Diploma d'Expert de Comunicació i Promoció de la Salut i l'Alimentació

1042 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Diploma d'Expert de Comunicació i Promoció de la Salut i l'Alimentació
Sol·licita informació
Postgrau
On-line
12 crèdits
Consulteu el preu

Descripció

Amb el Diploma d'Expert de Comunicació i Promoció de la Salut i l'Alimentació pots adquirir coneixements per comunicar de manera empoderada a l'àmbit de la salut, així com nocions de psicologia aplicada a l'alimentació i l'esport.

Per què cal estudiar el Diploma d'Expert de Comunicació i Promoció de la Salut i l'Alimentació de la UOC?
Quan ens enfrontem al repte de comunicar i promocionar estils de vida saludables, és important que ho fem essent conscients de la importància del nostre discurs:
  • La comunicació serà presencial o no?
  • En quin marc ètic i jurídic ho faig?
  • A qui em dirigeixo (comunitat, professional de l'àmbit de l'esport, etc.)?
  • Quines estratègies motivacionals puc fer servir?
Però cal no oblidar la importància del vessant psicològic. Així, aprofundirem en aquest coneixement amb eines d'abordatge psicològic tant per a esportistes (àmbit de l'activitat física) com per prevenir els trastorns de conducta alimentària (TCA).
El Diploma d'Expert de Comunicació i Promoció de la Salut i l'Alimentació us permetrà tenir en compte aquestes variants i adquirir noves habilitats comunicatives.

Temari

Càrrega lectiva
  • Per obtenir aquest diploma expert, l'estudiant haurà de superar 12 crèdits ECTS.
  • El nombre de crèdits ECTS és una estimació del temps que pot invertir un estudiant a assumir les competències associades a una assignatura.
  • Cada crèdit ECTS equival aproximadament a 25 hores de dedicació de l'estudiant. El procés daprenentatge es basa en el model davaluació continuada (EC), és a dir, no es faran proves finals presencials en cap de les assignatures.
Assignatures
  • Aquest diploma d"expert es cursa en un únic semestre acadèmic, i consta de tres assignatures obligatòries.
Assignatura - Crèdits ECTS

Comunicació alimentària 4
  • Comunicació en nutrició i salut
  • Salut, dieta i estil de vida a la societat en xarxa
  • Ètica i règim jurídic de la comunicació alimentària
  • Seguretat alimentària i comunicació en temps de crisi
Comunicació, educació i empoderament 4
  • abilitats comunicatives amb l'esportista
  • La comunicació en els diferents contextos professionals i amb diferents perfils professionals
  • De la comunicació verbal i no verbal a la programació neurolingüística en salut
  • Elements clau en la comunicació no presencial
  • Canvi de conductes i estils de vida
  • Conceptes d'apoderament i salut participativa
  • Bases teòriques i estratègies pedagògiques
  • Eines d'educació nutricional i estratègies de comunicació amb les TIC
Psicologia aplicada a l'alimentació i l'esport 4
  • Eines per a l'abordatge psicològic de l'esportista
  • Consens dels objectius i el procés
  • Estratègies motivacionals
  • Prevenció i abordatge de trastorns de la conducta alimentària (TCA)
En aquest programa no es fan pràctiques.

Destinataris

Perfils
Aquest diploma d'expert capacita els estudiants per integrar-se en equips multidisciplinaris dedicats a:
  • Promoció de la salut.
  • Generació, comunicació i difusió dinformació sobre alimentació i esport que contribueixi a millorar la salut.
Sortides professionals
El diploma d'expert de Comunicació i Promoció de la Salut i l'Alimentació ofereix una formació versàtil que afavoreix la inserció i la mobilitat laboral, i també la millora professional en diferents àmbits, com ara els següents:
  • Administracions públiques locals, autonòmiques i estatals dedicades a la prevenció i la promoció de la salut.
  • Fundacions, organitzacions no governamentals, associacions, etc., relacionades amb la prevenció i la promoció de la salut o la informació nutricional.
  • Centres de salut i medicina de lesport.
  • Federacions, Centres i Entitats Esportives.
  • com
  • Assessor i promotor d'estil de vida saludables de professionals de l'esport i de la població en general.

Requisits

Requisits acadèmics
  • Per cursar el programa cal tenir una titulació universitària prèvia.
En cas de no tenir una titulació universitària prèvia es pot accedir al programa a través del reconeixement d'un mínim de 2 anys d'experiència professional en els àmbits següents:
  • Nutrició Humana i Dietètica
  • Infermeria,
  • Medicina,
  • Farmàcia,
  • Fisioteràpia,
  • Psicologia,
  • Biologia,
  • Ciència i Tecnologia dels Aliments,
  • Bioquímica
  • Un altre camp vinculat a les Ciències de la Salut.
Aquest diploma d'expert no habilita per exercir una professió regulada. A l'àmbit de la nutrició i la salut, algunes professions, activitats o competències estan regulades pel BOE. Des de l'any 2009 són els títols de grau universitari de Nutrició Humana i Dietètica els que habiliten per a l'exercici de la professió regulada (Resolució de 5 de febrer de 2009, BOE de 17 de febrer de 2009).
Coneixements previs
  • Es recomana un nivell de competència en llengua anglesa equivalent al B2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües que permeti la consulta i comprensió de recursos d'aprenentatge i articles científics en anglès.
  • Es recomana un nivell de competència d'usuari en l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Idiomes en els quals s'imparteix

Espanyol, Català.

Durada

Propera convocatòria: A consultar.

Objectius

Objectius
  • Seleccionar les eines, el llenguatge i les estratègies més adients per comunicar-se de manera efectiva en l'àmbit de la nutrició
  • Utilitzar eficientment el potencial de la xarxa per cercar i analitzar de manera crítica la informació digital relacionada amb la nutrició i l'alimentació
  • Analitzar diferents tipus d'eines de tecnologia mòbil aplicables a l'alimentació i la nutrició
  • Elaborar discursos, recursos i estratègies que potenciïn la implicació i l'apoderament de les persones en la cura dels hàbits alimentaris
  • Aplicar estratègies de comunicació efectives per a l'educació i la promoció de la salut
  • Treballar habilitats comunicatives que millorin la comunicació i la relació amb els esportistes
Competències específiques
  • Interpretar la diversitat social i cultural i el paper que exerceix lalimentació
  • Identificar, organitzar, interpretar i comunicar la informació científica de salut, valorant críticament les fonts dinformació utilitzades i preservant la confidencialitat de les dades, la legislació vigent i els drets fonamentals i digualtat entre les persones
  • Dissenyar i implementar programes o activitats de promoció de la salut, a escala individual o col·lectiva, que contribueixin a l'educació de la salut de la població, i desenvolupar processos d'educació que promoguin l'apoderament de les persones, famílies, grups o comunitats
  • Reconèixer i valorar els factors socioculturals de la pràctica esportiva i el comportament alimentari actual

Titulació obtinguda

Els estudiants que finalitzin els estudis de formació permanent obtindran, en funció del programa cursat, el títol de màster de formació permanent, el diploma d'especialització o el diploma d'expert. Els estudiants que superin altres cursos de formació continuada rebran el certificat corresponent.
Diploma d'Expert de Comunicació i Promoció de la Salut i l'Alimentació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
UOC, sede Lleida
C/ de Canyeret, 12, 2a planta 25007 Lleida
UOC, sede Madrid
Plaza de las Cortes, 4 28010 Madrid
UOC, sede Palma
C/ Ausiàs March, 11 07003 Palma (Illes Balears)
UOC, sede Reus
C/ Escorxador, 1 43201 Reus (Tarragona)
UOC, sede Salt
C/ de Sant Antoni, 1, 1a. planta 17190 Salt (Girona)
+ vegeu més seus
Sol·licita informació
X