Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Les tendències en formació al 2024. Quins cursos, temàtiques i tipologies són les més demandades?

Nota de premsa


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
  • Sanitat i salut; economia i administració d'empreses, i tecnologia, informàtica i comunicacions, són les 3 temàtiques que més interessen als usuaris d'Educaweb.com al primer trimestre de l'any
     
  • El curs d'Auxiliar de Guarderia i el d'Auxiliar de Farmàcia i Parafarmàcia amb pràctiques, són els que han resultat més atractius entre els usuaris del portal Educaweb.com
     
  • Cursos i seminaris, Formació Professional, i Màsters i postgraus són els tipus de formació més demandades
 

Barcelona a 18 d'abril de 2024.

Educaweb.com, el portal educatiu líder en orientació acadèmica i professional, va rebre al voltant de 150.000 sol·licituds d'informació sobre cursos al primer trimestre de 2024, la majoria d'elles relacionades amb estudis de l'àmbit de la sanitat i la salut.

Amb més de 30.000 cursos i una mitjana de 40.000 visites diàries, el comportament dels usuaris d'Educaweb.com permet detectar les tendències d'enguany en quant a preferències de formació a Espanya. Conèixer aquestes dades pot ser útil per les persones que desitgen formar-se i pels centres educatius que van actualitzant la seva oferta formativa.

Sanitat i salut és la temàtica formativa que acapara el 23% de les sol·licituds d'informació completades pels usuaris del portal d'orientació acadèmica i professional. Els subtemes més populars d'aquest àmbit han estat, per aquest ordre:
 
  • Auxiliars d'infermeria i sociosanitari
  • Farmàcia i parafarmàcia
  • Dietètica i nutrició
  • Medicina
  • Infermeria

La segona temàtica que ha despertat més interès entre els usuaris del portal ha estat economia i administració d'empreses, que aglutina el 16% de les peticions d'informació sobre formació.  

Els 5 subtemes de l'àmbit econòmic i d'administració d'empreses que han generat més interès, per ordre de preferència, han estat:
 
  • Empresa
  • Marketing
  • Gestió administrativa i secretariat
  • Banca i finances
  • Comerç i empresa internacional

I en tercera posició, els estudis sobre tecnologia, informàtica i telecomunicacions acaparen el 9% de les sol·licituds d'informació dels usuaris d'Educaweb.com.

En concret, els subtemes de la formació relacionada amb les TIC que han generat més interès han estat els estudis de:
 
  • Programació
  • Informàtica
  • Sistemes informàtics i xarxes
  • Big Data
  • Aplicacions mòbils i multiplataforma
     

informática


Les 10 temàtiques formatives més populars

A banda de les 3 principals de sanitat i salut; economia i administració d'empreses, i tecnologia, informàtica i telecomunicacions, altres 7 temàtiques culminen el ranking de les 10 més populars entre els usuaris interessats a formar-se, llistades a continuació, per ordre d'interès:
 
  1. Sanitat i salut
  2. Economia i administració d'empreses
  3. Tecnologia, informàtica i telecomunicacions
  4. Educació i formació
  5. Comunicació, publicitat i relacions públiques
  6. Ciències socials
  7. Veterinària i cura d'animals
  8. Esport i educació física
  9. Hostaleria, turisme i lleure
  10. Indústria, energia i instal·lacions
     

Les 10 formacions més demandades

Els usuaris d'Educaweb poden sol·licitar informació més detallada de l'opció formativa que els interessa, impartida per un centre educatiu concret. De l'anàlisi d'aquestes consultes, en surten els 10 cursos que han generat més interès entre els usuaris de Educaweb.com:
 
  1. Curs d'Auxiliar de Guarderia
  2. Curs d'Auxiliar de Farmàcia i Parafarmàcia amb pràctiques
  3. Curs de Tècnic Expert en Dietètica i Nutrició + Expert en Coaching Nutricional
  4. Curs d'Auxiliar de Farmàcia i Parafarmàcia
  5. Curs Preparatori per a les Proves Lliures de Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Farmàcia i Parafarmàcia
  6. Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Cures Auxiliars d'Infermeria
  7. Curs d'Auxiliar Tècnic Veterinari
  8. Curs de Fontaneria, Muntatge i Manteniment de Xarxes d'Aigua adaptat al Certificat de Professionalitat
  9. Curs de Preparació d'Oposicions a Auxiliar Administratiu de l'Estat
  10. Certificat de Professionalitat en Atenció a Persones Dependents en Institucions Socials (SSCS0208_2)
 

Els cursos i seminaris, el tipus de formació més demandada a través del portal

Els cursos i seminaris són les formacions que més interès desperten entre els usuaris del portal d'Educaweb, acaparant més del 44% de les demandes d'informació durant el primer trimestre de 2024.

En segon lloc, se situen els estudis de Formació Professional, amb el 23% de les peticions d'informació per a aquesta opció formativa.  

Màsters, Postgraus i Doctorats se situen en el tercer lloc del ranking, amb el 20% de les sol·licituds d'informació dels usuaris.  
  

Educaweb, l'únic portal referent en orientació acadèmica i professional

Educaweb és un cercador d'educació i formació especialitzat en orientació acadèmica i professional que des de 1998 facilita als usuaris la informació que necessiten per trobar la formació més adequada per desenvolupar el seu projecte professional i de vida. Al seu portal, que compta amb un cercador amb més de 30.000 cursos i 20.000 centres de formació, ofereix continguts, eines i serveis d'accés lliure que ajuden l'usuari a escollir la formació més adequada. 

Educaweb ha aconseguit destacar com a eina essencial per a la recerca de formació i informació, amb gairebé 27 milions de visites durant el 2021 i uns 900.000 usuaris registrats en l'últim any. 

Educaweb forma part del Grup Educaedu, que compta amb més de 50 portals de formació a 20 països que generen una audiència global de pràcticament 120 milions de visites a l'any a tot el món. Aquesta audiència el converteix en el líder dels cercadors de formació en països com Espanya, Mèxic, Colòmbia i Xile. En concret, a Espanya el grup ha aconseguit una audiència de gairebé 50 milions d'usuaris en l'últim any, cosa que el converteix en el líder del mercat.

Contacte de premsa

Mayra Bosada Morán
mbosada@educaweb.com
932 151 365
605 171 839

Deixa el teu comentari