Màster d'Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania

1028 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Facultat de Geografia i Història (UB)
Màster d'Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania
Sol·licita informació
Màster oficial
Oficial / homologat
Presencial
Barcelona
90 crèdits
Consulteu el preu

Descripció

Oferir una formació en els estudis sobre dones i gènere que sigui científicament rigorosa, aplicable a problemàtiques d'interès social en el nostre país i amb un objectiu concret pel que fa a la professionalització: formar agents d'igualtat.

Temari

- Conèixer la història de les dones, els principals corrents teòrics i les aportacions en l'estudi del gènere i la sexualitat.
- Conèixer els canvis de paradigma dels feminismes i les seves causes, així com aplicar els diferents models teòrics a l'anàlisi de discursos diversos des d'una perspectiva de gènere. Elaborar propostes i plans d'igualtat en un context institucional, per combatre la desigualtat de gènere.

Itinerari Dones, Treball i Polítiques Públiques
- Analitzar les relacions de les dones amb les pràctiques educatives, de salut i d'economia del treball i / o les polítiques públiques.
- Aplicar de manera transversal la perspectiva de gènere en projectes d'empreses i tenir experiència en la seva aplicació en les tasques administratives i socials.

Itinerari Teoria, Crítica i Cultura. Perspectives de Gènere
- Conèixer les noves propostes de les representacions del gènere i la sexualitat en àmbits com els discursos científics, les pràctiques educatives, les pràctiques ètico-polítiques, els mitjans de comunicació, així com els seus fonaments ideològics.
- Resoldre de manera creativa qüestions actuals i complexes de l'estudi de la cultura i de l'actualitat i desenvolupar la seva pròpia aportació original en el context de la investigació avançada i / o l'aplicació professional.

Destinataris

La totalitat de l'alumnat haurà de cursar els 120 crèdits totals del màster, atès que els estudis de dones i gènere no existeixen actualment ni a les universitats catalanes ni espanyoles. Per aquesta raó no hi ha mòduls d'anivellament per a aquest màster.
Es podrà sol · licitar el reconeixement d'estudis cursats amb anterioritat fins a un màxim de 30 crèdits. Es podrà sol · licitar el reconeixement per activitat professional d'una durada mínima de tres anys.
El reconeixement d'aprenentatges previs es regirà per l'estudi de la coincidència entre les competències i els continguts corresponents. En ambdós casos l'alumnat ha d'adreçar la sol · licitud a la coordinadora del programa, que emetrà un informe. L'informe s'elevarà a la Comissió Coordinadora, la qual donarà el vistiplau, si escau.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Idiomes en els quals s'imparteix

Català i castellà

Lloc on s'imparteix el curs

Interuniversitari
Màster d'Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania
Facultat de Geografia i Història (UB)
Campus i seus: Facultat de Geografia i Història (UB)
Facultat de Geografia i Història (UB)
Montalegre, 6 08001 Barcelona
Sol·licita informació
X