Grau en Enginyeria de l'Energia i Sostenibilitat

1027 Persones estan visitant aquest curs
entre 1.000 € i 2.500 €
Sol·licita informació
Universitat de Lleida (UdL)
Grau en Enginyeria de l'Energia i Sostenibilitat
Sol·licita informació
Grau
Oficial / homologat
Presencial
Lleida
4 anys
entre 1.000 € i 2.500 €

Descripció

Segons les previsions de l'Agència Internacional de l'Energia, l'ús de l'energia al món va a incrementar-se un terç fins a 2040 (World Energy Outlook 2015), hagut de principalment al creixement econòmic i demogràfic als països en desenvolupament. D'altra banda, l'actual sistema energètic basat en recursos fòssils, resulta insostenible a causa de la disponibilitat limitada d'aquests recursos, així com al seu impacte mediambiental. Per tant, la transició cap a un nou model energètic que permeti garantir l'accés universal a una energia assequible, segura, sostenible i moderna és un dels grans reptes que la societat haurà d'afrontar en els propers anys i ha estat recentment reconegut per l'ONU com un dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible. Per aconseguir aquest repte, serà necessari incrementar les inversions en energies renovables, millorar substancialment l'eficiència energètica en la indústria, edificis i transports, i ampliar les infraestructures per prestar serveis d'energies moderns i sostenibles, entre altres accions.
El Pla de l'Energia i Canvi Climàtic de Catalunya 2012-2020 preveu que en 2020 la potència instal·lada s'incrementi en més d'un 40% respecte el valor actual, però amb una participació molt superior de les renovables (aproximadament un 50% del total). En aquest escenari futur, destaca el creixement de l'energia eòlica, que preveu multiplicar per quatre la seva potència instal·lada així com de la solar fotovoltaica, la potència instal·lada de la qual es preveu que augmenti un factor tres fins a 2020. Una part d'aquest nou "mix energètic" i la majoria de les transformacions conduiran a incrementar l'eficiència energètica amb noves implantacions tècniques i processos socials on l'aplicació de criteris de sostenibilitat seran imperatius. Malgrat aquestes perspectives, actualment falten professionals qualificats en els àmbits de les energies renovables i de les noves tecnologies de les energies convencionals. També falten tècnics experts a les tecnologies de control, automatització i optimització de processos que permeten obtenir estalvis energètics o en tecnologies d'edificació sostenible.
D'altra banda, serà necessari capacitar a la població en general en el nou escenari energètic. Aquesta capacitació no només serà a nivell tècnic sinó que haurà de comportar importants canvis de mentalitat per comprendre i acceptar la nova situació. En aquest sentit, serà necessari integrar els conceptes d'eficiència energètica i d'energies renovables en tots els nivells educatius. S'evidencia doncs la necessitat de professionals adequadament preparats que liderin la transició del model energètic i a més siguin capaços de comunicar a la societat les idees de sostenibilitat i ús racional dels recursos.

Destinataris

El Graduat en Enginyeria de l'Energia i Sostenibilitat proposat per l'Escola Politècnica Superior de la UdL, correspon al perfil d'un professional amb una visió integrada dels sistemes energètics, amb capacitat per dissenyar, optimitzar i gestionar els sistemes de generació, transport, distribució, emmagatzematge i producció d'energia. Aquests titulats hauran de ser capaços de dissenyar i assessorar a les administracions i ens privats en les polítiques energètiques a implantar, aplicant criteris de sostenibilitat i eficiència global. Així mateix, es tractarà de persones capaces de liderar el R+D+i en el sector energètic. En suma, el perfil del Graduat en Enginyeria de l'Energia i Sostenibilitat és el d'un professional amb una forta base científica i que és capaç de prendre decisions sobre la base de criteris tècnics i de sostenibilitat.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Pràctiques

Obligatòries

Borsa de treball

Borsa de treball disponible.
Grau en Enginyeria de l'Energia i Sostenibilitat
Universitat de Lleida (UdL)
Campus i seus: Universitat de Lleida (UdL)
Universitat de Lleida (UdL)
Pl. Víctor Siurana, 1 25003 Lleida
Sol·licita informació
X