Màster en Fisioteràpia pediàtrica

1121 Persones estan visitant aquest curs
Preu 8.294 €
Sol·licita informació
Universitat Internacional de Catalunya (UIC)
Màster en Fisioteràpia pediàtrica
Sol·licita informació
Màster oficial
Oficial / homologat
Presencial
60 cuatrimestres
Preu 8.294 €

Descripció

Amb el Màster Universitari en Fisioteràpia Pediàtrica t'especialitzaràs en el diagnòstic i tractament d'aquelles afeccions que comporten una alteració del desenvolupament motor de l'infant, i que condicionen el seu nivell d'independència funcional. Aplicar coneixements relacionats amb el desenvolupament psicomotor, l'aprenentatge, el control del moviment i les adaptacions al creixement són eines bàsiques en el tractament preventiu i l'atenció precoç. D'aquesta manera, ajudem al nen a assolir el seu màxim potencial de desenvolupament, independència i integració social.
Amb la formació especialitzada identificaràs les alteracions, dèficits i / o deficiències de l'infant; determinaràs els objectius de la intervenció terapèutica; seleccionaràs, planificarás i aplicaràs amb destresa les estratègies de forma òptima.
Aquestes actuacions es basen en coneixements científics i en l'evidència per oferir una teràpia de qualitat. Amb el Màster Universitari en Fisioteràpia Pediàtrica actualitzar-les teves competències com a fisioterapeuta i seràs receptiu a les demandes de salut de la societat adulta i infantil.
Forma't per oferir una atenció pròpia i definida als nens. La intervenció específica i individualitzada del fisioterapeuta pediàtric ajuda als més petits i al seu entorn. Si tenim en compte tots els subsistemes que influeixen en el creixement del nen, el seu nivell d'independència serà un factor determinant en el seu aprenentatge diari. En aquest sentit, qualsevol intervenció que afavoreixi el moviment funcional i procuri els ajuts posturals i de mobilitat al nen, tindrà transcendència en el seu desenvolupament i condicionarà la seva vida adulta.
Oferim dues línies d'especialització dins del Màster Universitari en Fisioteràpia Pediàtrica, tenint en compte les vies acadèmiques d'accés al màster: un d'orientació professionalitzant i una altra d'orientació a la investigació.
Dins de l'especialització professionalitzant, es projecten dos itineraris per ajustar el programa als teus coneixements previs sobre metodologia d'investigació.
El teu itinerari dependrà dels coneixements previs en metodologia d'investigació i de si voldràs continuar els teus estudis de màster amb un doctorat.
Si no disposes de coneixements previs en metodologia d'investigació, optaràs al màster d'orientació professionalitzant. Cursaràs com a optativa els 6 crèdits de Metodologia de Recerca, que et permetran afrontar el treball final de màster amb garanties.
Si disposes de coneixements previs en metodologia d'investigació i els pots acreditar en base al teu expedient acadèmic, optaràs al màster d'orientació professionalitzant i a les assignatures optatives específiques de pediatria.
Si et planteges el Màster Universitari en Fisioteràpia Pediàtrica com una etapa d'accés al doctorat, has de tenir en compte el títol del que disposes:

Graduat en fisioteràpia: hauràs de cursar l'itinerari en investigació.
Diplomat en fisioteràpia: hauràs d'acreditar 300 ECTS.

Temari

Pla d'estudis i assignatures 2018-2019.
• Desenvolupament Normal i Patològic en la Primera Infància
• Intervenció Terapèutica
• Optatives d'Especialització
• Patologia Neuromusculoesquelética
• Pràctiques Externes 1
• Treball Final de Màster
• Valoració en Fisioteràpia Pediàtrica

Destinataris

Titulats en Fisioteràpia

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Metodologia

Tots els professors aportaran casos clínics per complementar la base teòrica. Els alumnes també podran presentar casos clínics en les diferents classes per a la discussió del cas i aturar ajudar en l'abordatge terapèutic. Està programat un taller d'un dia en grups reduïts per a l'aprenentatge d'adaptacions posturals de guix (seients modelats, modalitats de standings i bipedestadors, ministandings) i splints o fèrules de termoplàstics. Cada alumne haurà d'elaborar un treball per a final de màster, per al qual se li assignés un tutor, que l'assessorarà en la realització del mateix. Hi haurà un sistema d'avaluació durant el curs per valorar com es van integrant els diferents coneixements del curs. La longitudinalitat de les assignatures del programa es converteix en transversalitat docent i avaluativa. S'aposta per una metodologia que aborda conjuntament la patologia, el diagnòstic i la intervenció terapèutica.

Idiomes en els quals s'imparteix

Català, castellà i algunes assignatures en anglès.

Durada

Un curs acadèmic.

Objectius

• Coneix i analitza les característiques històriques de la fisioteràpia pediàtrica, la seva situació actual, perspectives i interrelació amb la realitat social de cada època.
• Coneix les bases teòriques actuals sobre desenvolupament, aprenentatge i control del moviment; i entendre els canvis fisiològics i estructurals que es succeeixen durant el creixement del nen.
• Adquireix formació específica sobre les patologies que limiten la independència motriu del nen
• Coneix les principals eines i estratègies de valoració internacionals en fisioteràpia pediàtrica i saber aplicar-les en funció de les característiques de l'infant.
• Coneix els canvis fisiològics i estructurals que es poden produir com a conseqüència de l'aplicació de la fisioteràpia.
• Coneix, identifica i aplica les diferents estratègies terapèutiques. Adquireix l'habilitat manual en el maneig dels procediments terapèutics i en la confecció de material adaptat provisional. Aplica metodologies fisioterapèutiques tant grupals com personalitzades.
• Analitza l'evolució dels resultats obtinguts mitjançant l'abordatge terapèutic en relació amb els objectius marcats i amb els criteris establerts, i ser capaç de redissenyar els objectius i adequar el pla d'intervenció en cas necessari.
• Valora la discapacitat del nen en l'entorn familiar i social; i dominar destreses i habilitats socials necessàries per a fomentar la independència física del nen i la participació de les famílies, així com capacitar per establir línies de cooperació i coordinació amb altres equips socials i / o sanitaris.

Titulació obtinguda

Màster Universitari en Fisioteràpia Pediàtrica per la Universitat Internacional de Catalunya.

Promocions

Beques, descomptes i finançament disponibles.

Preu

Preu 8.294 €
6.690 euros + 480 euros de drets d'inscripció.

Professorat

Directora: Dra. Montserrat Girabent. Coordinació: Dr. Joaquim Fagoaga y Dra. Lourdes Macias. Professorat: Maria Caridad Bagur Calafat. Rosa María Cabanas Valdés. Montserrat Girabent Farrés. Maria Lourdes Macias Merlo. Alicia Manzanas García. Pol Serra Llobet.
Màster en Fisioteràpia pediàtrica
Universitat Internacional de Catalunya (UIC)
Campus i seus: Universitat Internacional de Catalunya (UIC)
Facultad de Ciencias Económicas y Sociales
Campus d'Iradier. Calle Inmaculada, 22 08017 Barcelona
Facultad de Derecho
Campus d'Iradier. Calle Inmaculada, 22 08017 Barcelona
Facultad de Humanidades
Campus d'Iradier. Calle Inmaculada, 22 08017 Barcelona
Escuela Técnica Superior de Arquitectura
Campus d'Iradier. Calle Inmaculada, 22 08017 Barcelona
Facultad de Ciencias de la Comunicación
Edificio Alfa-Campus Barcelona, Inmaculada 22 08017 Barcelona
Facultad de Ciencias de la Educación
Carrer Josep Trueta, s/n 08195 Sant Cugat del Vallès (Barcelona)
+ vegeu més seus
Sol·licita informació
X