33

Professions de Disseny: gràfic, tèxtil, industrial i interiors

Filtrar
Els tècnics en reprografia utilitzen fotocopiadores i impressores per fer còpies de documents impresos. Configuren i ajusten màquines per a cada treball. Realitzen tasques de càrrega i també es dediquen al manteniment rutinari de les màquines.
Els dissenyadors de calçat creen nous dissenys de calçat o modifiquen els ja existents. Han de mantenir-se al dia amb les tendències de la moda i les necessitats dels compradors. El coneixement de l'anatomia del peu és important.
Els professors de disseny i tecnologia ensenyen als alumnes a dissenyar i crear objectes que tinguin una funció pràctica. Fan servir tota una sèrie de tècniques, com disseny assistit per ordinador (CAD) i coneixements artesanals pràctics.
Els artfinalistes o preimpressors agafen els dissenys creats per un dissenyador i els preparen per imprimir-los, cosa que comporta realitzar canvis i correccions en els dissenys. Els artfinalistes fan servir programes de disseny gràfic per fer la seva feina.
Els buscadors d'imatges es dediquen a trobar i seleccionar fotografies i il·lustracions per utilitzar-les en diversos tipus de publicacions, com ara llibres, revistes, diaris, CDs i pàgines web.
Els modelistes dissenyen i construeixen models. Fan servir diferents materials, com ara fusta i plàstic, per a la fabricació de motlles de fosa de metalls. Els modelistes treballen a partir dels dibuixos o dissenys d'enginyers informàtics. Usen una àmplia gamma d'eines manuals i màquines per fer mod...
Els patronistes escaladors treballen en la indústria tèxtil. Constitueixen un important punt de connexió entre el disseny i les fases de fabricació dels articles de roba. Tot i que l'entalladura i l'escalatge de patrons són dues feines diferents, les pot realitzar la mateixa persona.
Els dissenyadors de moda creen i desenvolupen col·leccions de roba i complements tenint en compte les tendències culturals i socials d'un període específic. Tenen en compte tot tipus de públic, estils i materials de producció, encara que solen especialitzar-se en una àrea en concret, com la roba fem...
Els retolistes realitzen cartells i rètols amb esmalt especial i pinzells de retolació. Els retolistes creen rètols utilitzant una gran varietat de materials, com ara plàstic, metall, fusta i vidre.
Els dissenyadors de vestuari dissenyen vestits i accessoris per a teatre, cine i televisió. Els seus dissenys s'han d'adaptar a determinats personatges i escenaris. Les disfresses es poden llogar o comprar a botigues de roba de segona mà.
Un maquetador és el responsable d'organitzar el text i els elements gràfics de diferents publicacions, tant impreses com digitals, com per exemple fullets publicitaris, revistes, diaris o llibres de temàtica diversa, entre altres. La principal funció dels maquetadors i maquetadoras és distribuir cor...
Els arregladors de roba realitzen canvis i arranjaments en tot tipus de peces de roba. Utilitzen màquines de cosir i també cusen a mà. Un petit nombre d'arranjadors s'especialitzen i treballen en vestuari de teatre.
Un dissenyador web és el responsable de planificar l'estructura i determinar els elements gràfics de tota mena de llocs web amb la finalitat que siguin pràctics i estètics per a l'usuari i compleixin amb els objectius del client. Els dissenyadors i dissenyadores web estudien les necessitats de l'usu...