Especial Màsters Oficials 2012


Especial Màsters Oficials 2012
Especial Màsters Oficials 2012

juny

2012

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Busques formació de postgrau? Tria un màster oficial

L'interès pels màsters oficials és cada vegada més gran entre els titulats universitaris. L'Estadística de l'Ensenyament Universitari a Espanya per al curs 2010-2011, publicada per l'Institut Nacional d'Estadística, mostra que el nombre d'estudiants matriculats en un màster oficial es va incrementar un 29,5%, fins a arribar als 108.433 alumnes matriculats.

Vols cursar un màster oficial? No et perdis tota l'oferta que existeix al teu abast. Actualment, pots triar entre 2.930 màsters oficials a les universitats, gairebé 670 més que el curs anterior.

Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








Matricula't en un màster oficial. El termini comença aquest mes!

Aquest mes de juny és el moment adequat per informar-se sobre les matriculacions als màsters oficials. Ja saps que, abans d'escollir la formació més adequada per a tu, és positiu que t'informis sobre els continguts del curs i el contrastis amb els diferents centres que ofereixen postgraus semblants dins el mateix camp professional.

En la majoria de centres, la matrícula es pot formalitzar fins a mitjan juliol, així que t'has d'afanyar si no vols quedar-te sense plaça. A continuació pots consultar la formació de postgrau més sol·licitada i els terminis de matriculació que trobaràs a Educaweb.

La formació de postgrau més sol·licitada

Els màsters i postgraus amb més demanda a Educaweb són els relacionats amb Economia i Administració d'Empreses. Des del 2009 fins al gener del 2012 les peticions d'informació relacionades amb aquest tema representen el 28,39% del total de sol·licituds generades a partir del buscador de cursos del portal.

Dins d'aquest àmbit, pots trobar màsters oficials a Madrid, València, Barcelona, Vigo i a distància, la matriculació dels quals comença ara.

Per darrere d'Economia, ens trobem els cursos de Sanitat i Salut, que suposen el 12,9% del total al llarg d'aquests tres anys i els de ciències socials, amb un 11,2%. Dins l'àmbit de la sanitat, pots accedir a formació especialitzada en temes amb bona acollida al mercat laboral com la nutrició, les teràpies manuals, la gestió i administració de centres sanitaris, etc.

Si has cursat una titulació vinculada a les ciències socials i vols fer un màster oficial, pots especialitzar-te en temes com la mediació familiar, la inclusió social, la assessoria laboral i fiscal, etc. La formació de postgrau et permetrà centrar-te en aspectes concrets de la titulació i donar valor afegit al teu currículum.

No ens oblidem dels màsters especialitzats en Educació i Formació, que representen el 9,03% de les peticions d'informació del portal d'Educaweb. Dins d'aquest àmbit pots accedir als màsters oficials per exercir de professor, que et formaran per exercir de docent de formació professional, de secundària, d'idiomes... També ets pots informar sobre les competències imprescindibles per treballar en un entorn amb unes necessitats concretes, com els màsters especialitzats en TIC, educació inclusiva o bé, coaching.

Selecció de cursos

La Comunitat Valenciana unifica el preu dels màsters oficials

Si vols estudiar un màster oficial a la Comunitat Valenciana aquesta informació t'interessa: Els rectors de les universitats públiques valencianes i la consellera d'Educació, María José Catalá, han arribat a un acord per fixar el preu anual dels màsters oficials que s'imparteixen en aquesta comunitat. L'import, que serà sensiblement inferior al que s'aplicarà en altres comunitats autònomes, serà de 2.500 euros anuals.

De moment, aquest criteri només afecta els màsters oficials no habilitants, és a dir, queden exempts de la mesura els màsters que són imprescindibles per exercir una professió, com el màster en formació del professorat de secundària o els màsters per treballar d'advocat o arquitecte. En aquests casos, els preus es regiran pel criteri actual, que consisteix a determinar el cost del crèdit en funció del nivell d'experimentalitat del grau.

Si vius a Catalunya o les Illes Balears i vols saber el preu dels màsters oficials et recomanem que consultis als respectius departaments d'ensenyament o bé a les universitats.

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2012