33

Professions de Tècniques artesanals i artístiques

Filtrar
Els antiquaris compren i venen objectes antics i de col·leccionista per obtenir un benefici. Alguns antiquaris estan especialitzats en determinats béns. Venen les seves mercaderies a botigues d'antiguitats, a fires d'antiguitats i a mercats.
Els reparadors de calçat reparen tot tipus de calçat. Treballen a botigues especialitzades o a botigues grans. Sovint reparen altres productes de pell, graven metall, copien claus i reparen rellotges.
Els gravadors de metall graven dissenys i lletres en tot tipus de metalls. Hi ha diferents nivells d'habilitat. La majoria dels treballs es realitzen amb ordinadors i màquines de gravat. Tanmateix, hi ha alguns gravadors que continuen treballant a mà.
Els pintors i decoradors apliquen pintura, revestiments de parets i altres materials a l'interior i exterior dels edificis. Passen molt de temps preparant les superfícies abans de decorar-les.
Els tapissers treballen a fàbriques de mobles entapissant mobles nous i sovint es concentren en una sola tasca, com ara l'entapissat dels braços d'una cadira. Els tapissers treballen tant amb mobiliari nou com reentapissant mobles antics.
Els dissenyadors de calçat creen nous dissenys de calçat o modifiquen els ja existents. Han de mantenir-se al dia amb les tendències de la moda i les necessitats dels compradors. El coneixement de l'anatomia del peu és important.
Els dissenyadors de joies creen dissenys per a joieria, argenteria i altres tipus de productes metàl·lics decoratius i funcionals. Els dissenys es poden utilitzar per a la producció en cadena o per a l'elaboració d'articles fets a mà.
Els dissenyadors de vestuari dissenyen vestits i accessoris per a teatre, cine i televisió. Els seus dissenys s'han d'adaptar a determinats personatges i escenaris. Les disfresses es poden llogar o comprar a botigues de roba de segona mà.
Els restauradors de museu/galeria s'encarreguen de garantir que les obres d'art i els objectes d'interès històric es mantenen en les millors condicions possibles, mitjançant la seva neteja, reparació i manteniment. Generalment, conserven un tipus d'objecte o material en concret, com teixits, mobles ...
Els ebenistes produeixen tota mena de mobles. La majoria treballen a fàbriques, on es produeixen mobles a gran escala. Els ebenistes tradicionals treballen a tallers. Fan peces úniques i efectuen treballs de reparació i restauració.
Els terrissaires ceramistes fabriquen diferents objectes de ceràmica tant seguint tècniques tradicionals com mitjançant processos mecanitzats. La majoria de terrissaires ceramistes s'especialitzen en un tipus de treball particular; per exemple, en tornejament o en buidatge.
La majoria dels vidriers treballen a fàbriques automatitzades, que fabriquen en massa productes de vidre, com finestres, envasos i materials aïllants. Els artesans vidriers, que generalment treballen a tallers més petits, produeixen objectes artesanals, com ara articles de regal.
Els treballadors del cuir elaboren una gran varietat d'articles de cuir. Els articles es produeixen en massa a fàbriques o mitjançant mètodes tradicionals a tallers d'artesania. Alguns artesans s'especialitzen com a guarnicioners, i fan i reparen articles de cuir per muntar a cavall.
Els emmarcadors munten i fan marcs per a fotos i altres objectes que es vulguin exposar. Preparen marcs utilitzant diverses classes d'eines i materials. Tallen muntures i munten imatges segons les necessitats dels clients.
Els tècnics tintorers s'encarreguen d'assegurar-se que els diferents materials es tenyeixen amb el to requerit.
Els patronistes escaladors treballen en la indústria tèxtil. Constitueixen un important punt de connexió entre el disseny i les fases de fabricació dels articles de roba. Tot i que l'entalladura i l'escalatge de patrons són dues feines diferents, les pot realitzar la mateixa persona.
Els il·lustradors fan dibuixos, imatges, pintures o diagrames per a una àmplia varietat de productes i apliquen diverses tècniques artístiques i gràfiques per fer-ho. Els il·lustradors acostumen a especialitzar-se en una àrea en concret, com manuals mèdics, tècnics o científics, o en il·lustració co...
Els artistes realitzen obres d'art. Fan les seves obres pel seu compte i sense importar-los si són funcionals o pràctiques. Poden especialitzar-se en un àmbit concret, com la pintura o l'escultura. Els artistes viuen de vendre la seva feina al públic en general.
Els sabaters confeccionen, modifiquen i reparen calçat i articles similars com a bosses, cinturons o participen en alguns dels processos de fabricació d'aquests productes.
Els tècnics de manteniment i reparació d'instruments musicals es dediquen a dissenyar i fabricar instruments musicals. La majoria dels tècnics també porten a terme les reparacions, el manteniment i els treballs de restauració dels instruments. És habitual que els tècnics s'especialitzin en determina...