Grau d'Arquitectura

1097 Persones estan visitant aquest curs
entre 1.000 € i 2.500 €
Informa't sobre les condicions
Sol·licita informació
Universitat Rovira i Virgili (URV)
Grau d'Arquitectura
Sol·licita informació
Grau
Oficial / homologat
Presencial
330 crèdits
entre 1.000 € i 2.500 €

Descripció

Branca Enginyeria i Arquitectura  
Durada mínima 5 anys  
Crèdits ECTS 300 + projecte fi de grau  
Formació bàsica 60  
Obligatoris 210  
Optatius 30 (12 pràctiques externes)  
Treball fi de grau 30
Places 60 (Campus Bellissens) Reus
Llengües utilitzades Català  
Castellà
Anglès  


El/la arquitecte/a s'encarrega de l'estudi i la creació d'espais habitables, entre altres funcions, mitjançant l'anàlisi, la recerca i el desenvolupament de tècniques i processos.Aquest treball sobre les àrees de coneixement tecnològic i humanístic per poder sintetitzar en el projecte arquitectònic.

Per això és pel que la formació d'un arquitecte està a cavall entre l'art i la ciència: l'art perquè busca la bellesa en la forma de la seva obra i la ciència perquè aquesta forma ha de tenir les condicions constructives i l'estabilitat necessàries per poder materialitzar.

Pràctiques externes
Les Pràctiques Externes en aquesta titulació es defineixen com a matèria optativa atesa l'alta càrrega d'obligatorietat que conté el títol. Alhora, el criteri d'optativitat possibilita un mecanisme flexible per adequar els crèdits de pràctiques a les ofertes dels llocs d'acollida, que poden ser intercanviats totalment o parcialment per matèries optatives d'especialitat.

Amb les pràctiques es pretén que l'estudiant desenvolupi projectes i activitats professionals relacionades amb el planejament urbà i territorial, així com projectes de catalogació, protecció i intervenció del patrimoni arquitectònic, tingui la possibilitat de realitzar activitats relacionades amb les competències professionals del arquitecte/a en els camps projectual i tecnològic, i, finalment, desenvolupi activitats pròpies de les empreses del sector de la construcció en què intervingui professionalment l'arquitecte / a.

Objectius
L'objectiu fonamental és formar professionals amb un coneixement global de totes les àrees relacionades amb els fonaments científics, la teoria i la pràctica de l'arquitectura i amb capacitat de liderar el desenvolupament de projectes i adaptar-se de manera eficient a un entorn de ràpida evolució.

Projecte fi de Grau
Un cop superats els 300 crèdits del pla d'estudis, es preveu la presentació i defensa d'un projecte de fi de grau, amb una durada equivalent a 30 ECTS.La presentació i defensa del projecte es realitzarà davant d'un tribunal universitari en què caldrà incloure, almenys, un professional de prestigi reconegut.

En el projecte es pretén:

Desenvolupar adequadament les competències específiques, transversals i nuclears en un projecte integral de l'àmbit de l'arquitectura.  
Integrar els coneixements teòrics amb les realitats del projecte.  
Aplicar les tècniques pròpies del camp científic en un projecte concret.  
Desenvolupar l'esperit analític, creatiu i crític en el moment de definir i portar a terme un projecte.  
Conèixer, analitzar i utilitzar críticament les fonts i la bibliografia.  
Elaborar un discurs concís, coherent i que comuniqui els resultats del projecte.  
Exposar correctament amb la llengua pròpia o en anglès un resum coherent del projecte realitzat.  
Competències
La professió d'arquitecte / a és està regulada per la legislació vigent.Així, doncs, en totes aquestes normes s'estableixen amb claredat les competències que l'estudiant ha d'aconseguir, que són les següents:

Aptitud per crear projectes arquitectònics que satisfacin al mateix temps les exigències estètiques i les tècniques.  
Coneixement adequat de la història i de les teories de l'arquitectura, així com de les arts, la tecnologia i les ciències humanes relacionades.  
Coneixement de les belles arts com a factor que pot influir en la qualitat de la concepció arquitectònica.  
Coneixement adequat de l'urbanisme, la planificació i les tècniques aplicades en el procés de planificació.  
Capacitat de comprendre les relacions entre les persones i els edificis, i entre aquests i l'entorn, així com la necessitat de relacionar els edificis i els espais situats entre ells en funció de les necessitats i de l'escala humana.  
Capacitat de comprendre la professió d'arquitecte i la seva funció en la societat, en particular, elaborant projectes que tinguin en compte els factors socials.  
Coneixement dels mètodes de recerca i preparació de projectes de construcció.  
Comprensió dels problemes de la concepció estructural, de construcció i d'enginyeria vinculats amb els projectes d'edificis.  
Coneixement adequat dels problemes físics i de les diferents tecnologies, així com de la funció dels edificis, de manera que tinguin condicions internes de comoditat i de protecció dels factors climàtics.  
Capacitat de concepció per satisfer els requisits dels usuaris de l'edifici respectant els límits imposats pels factors pressupostaris i la normativa sobre la construcció.  
Coneixement adequat de les indústries, organitzacions, normatives i procediments per plasmar els projectes en edificis i per integrar els plans en la planificació.  

Sortides Professionals
Els àmbits de treball del de la arquitecte / a estan definits per la legislació vigent, atès que s'ha de tenir en compte que aquesta professió està regulada.

Alguns d'aquests àmbits de treball corresponen a dos grans àrees: projectual i tecnològica, que es corresponen en els mòduls projectual i Tècnic del pla d'estudis, i són els següents:

Els projectes d'edificis destinats a habitatges i equipaments.  
El planejament urbà i territorial.  
La sostenibilitat ambiental.  
Els projectes urbanístics i de paisatge.  
El disseny d'espais interiors i d'objectes mobles.  
La consultoria d'estructures.  
La consultoria d'instal·lacions.  
La restauració i rehabilitació d'edificis.  
L'arquitectura legal, taxacions i valoracions d'immobles.  
La docència i la recerca són també àmbits de treball del de la arquitecte / a en les seves especialitats, des de l'ensenyament del dibuix tècnic i els oficis de la construcció fins a la recerca històrica en el camp de l'arquitectura i la recerca aplicada en sistemes i components del sector de la construcció.

Dins els diferents àmbits de treball del de la arquitecte / a, les formes de l'exercici professional han evolucionat des de l'exercici lliure de la professió, amb despatx propi, fins a un nombre significatiu d'arquitectes que treballen per compte d'altri o per l'administració.També han variat les formes d'associació professional.Actualment predomina la formació de societats entre diversos arquitectes, seguint criteris d'especialització, i també l'agrupació en equips pluridisciplinaris, amb inclusió de professionals d'altres àmbits.

Les tasques professionals que realitzaran els futurs titulats i titulades són:

La redacció de projectes bàsics i d'execució d'edificis i equipaments i la direcció de les obres.  
La redacció del planejament urbà i territorial en els diferents nivells.  
La redacció dels projectes d'urbanització i direcció de les obres.  
Estudis de paisatge i projectes d'intervenció.  
Redacció de projectes d'interiorisme i disseny de mobiliari i objectes.  
Estudis i càlcul d'estructures.  
Disseny i càlcul d'instal·lacions.  
Estudis de patologies i redacció de projectes de rehabilitació d'edificis.  
Informes, peritatges, taxacions i valoracions d'immobles.  

Destinataris

Perfil recomanat
Optatives que es recomana haver escollit a l'ensenyament secundari: Història de l'Art, Estètica, segona llengua estrangera i Dibuix Artístic.

Matèries de la modalitat de secundària de les quals cal anar especialment preparat: Dibuix Tècnic i Física.

Cal tenir un mínim d'habilitat en l'àrea del dibuix i una preparació tècnica bàsica en física i matemàtiques que permeti afrontar els estudis per aconseguir l'estabilitat de l'edifici, així com el càlcul i control dels paràmetres naturals i artificials que influeixen en l'edificació .

Una predisposició a la síntesi dels coneixements de diferents àrees ajudarà l'estudiant a adquirir les habilitats específiques d'aquests estudis.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Grau d'Arquitectura
Universitat Rovira i Virgili (URV)
Sol·licita informació
X