Diploma d'Expert en Tècniques d'Edició Digital (UOC)

1047 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Diploma d'Expert en Tècniques d'Edició Digital (UOC)
Sol·licita informació
Postgrau
On-line
15 crèdits
Consulteu el preu

Descripció

L'estudiant del Diploma d'Expert en Tècniques d'Edició Digital (UOC) adquireix coneixements i habilitats per a editar llibres digitals i impresos i dissenyar estratègies digitals innovadores i creatives.
El Diploma d'Expert en Tècniques d'Edició Digital (UOC) us capacitarà per a saber concebre i implementar el procés de creació i producció de llibres tant en paper com en format EPUB, concebuts d'acord amb els estàndards de l'edició digital, que responguin a les necessitats i a les expectatives d'una àmplia tipologia de lectors.
Desenvolupareu la capacitat d'associar coneixements de les diferents parcel·les de la cadena del llibre, i de fer-ho en contextos col·laboratius i flexibles.

Temari

Aquest Diploma d'Expert en Tècniques d'Edició Digital (UOC) consta de 3 assignatures obligatòries de 5 crèdits ECTS i es cursa en 1 semestre:

Disseny i edició de cómics (5 ECTS)
  • En aquesta assignatura descobriràs les particularitats del disseny i l'edició del còmic, en diverses variants culturals, i aprendràs a editar les teves pròpies creacions.
  • El plantejament docent, eminentment pràctic, t'equiparà en el reconeixement de gèneres i formats del còmic, i en la preparació dels materials gràfics i textuals per a la maquetació d'obres mitjançant eines i tècniques digitals.
Disseny de llibres i producció editorial (5 ECTS)
  • En aquesta assignatura aprendràs a planejar, dissenyar i produir un llibre imprès, així com estratègies per dissenyar una col·lecció.
  • Treballaràs la selecció i combinació tipogràfica, i el disseny i maquetació de pàgines interiors i cobertes.
  • Estudiaràs macro i microtipografia, i coneixeràs els materials per a la impressió i enquadernació.
Edició en EPUB I (5 ECTS) 
  • En aquesta assignatura duràs a terme el teu propi projecte d'edició d'un llibre electrònic, en el format EPUB. Comprendràs les bases tècniques que sustenten l'edició digital i adquiriràs el coneixement bàsic dels llenguatges d'edició HTML i CSS.
  • Aprendràs a treballar amb programari de qualitat i en formats lliures, i comprendràs com s'ha de fer la transició cap a la indexació total i la web semàntica.
  • El curs té com a objectiu habilitar-te per construir i editar llibres digitals complets, en el format estàndard i amb totes les garanties de qualitat tècnica.

Competències per a les quals et prepara el curs

Saber-se adaptar a nous contextos laborals i tecnològics. Coordinar equips multidisciplinaris. Saber cercar i gestionar informació. Adquirir bones capacitats comunicatives.

Destinataris

Perfils:
  • El Diploma d'Expert en Tècniques d'Edició Digital (UOC) ha estat dissenyat amb mires eminentment professionalitzadores i té com a objectiu promoure l'ocupabilitat dels estudiants.
  • Així, aposta per la formació de professionals emprenedors i amb alta capacitat d'adaptació i d'innovació, que és el que reclama avui el sector del llibre, immers en un procés profund de canvi.
  • D'acord amb aquests objectius, s'ha prioritzat oferir els coneixements i les eines tecnològiques bàsiques per a la creació i producció de llibres tant en format paper com digital.
A qui es dirigeix:
  • Editors
  • Creadors (escriptors, il·lustradors, traductors)
  • Informàtics

Requisits

Requisits acadèmics:
  • Els programes de Formació de Postgrau: Màster en Formació Permanent (fins ara Màster Propi), Diploma d'Especialització (fins ara Diploma de Postgrau) i Diploma d'expert (fins ara Especialització) requereixen de titulació universitària prèvia per accedir-hi (RD 822/2021) o experiència laboral o profesional amb nivell competencial equivalent a la formació acadèmica universitària (LOSU).
Per la via d'accés d'experiència laboral cal acreditar: 
  • un mínim de 1 any d'experiència en el sector editorial, com a mínim en una de les àrees següents: editor, maquetador, programador d'EPUB, creador de continguts de màrqueting editorial o tècnic de l'àrea de comercialització.
Coneixements previs:
  • És recomanable tenir unes competències bàsiques d'informàtica i d'anglès.

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Metodologia

Modalitat: 100% online.

Idiomes en els quals s'imparteix

Castellà, Català.

Durada

Inici: 15 d'octubre 2024.

Objectius

  • Comprendre el canvi de paradigma que representa el pas del llibre en paper al format digital dins del context de la societat de la informació.
  • Adquirir les experteses de tractament del text i de la producció editorial de manera integral, activa i pràctica.
  • Aprendre a editar llibres en paper, il·lustrats i en format EPUB.

Titulació obtinguda

Els estudiants que acabin els seus estudis de formació permanent obtindran, en funció del programa cursat, el títol de màster de formació permanent, el diploma d'especialització o el diploma d'expert. Els estudiants que superin altres cursos de formació contínua rebran el certificat corresponent.

Perspectives laborals

Editors. Dissenyadors i creadors de continguts digitals.

Promocions

  • Fracciona fàcil
Diploma d'Expert en Tècniques d'Edició Digital (UOC)
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
Sol·licita informació
X