33

Professions de Tècniques artesanals i artístiques

Filtrar
Els tècnics de manteniment i reparació d'instruments musicals es dediquen a dissenyar i fabricar instruments musicals. La majoria dels tècnics també porten a terme les reparacions, el manteniment i els treballs de restauració dels instruments. És habitual que els tècnics s'especialitzin en determina...
Els treballadors del cuir elaboren una gran varietat d'articles de cuir. Els articles es produeixen en massa a fàbriques o mitjançant mètodes tradicionals a tallers d'artesania. Alguns artesans s'especialitzen com a guarnicioners, i fan i reparen articles de cuir per muntar a cavall.
Els tecnòlegs del cuir apliquen principis científics al tractament i la utilització del cuir. Molts tecnòlegs treballen en la producció o control de qualitat, a les adoberies, i d'altres realitzen treballs de recerca i desenvolupament.
Els tècnics tintorers s'encarreguen d'assegurar-se que els diferents materials es tenyeixen amb el to requerit.
Els pintors i decoradors apliquen pintura, revestiments de parets i altres materials a l'interior i exterior dels edificis. Passen molt de temps preparant les superfícies abans de decorar-les.
Els emmarcadors munten i fan marcs per a fotos i altres objectes que es vulguin exposar. Preparen marcs utilitzant diverses classes d'eines i materials. Tallen muntures i munten imatges segons les necessitats dels clients.
Els artistes realitzen obres d'art. Fan les seves obres pel seu compte i sense importar-los si són funcionals o pràctiques. Poden especialitzar-se en un àmbit concret, com la pintura o l'escultura. Els artistes viuen de vendre la seva feina al públic en general.
Els dissenyadors de mobles creen dissenys per a productes de mobiliari en cadenes de producció en sèrie o artesanal. Tenen en compte la funció d'un element de mobiliari, el seu aspecte i les limitacions del material (per exemple, fusta, metall o plàstic).
Els professors d'art i disseny ensenyen una àmplia gamma de tècniques artístiques, de disseny i artesanals.
Els il·lustradors tècnico-científics elaboren dibuixos detallats per a publicacions tècniques o científiques, com ara llibres de text i manuals de referència.
Els sabaters confeccionen, modifiquen i reparen calçat i articles similars com a bosses, cinturons o participen en alguns dels processos de fabricació d'aquests productes.
Els tècnics ceramistes realitzen treballs relacionats amb la ciència i la tecnologia dels materials ceràmics. Treballen en la recerca, desenvolupament, producció i control de qualitat de materials ceràmics.
Els tècnics tèxtils s'han d'assegurar que la roba es confecciona utilitzant els mètodes més rendibles i eficients, però mantenint els estàndards de qualitat. Apliquen els seus coneixements sobre equipaments, materials i processos de producció.
Els dissenyadors de vidre són artesans o dissenyadors especialitzats en productes de vidre. Treballen en tres àrees principals: taller de vidre, vidre arquitectònic i vidrieres. La seva funció és dissenyar productes funcionals, segurs i rendibles.
Els reparadors de calçat reparen tot tipus de calçat. Treballen a botigues especialitzades o a botigues grans. Sovint reparen altres productes de pell, graven metall, copien claus i reparen rellotges.
Els antiquaris compren i venen objectes antics i de col·leccionista per obtenir un benefici. Alguns antiquaris estan especialitzats en determinats béns. Venen les seves mercaderies a botigues d'antiguitats, a fires d'antiguitats i a mercats.
Els il·lustradors fan dibuixos, imatges, pintures o diagrames per a una àmplia varietat de productes i apliquen diverses tècniques artístiques i gràfiques per fer-ho. Els il·lustradors acostumen a especialitzar-se en una àrea en concret, com manuals mèdics, tècnics o científics, o en il·lustració co...
Els dissenyadors ceramistes creen dissenys per a productes de ceràmica. Els dissenyadors ceramistes que treballen per a empreses grans acostumen a treballar en dissenys per a la producció en cadena de productes ceràmics. Els dissenyadors ceramistes que treballen per compte propi o per a empreses pet...
La majoria dels vidriers treballen a fàbriques automatitzades, que fabriquen en massa productes de vidre, com finestres, envasos i materials aïllants. Els artesans vidriers, que generalment treballen a tallers més petits, produeixen objectes artesanals, com ara articles de regal.
Els terrissaires ceramistes fabriquen diferents objectes de ceràmica tant seguint tècniques tradicionals com mitjançant processos mecanitzats. La majoria de terrissaires ceramistes s'especialitzen en un tipus de treball particular; per exemple, en tornejament o en buidatge.