Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

L'Institut del Teatre i el TRANSITAR-bus de la Diputació de Barcelona, al Saló de l'Ensenyament

Contingut patrocinat

L'Institut del Teatre és l'escola d'arts escèniques de referència de Catalunya i ofereix formació des de secundària fins a estudis professionals, universitaris i de postgrau

  • Temps de lectura 5 mins

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Diputació de Barcelona
Al Saló de l'Ensenyament d'enguany trobareu tres estands de l'Institut del Teatre (IT), amb tota la seva oferta formativa.
 
Alumnes de l'Institut del Teatre
"No sé", espectacle dirigit per Andrés Corchero amb alumnat de 3r d'Interpretació de l'ESAD - curs 2022-23 / Imatge: Jordi Vidal.
  

Estudis universitaris

En el pavelló dedicat als estudis universitaris, l'estand de l'IT us donarà informació sobre l'Escola Superior d'Art Dramàtic, el Conservatori Superior de Dansa i els estudis de postgrau.
 
  • A l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) podreu aconseguir el Títol Superior en Art Dramàtic, corresponent al primer cicle o grau de l'Espai Europeu d'Educació Superior. S'hi poden cursar les especialitats d'Interpretació, d'Escenografia i de Direcció Escènica i Dramatúrgia.
 
  • Al Conservatori Superior de Dansa (CSD) és possible obtenir el Títol Superior en Dansa, corresponent al primer cicle o grau de l'Espai Europeu d'Educació Superior. Les opcions a triar són l'especialitat de Coreografia i Interpretació o la de Pedagogia de la Dansa.
   

Ensenyaments secundaris i professionals

Al pavelló dels estudis secundaris i dels ensenyaments professionals del Saló de l'Ensenyament trobareu l'estand de l'Escola d'Ensenyament Secundari i Artístic / Conservatori Professional de Dansa (EESA / CPD). Aquesta escola imparteix el Grau Professional de Dansa juntament amb l'ESO i el Batxillerat Artístic en la modalitat de Dansa. Permet l'especialització en Dansa Clàssica, en Dansa Contemporània o en Dansa Espanyola.
 
I en un altre estand del mateix espai, l'Escola Superior de Tècniques de les Arts de l'Espectacle (ESTAE) us ofereix informació sobre els estudis de Cicle Formatiu de Grau Superior en Luminotècnia, Maquinària Escènica i So, una titulació pròpia de l'Institut del Teatre i la Fundació Politècnica de Catalunya.
 
En qualsevol dels tres estands de l'Institut del Teatre podreu consultar tota la informació sobre les proves d'accés als diferents estudis i també les dates d'inscripció, així com les jornades de portes obertes que es faran durant els mesos d'abril i maig.
 
Creat per la Diputació de Barcelona el 1913, l'Institut del Teatre és un referent en docència, creació, recerca, conservació i difusió del patrimoni de les arts escèniques, tant a Catalunya com en l'àmbit més internacional. Ofereix un model d'ensenyament capdavanter que promou la innovació pedagògica i creativa. Cada any, més de 1.000 alumnes hi cursen estudis superiors, professionals i de perfeccionament de Dansa, d'Art Dramàtic o de Tècniques de les Arts de l'Espectacle.
 
Més informació a www.institutdelteatre.cat.
 

TRANSITAR-bus, un espai de reflexió i d'orientació al Saló de l'Ensenyament

 
TRANSITAR-bus
TRANSITAR-bus és un espai de reflexió i d'orientació / Imatge: Diputació de Barcelona.
 

TRANSITAR-bus és un recurs del projecte TRANSITAR, orientar-se en un món canviant, una exposició itinerant per la província de Barcelona que forma part de les estratègies de l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona en la seva lluita compromesa contra l'abandonament escolar prematur, els projectes d'orientació al llarg de la vida i la promoció de les noves oportunitats educatives.

Es tracta d'un antic bibliobús transformat en una càpsula d'experiències enfocades a l'orientació. És un lloc on aturar-vos, enmig de l'extensa i, sovint, aclaparadora oferta del Saló de l'Ensenyament per reflexionar: on ets, on vols anar i com anar-hi. Estarà aparcat al pavelló dels estudis universitaris i oferirà activitats dinamitzades per un equip de joves que han rebut una formació específica per atendre de manera personalitzada necessitats i inquietuds diverses.
 
La temàtica del bus és el viatge com a metàfora de l'orientació al llarg de la vida: els paisatges per on transiteu, els estels que us guien, les persones que hi trobeu, els camins que trieu...

Hi ha tres activitats dissenyades específicament per a aquest bus: El Meu Viatge, La Meva Estrella i El Meu Llegat.
 

  • A l'exterior del vehicle, tot recorrent la carrosseria podreu realitzar El Meu Viatge, on prendreu decisions amb l'ajut de quatre avatars (la muntanya, l'arbre, l'aigua i la flor).
     
  • A l'interior del bus reflexionareu sobre els vostres projectes de futur amb La Meva Estrella.
     
  • I, finalment, podreu compartir l'experiència viscuda al taulell amb lletres de l'activitat El Meu Llegat.
 
El projecte TRANSITAR-bus s'ha creat des de diferents àrees de la Diputació de Barcelona de forma participativa, comptant amb noies i nois de Noves Oportunitats Educatives de la Fundació El Llindar. També hi han col·laborat artistes joves, que han aportat la seva visió actual, com ara Guille Manchado (il·lustració), Gina Guasch Team (disseny gràfic), Carles Castaño (il·luminació) i Sergi Laclaustra (vídeo).
 
Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon, especialment, a l'objectiu número 4 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: "Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d'aprenentatge durant tota la vida per a tothom". Els ODS van ser proclamats per l'Assemblea General de Nacions Unides el 2015 i formen part de l'Agenda 2030. La Diputació de Barcelona n'assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d'acord amb aquests ODS.
Deixa el teu comentari