Especial Gestió i direcció d'empreses 2015


Especial Gestió i direcció d'empreses 2015
Especial Gestió i direcció d'empreses 2015

gener

2015

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Els estudis de gestió i direcció d'empreses s'adapten al futur

Un dels efectes de la crisi és que ha fet replantejar el model d’empresa i de directius i directives. Segons Pau Herrera, president de l’Associació Espanyola de Directius (AED), «qualsevol crisi sempre provoca canvis, en major o menor proporció. La presa de decisions en les empreses és més complexa ara que abans, i cada vegada hi ha menys temps per pensar les estratègies de futur».
 
Per fer front a les noves necessitats d’una empresa, has de tenir competències relacionades amb la comprensió de l’àmbit empresarial, la interpretació de la realitat econòmica i els coneixements aplicats per fer-ne una gestió eficient. A Educaweb pots trobar cursos especialitzats en gestió i direcció d’empreses i informació sobre els graus i la formació professional relacionats amb aquest tema.

espai patrocinat per:
Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:


Tipus d'estudis relacionats amb la gestió i la direcció d'empreses

Com comentàvem a l’inici d’aquest especial, els directius i directives i els gestors i gestores tenen noves necessitats de formació. Per això, superar els desafiaments de la crisi i construir el futur de l’organització, tot i la gran complexitat i la incertesa actual, són objectius per als quals cal estar format.
 
Vols saber quina és la formació més adequada per a tu? Aquí en tens alguns exemples.
 
1. Formació per a estudiants de l’ESO. Amb el graduat en ESO pots accedir als cicles formatius de grau mitjà en Activitats comercials i Gestió administrativa. Tenen una durada de 2.000 hores i et permeten accedir als coneixemetns bàsicas en l’àmbit de l’administració d’empreses, Un cop finalitzats, pots estudiar un cicle formatiu de grau superior i millorar les teves competències.
 
2. Formació per a estudiants de Batxillerat. Amb el títol de Batxillerat, les opcions milloren. Pots matricular-te a un cicle formatiu de grau superior en Administració i finances o bé accedir, després d’aprovar la selectivitat, a un grau en Administració d’empreses i gestió de la innovació, en Administració i direcció d’empreses i en Gestió d’empreses, entre d’altres. Totes  dues opcions no són excloents; per tant, pots començar per l’FP i després anar a la universitat.
 
3. Formació per a graduats universitaris. Una vegada finalitzats els estudis universitaris tens moltes opcions d’especialització gràcies als màsters i postgraus. Aquest tipus de formació et permetrà orientar-te en algun aspecte de la gestió, com ara la internacionalització, el màrqueting, l’assessorament jurídic, l’administració d’empreses TIC…
 
4. Formació per a treballadors en actiu. Molts professionals tenen llocs de treball de responsabilitat en empreses sense haver rebut la formació específica corresponent. Els MBA, els seminaris, els cursos i la formació bonificada són els més adequats per a aquest perfil, ja que permeten afegir coneixements a les competències adquirides durant l’exercici professional.
 
5. Formació per a titulats en MBA. Aquestes persones tenen una bona formació de base, probablement la més específica per ocupar un lloc de treball relacionat amb la gestió d’empreses. La nostra recomanació és que estiguis al corrent de les últimes novetats i tendències del sector i potenciïs les teves competències i la formació contínua (RSC, recursos humans, etc.).
 
Totes aquestes propostes són intercanviables i, per tant, pots accedir-hi per vies diferents. Encara no n’estàs segur? Orienta’t!

Selecció de cursos

Vols estudiar un màster? Informa't de les beques vigents

Si t’interessa la formació relacionada amb la gestió i l’administració d’empreses i ja tens experiència laboral o un títol universitari, un MBA o un màster poden impulsar la teva carrera professional. Et preocupa el preu d’aquesta formació? Pots sol·licitar una beca o ajut econòmic.
 
Hem triat algunes de les convocatòries vigents relacionades amb l’economia i l’empresa:
 
Beques del Banc d’Espanya (fins al 28 de gener). Els seleccionats podran cursar, a Espanya o a l’estranger, un màster relacionat amb l’economia.
Beques Fulbright (fins al 9 de febrer). Es tracta de la beca d’estudis a l’estranger per excel·lència. Inscriu-te a un màster en Arts, Humanitats i Ciències Socials als Estats Units.
Beques Rafael del Pino (fins al 27 de febrer). Aquests ajuts tenen l’objectiu de formar els estudiants en direcció i gestió d’empreses i de fomentar-ne l’activitat i l’esperit emprenedors.
Beques Eduarda Justo (dos terminis de presentació de sol·licituds, l’una fins a l’1 de març i l’altra fins a l’1 de maig). Beques adreçades a estudiants que vulguin ampliar els estudis en escoles de negocis nacionals i internacionals.

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2015