36

Professions de Disseny: gràfic, tèxtil, industrial i interiors

Filtrar
Els tècnics tintorers s'encarreguen d'assegurar-se que els diferents materials es tenyeixen amb el to requerit.
Els patronistes escaladors treballen en la indústria tèxtil. Constitueixen un important punt de connexió entre el disseny i les fases de fabricació dels articles de roba. Tot i que l'entalladura i l'escalatge de patrons són dues feines diferents, les pot realitzar la mateixa persona.
Els il·lustradors fan dibuixos, imatges, pintures o diagrames per a una àmplia varietat de productes i apliquen diverses tècniques artístiques i gràfiques per fer-ho. Els il·lustradors acostumen a especialitzar-se en una àrea en concret, com manuals mèdics, tècnics o científics, o en il·lustració co...
Els sabaters confeccionen, modifiquen i reparen calçat i articles similars com a bosses, cinturons o participen en alguns dels processos de fabricació d'aquests productes.
Els impressors utilitzen un mètode d'impressió per pantalla de tela. Imprimeixen dissenys, fotografies i altres imatges en una varietat de materials.
Els tècnics d'acabats d'impressió controlen les màquines d'impressió per convertir materials impresos en productes finals. Treballen en una àmplia varietat de productes diferents, per exemple, llibres, revistes, catàlegs, etc.
Els artfinalistes o preimpressors agafen els dissenys creats per un dissenyador i els preparen per imprimir-los, cosa que comporta realitzar canvis i correccions en els dissenys. Els artfinalistes fan servir programes de disseny gràfic per fer la seva feina.
Els correctors de textos creen articles impresos i en línia i s'asseguren que siguin correctes abans de ser publicats. Treballen en publicacions com ara diaris, revistes i llocs web internacionals. Els correctors de textos s'encarreguen de comprovar que la còpia es llegeix bé, que no té cap error or...
Els tècnics tèxtils s'han d'assegurar que la roba es confecciona utilitzant els mètodes més rendibles i eficients, però mantenint els estàndards de qualitat. Apliquen els seus coneixements sobre equipaments, materials i processos de producció.
Els dissenyadors de mobles creen dissenys per a productes de mobiliari en cadenes de producció en sèrie o artesanal. Tenen en compte la funció d'un element de mobiliari, el seu aspecte i les limitacions del material (per exemple, fusta, metall o plàstic).
Els dissenyadors de transports s'encarreguen del disseny i desenvolupament de vehicles, vaixells, avions i altres mitjans de transport. Han de tenir coneixements bàsics sobre enginyeria i mètodes de producció i han de conèixer les necessitats dels usuaris del transport.
Els tecnòlegs del cuir apliquen principis científics al tractament i la utilització del cuir. Molts tecnòlegs treballen en la producció o control de qualitat, a les adoberies, i d'altres realitzen treballs de recerca i desenvolupament.
Els buscadors d'imatges es dediquen a trobar i seleccionar fotografies i il·lustracions per utilitzar-les en diversos tipus de publicacions, com ara llibres, revistes, diaris, CDs i pàgines web.
Els professors de disseny i tecnologia ensenyen als alumnes a dissenyar i crear objectes que tinguin una funció pràctica. Fan servir tota una sèrie de tècniques, com disseny assistit per ordinador (CAD) i coneixements artesanals pràctics.
Els arregladors de roba realitzen canvis i arranjaments en tot tipus de peces de roba. Utilitzen màquines de cosir i també cusen a mà. Un petit nombre d'arranjadors s'especialitzen i treballen en vestuari de teatre.
Els maquetistes construeixen models o maquetes que serveixen als dissenyadors a fer-se una idea més precisa del resultat que tindrà el seu disseny, com s'integra en aquest entorn i com serà de pràctic. Treballen amb diversos materials, com fusta, plàstic i metall.