55

Professions de Construcció i edificació

Filtrar
Els obrers especialitzats en la fabricació d'eines fan màquines eina utilitzades per a la fabricació. Analitzen els dibuixos tècnics del disseny d'una eina i després usen maquinària d'enginyeria per fer l'eina.
Els encarregats de la construcció s'encarreguen de l'organització del dia a dia en una obra de construcció. El treball consisteix a comprovar el compliment de les regulacions de salut i seguretat, així com a encarregar-se de la contractació de personal i l'organització dels subcontractistes.
Els enginyers tècnics de la construcció ajuden els enginyers de la construcció en el disseny, instal·lació i manteniment dels serveis en els edificis, que inclou instal·lacions com ara: Calefacció central. Aire condicionat. Aigua i electricitat. Il·luminació.
Els instal·ladores de tanques utilitzen una àmplia gamma de materials, com ara fusta, filferro o formigó. La seva feina consisteix en el mesurament de la superfície de terra i l'elaboració de la quantitat de materials necessaris per a la tanca, baranes, reixats, portes, etc.
Els operadors de màquines per treballar la fusta instal·len i condueixen màquines per tallar i donar forma a la fusta. Treballen a partir de dibuixos i instruccions escrites. Utilitzen diferents màquines de tala, plans i serres, per aconseguir els resultats requerits.
Els pèrits de la construcció assessoren sobre diversos aspectes de la construcció, manteniment, alteració i reparació d'immobles residencials i comercials.
Els tècnics en enginyeria civil i estructural col·laboren en el disseny, dibuix, topografia i supervisió de projectes de construcció, com ara carreteres, túnels, ponts, clavegueram i sistemes de canalització d'aigua.
Els operadors de maquinària de construcció treballen en obres de construcció i fan servir equips de maquinària com ara bolquets i excavadores. També realitzen tasques simples de manteniment i revisió de la maquinària.
Els proveïdors de materials de construcció venen matèries primeres a l'engròs (a la indústria de la construcció) i al detall (al públic en general). Tracten amb els particulars i proveïdors, mantenen registres financers i de valors, i manipulen materials de construcció.
Els delineants es dediquen a fer dibuixos detallats i instruccions per a la fabricació d'una àmplia gamma de productes. El treball dels delineants moderns generalment implica el disseny assistit per ordinador (CAD), en comptes de les tècniques tradicionals de dibuix tècnic.
Els carretons elevadors s'utilitzen principalment a magatzems, naus de fàbrica i altres zones d'emmagatzemament. Les mercaderies es col·loquen a palets i, a continuació, l'operari fa servir el carretó elevador per traslladar-los d'un lloc a l'altre dins de la zona de treball.
Els operadors de grua fan anar diferents tipus de grues, com ara grues mòbils i grues de torre, per tal de moure materials i equips grans i pesants.
Els assessors d'energies domèstiques comproven les propietats de les persones que volen vendre casa seva. Busquen la manera perquè les cases siguin energèticament eficients. Després de les comprovacions, els assessors presenten els documents que necessiten els venedors per llei per procedir a la ven...
Els guixaires apliquen guix a les parets i als sostres per donar-hi un acabat llis. També poden cobrir terres i parets exteriors amb ciment i altres materials. Fan servir diverses eines per realitzar la seva feina.
Els tècnics de planxament treballen per a fabricants de roba i empreses de neteja en sec. Utilitzen premses de vapor per planxar arrugues de les teles o peces de vestir.