Cicle Formatiu de Grau Superior en Processos i Qualitat a la Indústria Alimentària (Dual)
Informació del curs
Descripció
Temari
MP 0462. Tecnologia alimentària
MP 0463. Biotecnologia alimentària
MP 0464. Anàlisi d'aliments
MP 0465. Tractaments de preparació i conservació dels aliments
MP 0467. Control microbiològic i sensorial dels aliments
MP 0468. Nutrició i seguretat alimentària
MP 0179. Anglès professional
MP 1665. Digitalització aplicada als sectors productius
MP 1709. Itinerari personal per a l'ocupabilitat I
Mòdul professional optatiu. Introducció a la química alimentària.
Segon curs:
MP 0084. Comercialització i logística en la indústria alimentària
MP 0086. Gestió de qualitat i ambiental en la indústria alimentària
MP 1708. Sostenibilitat aplicada al sistema productiu
MP 0191. Manteniment electromecànic en indústries de procés
MP 0466. Organització de la producció alimentària
MP 0468. Processos integrats en la indústria alimentària
MP 0470. Innovació alimentària
MP 0471. Projecte Inter modular
MP 1710. Itinerari personal per a l'ocupabilitat II
Mòdul professional optatiu. Comunicació cientificotècnica
Requisits
Tenir un d'aquests títols:
- Batxillerat.
- Batxillerat LOGSE.
- BUP.
- Tècnic/a superior de formació professional o grau universitari o equivalent.
- Tècnic/a especialista, tècnic/a superior o equivalent.
- Tècnic/a de grau mitjà de formació professional o títol de tècnic/a o tècnic/a d'arts plàstiques i disseny.
O bé, haver superat:
- Una oferta formativa de certificat professional inclosa en el cicle.
- Un curs de preparació per a la incorporació als cicles de grau superior.
- Una prova d'accés.
- El segon curs de qualsevol modalitat de batxillerat experimental.
- El COU o un curs preuniversitari.
- Haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 o de 45 anys, o haver accedit a la universitat per tenir 40 anys o més i acreditar experiència laboral o professional.
A més, abans d'incorporar-se al CFGS l'alumne haurà de superar el procés de selecció KREAS, que consta d'una entrevista personal i una valoració del currículum.
Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573
Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h
Metodologia
El sistema d'estudi dual de Kreas combina la formació laboral i l'acadèmica, amb l'objectiu d'aconseguir una qualificació professional del treballador-estudiant que combina l'activitat laboral en una empresa amb l'activitat formativa al centre.
Durada
Objectius
L'objectiu d'aquest cicle formatiu és donar formació de qualitat als estudiants i dotar-los de capacitat per a:
- Ser professionals del sector agroalimentari amb un elevat nivell d'expertesa i coneixements per treballar en departaments de qualitat, producció, comercialització, logística, I+D, etc.
- Organitzar i controlar processos d'elaboració de productes alimentaris en general.
- Programar i supervisar operacions diverses en la indústria en diferents àmbits com el de gestió de recursos materials i humans, l'aplicació de plans de producció, qualitat, la seguretat alimentària, o la prevenció de riscos laborals i/o de protecció ambiental.
Titulació obtinguda
Oficial.
Perspectives laborals
Les ocupacions i llocs de treball més rellevants es resumeixen en:
Cap de línia, de planta de fabricació, de secció o magatzem, de torn.
Supervisor/a d'equips, processos i productes.
Inspector/a o auditor/a de qualitat.
Encarregat/da de producció, d'elaboració de nous productes, d'I+D i desenvolupament de processos, de la gestió de la seguretat alimentària, d'aprovisionaments, de la línia d'envasament i embalatge, de control ambiental i seguretat laboral.
Tècnic/a en anàlisi d'aliments, en anàlisi sensorial, en laboratori de control de qualitat, i tècnic/a comercial.
Promocions
Preu
L'alumnat paga 500 euros de matrícula, la resta del cost del curs el paga l'empresa que contracte a l'alumnat mitjançant el contracte per a la formació en alternança.
Avantatges del curs
El sistema de dualitat total del curs permet a l'alumnat obtenir un salari per les hores de treball efectiu realitzades a l'hora que aconsegueixen la inserció en el mercat de treball. A més, al estar contractats amb un contracte de formació en alternança, el cost del curs per l'alumne és només de 500 euros ja que la resta el paga l'empresa.
Professorat
El professorat de KREAS són en la major part professionals en actiu del sector alimentari que coneixen els darrer avenços tecnològics del sector.