supervisar la creació dels seus sets.
Els tecnòlegs del cuir apliquen principis científics al tractament i la utilització del cuir. Molts tecnòlegs treballen en la producció o control de qualitat, a les adoberies, i d'altres realitzen treballs de recerca i desenvolupament.