Especial Màsters i Postgraus 2012


Especial Màsters i Postgraus 2012
Especial Màsters i Postgraus 2012

setembre

2012

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Comença el curs estudiant un màster o postgrau

Les vacances d'estiu ja s'han acabat i toca posar-se les piles per enfrontar-se al que queda d'any. Ets dels que fa una llista de bons propòsits al setembre? Estàs pensant a formar-te? Ara és el moment de cursar un màster o postgrau, la formació especialitzada que et permetrà aprofundir en els teus coneixements previs i afegir valor al teu currículum.

A Educaweb t'ho posem fàcil: pots accedir al buscador de màsters i postgraus, consultar la Guia de Màsters i Postgraus i informar-te través d'aquest especial.

Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








Màsters i postgraus en gestió d'empreses, cap a un nou model de directiu

Els màsters i postgraus més sol·licitats a Educaweb són els relacionats amb Economia i Administració d'Empreses. Des del 2009 fins al gener del 2012 les peticions d'informació relacionades amb aquest tema representen el 28,39% del total de consultes generades a partir del buscador de cursos del portal.

La veritat és que no es tracta d'una dada sorprenent, perquè l'empresari o directiu s'ha d'adaptar a les noves necessitats de les empreses i la societat i, per a això, la formació contínua és fonamental.

Les escoles de negocis, universitats i centres de postgrau són conscients d'aquesta demanda de formació i adapten els seus cursos a les noves necessitats del sector econòmic. Per a Oriol Amat,Catedràtic d'Economia Financera i comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra i Conseller de la Comisió Nacional del Mercat de Valors, un directiu que tingui una bona base en matèries com filosofia, psicologia o sociologia, per exemple, és molt possible que estigui més ben preparat per fer front als reptes amb què trobarà. Les matemàtiques i altres matèries tècniques són fonamentals, però per si soles poden ser insuficients per resoldre la majoria de les situacions complexes.

Per això, algunes de les competències que haurien de potenciar els directius són el perfil internacional (i no tan sols el domini d'idiomes, sinó la predisposició a viatjar, el network internacional, etc.), el domini del món 2.0 i les denominades softskills (comunicació, lideratge, coaching…). Els futurs directius/s'han de saber sobre sostenibilitat, lluita contra la corrupció, conciliació de la vida laboral i familiar, entre altres aspectes, per això, els centres de formació superior han introduït canvis en els plans d'estudis dels seus MBA, programes executive dirigits a professionals amb experiència i en els màsters i postgraus.

A continuació analitzem alguns d'aquests aspectes importants en la formació de directius. Si cerques un màster o postgrau d'aquesta temàtica has de tenir molt en compte aquesta informació:

- Responsabilitat Social Corporativa (RSC): Actualment, podem trobar programes específics en RSC i formació contínua en altres àmbits del management que incorporen consideracions ètiques en els seus mòduls. El ventall formatiu és molt ampli, així que no hem d'oblidar que la RSC és un conjunt d'estratègies i polítiques que afecta de manera transversal departaments molt diferents i amb objectius diversos. Per això, és necessària la formació dels directius i la informació, la participació i el compromís de tots els treballadors.

- Visió global: Jesús Alcoba, director de La Salle International Graduate School of Business, considera que la globalització provoca la necessitat d'obrir la ment i prendre decisions amb mentalitat internacional. Els gestors han de ser capaços d'imaginar productes i serveis que es puguin comercialitzar en qualsevol punt del planeta. Per això, els cursos de gestió i direcció han d'anar encaminats a formar directius capaços d'articular processos de creixement a llarg termini en un mercat cada vegada més complex.

- Ètica i valors: Per a Jorge Álvarez Rateike, de l'àrea d'investigació FUNDESEM Business School, les escoles de negocis s'han replantejat la seva filosofia d'ensenyament, creant un "híbrid" entre l'aspecte econòmic i el responsable socialment parlant. L'empresari i/o directiu, té i ha de comptar amb una visió molt més altruista.

Selecció de cursos

Formació contínua per trobar feina

La formació és clau a l'hora de conservar la feina. Segons estudis de l'OCDE, quan més nivell de formació, més elevada és la taxa d'ocupació, menys atur i hi ha més possibilitats de tenir un millor salari. Aquesta conclusió es confirma a través de l'estudi "La empleabilidad de la población cualificada 2012", elaborat per l'Strategic Research Center d'EAE BusinessSchool.

Segons les dades aportades, el 94,7% de la població amb estudis de postgrau o doctorat a Europa té feina. A Espanya, només el 7,6% dels titulats amb un Màster, MBA o postgrau es troba en situació de desocupació. Així doncs, malgrat l'augment de l'atur en la població en general, entre els que disposen de formació de postgrau només es va incrementar un 0,9% de mitjana.

De fet, una gran part de les ofertes de treball de qualitat està reservada per a candidats que hagin cursat algun màster o postgrau. L'estudi destaca que l'atur de llarga durada també és menor entre la població amb formació de postgrau; afecta un 44,6% dels aturats, davant del 65,4% de la resta.

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2012