Especial Disseny 2012


Especial Disseny 2012
Especial Disseny 2012

juliol

2012

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Ets creatiu i innovador? T'interessa l'art i el dibuix? Forma't en disseny!

Els dissenyadors, bé siguin industrials, de moda, gràfics, etc., són professionals amb una vena artística molt marcada i que, a més a més, posseeixen els coneixements teòrics necessaris per dur a la pràctica les seves idees. Per treballar com a dissenyador no tan sols es necessita creativitat, la formació és fonamental per aconseguir que els dissenys i els productes ideats es converteixin en realitat i s'ajustin a les necessitats del client.

Vols treballar en l'àrea del disseny? En aquest especial t'oferim informació sobre cursos perquè et puguis orientar.

Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








Formació contínua i disseny

L'objectiu principal dels dissenyadors és aconseguir que els seus productes o creativitats siguin diferents i compleixin amb els objectius marcats pel client. Per poder-se adaptar a les necessitats i al perfil d'usuaris a qui van dirigits, els professionals del sector han de conèixer el mercat al qual es dirigeixen i estar al dia de les últimes tendències.

En aquest context, el més important és tenir un bon disseny per marcar la diferència, i per aconseguir-ho és imprescindible la formació. En anteriors especials ja hem vist els diferents estudis superiors de disseny (disseny gràfic, disseny de productes, disseny d'interiors, disseny de moda, etc.), que són la base de coneixement necessària per poder treballar en el sector.

En aquest especial ens interessa aprofundir en els aspectes clau de la formació contínua, imprescindible per estar actualitzat amb les darreres novetats i per millorar l'ocupabilitat aportant valor afegit al currículum.

- Formació en disseny web: l'expansió d'internet i l'ús de les TIC fa imprescindible dominar certes tècniques digitals i nous formats. Els dissenyadors gràfics no han de saber tan sols treballar amb banners, pop upsad booster, etc.; tenir formació en TIC és una bona estratègia per a qualsevol dissenyador que vulgui ampliar les seves perspectives laborals i reciclar-se professionalment.

- Gestió i màrqueting: El disseny també és molt important per a les petites i mitjanes empreses. Identificar els productes representa una bona plataforma que permet acostar-se al mercat i generar espai per a la innovació i la diferenciació. Per això, tenir nocions de màrqueting i de gestió permet al dissenyador disposar d'una perspectiva més àmplia sobre les necessitats de l'empresa i la situació del mercat. En el grau ja es tracten aquests temes, però et recomanem que ampliïs els teus coneixements si vols que el teu perfil professional resulti més atractiu.

- Cultura del disseny: Quan cursis qualsevol de les titulacions de disseny, aprendràs gran part de la història i la cultura relacionada amb l'àrea que t'interessa (productes, interiors, moda…). Si vols destacar, et recomanem que aprofundeixis en aquells aspectes del passat i del present que més t'interessen. Si tens una bona base cultural podràs definir millor el teu estil de disseny i les creacions, reconèixer les tendències i classificar-les. Hi ha molts cursos que et podran formar, però també et recomanem que visitis exposicions, galeries, museus, que et documentis, que viatgis, que explotis la teva curiositat…

Finalment, si creus que t'has equivocat amb la branca de disseny que has cursat, recorda que sempre pots reconduir la teva carrera professional sense necessitat de començar de nou. La formació contínua t'ajudarà a ampliar horitzons i a obrir nous camins cap a altres branques del disseny. Si el teu problema és que no saps cap a on dirigir-te, et recomanem el test d'autoconeixement GR. Gran Recorregut, que t'ajudarà en el procés de definició del teu projecte professional.

Selecció de cursos

Universitat o Escola superior d'ensenyaments artístics? Informa-te'n

Si vols cursar un grau de disseny has de saber que aquest 2012 hi ha hagut canvis. El Tribunal Suprem va emetre al febrer una sentència que estableix que les escoles superiors d'ensenyaments artístics no podran oferir títols oficials de grau, com els que es cursen a les universitats. A partir d'ara, els estudis artístics impartits a les escoles superiors s'hauran de dir d'una altra manera, diferenciant-se així de la formació superior de les universitats.

Aquesta sentència rebat part del decret aprovat fa dos anys, mitjançant el qual s'atorgava el títol de grau als estudis de Música, Dansa, Art Dramàtic, Disseny i Arts Plàstiques o Conservació i Restauració de Béns Culturals, independentment d'on s'impartissin.

Quant als títols de màster que imparteixen les escoles d'art, es mantenen com fins ara.

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2012