Especial Formació a distància 2012


Especial Formació a distància 2012
Especial Formació a distància 2012

abril

2012

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Les oportunitats que t'ofereix la formació a distància

La demanda de formació a distància no ha parat de créixer en els darrers anys. A Educaweb, hem constatat que el nombre de persones que cerquen informació sobre cursos a distància s'han incrementat un 28% respecte al 2009.

I no n'hi ha per a menys! als avantatges com la flexibilitat, l'actualització de continguts, la varietat de metodologies, etc. se li suma el fet que cada vegada existeix més varietat de cursos i de centres que imparteixen aquest tipus de formació.

Vols formar-te? Ara és el moment adequat per cursar formació a distància o online!

Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








Formació a distància i internacionalització

Has pensat alguna vegada estudiar un curs lluny de casa teva però les dificultats per desplaçar-te et frenen? La formació a distància t'ofereix l'oportunitat d'accedir a cursos i centres formatius fora de la teva ciutat, comunitat autònoma o, fins i tot, país.

Actualment, la internacionalització de la formació contínua és molt habitual. Els centres i les escoles de negocis han vist que les metodologies de formació a distància permeten als estudiants arribar molt més lluny fent una inversió raonable, per això, ofereixen cursos adequats per a alumnat internacional, que capaciten per a l'exercici d'unes competències globals.

Si no trobes el curs que s'adapti a les teves necessitats, et recomanem que cerquis en altres països com Mèxic, on Educaweb té un cercador amb oferta formativa a distància.

No saps per on començar? Consells per estudiar a distància

Estudiar a distància té molts avantatges però és cert que requereix autodisciplina i organització. Quan esculls un curs on-line no has d'oblidar que també seguiràs unes rutines i uns hàbits d'estudi si vols aconseguir l'èxit acadèmic. A continuació t'oferim una sèrie de consells per obtenir el màxim rendiment en la teva formació a distància:

1.- Organitza't i sigues realista: valora la teva disponibilitat i calcula el temps que pots dedicar a l'estudi. Les obligacions laborals i familiars et poden fer canviar de plans, així que és necessari organitzar-se i trobar l'equilibri entre la formació i la resta d'activitats.

2.- Estableix una llista de prioritats: Aquest punt està molt relacionat amb l'anterior. No deixis que se t'acumulin els treballs per entregar, les participacions en fòrums, la lectura de documents… prepara't un calendari amb les dates d'entrega i valora quanta estona pots destinar a cada activitat.

3.- Utilitza les noves tecnologies: tens dispositius mòbils? El centre et permet accedir al curs a través d'ells? Aprofita al màxim tots els recursos que tinguis a l'abast.

4.- Resol dubtes: la distància no ha de ser un obstacle per contactar amb els docents o comptar amb el suport d'altres companys. Actualment, la majoria de cursos permeten l'accés a les xarxes socials i a fòrums de debat, no dubtis a utilitzar-los.

5.- No et rendeixis: ja hem comentat que la formació a distància requereix constància i disciplina. Si a més a més combines el curs amb la feina és difícil trobar la motivació diària per estudiar, per això, és important que recordis tots els avantatges que et pot aportar la formació contínua com, per exemple, l'especialització, unes millors condicions en un lloc de treball, el reciclatge continu, les oportunitats de promocionar a la teva empresa...

Selecció de cursos

Noves tendències: dispositius mòbils

La tecnologia ha revolucionat la formació contínua. Constantment apareixen novetats i eines web que faciliten l'accés a cursos. L'última tendència són els aplicatius que permeten la interacció amb el centre a través de mòbils, tauletes i altres dispositius similars.

Tots aquests recursos han propiciat que els docents es plantegin una nova forma de fer formació a distància, més participativa, col·laborativa i dinàmica, facilitant la interacció i la comunicació activa entre docents i alumnat. Els dispositius mòbils contribueixen de manera evident a aquest dinamisme i a la millora constant dels recursos.

Si vols estar al dia sobre aquestes tendències et recomanem l'article d'Alfredo F. Ferraro, professor d’ESIC València.

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2012