Grau en Relacions Laborals

1028 Persones estan visitant aquest curs
entre 1.000 € i 2.500 €
Sol·licita informació
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Grau en Relacions Laborals
Sol·licita informació
Grau
Oficial / homologat
Presencial
Barcelona
240 crèdits
entre 1.000 € i 2.500 €

Descripció

El grau en Relacions Laborals és una titulació que ensenya a gestionar les relacions laborals des de moltes perspectives: assessorament jurídic, laboral i fiscal; defensa en judicis laborals; selecció i direcció de persones; prevenció de riscos laborals; igualtat en el treball i mediació entre empresaris i treballadors, entre d'altres.
El grau en Relacions Laborals de la UPF està considerat el número 1 d'Espanya segons el rànquing d'El Mundo 2013.
Segons l'enquesta de l'Agència de Qualitat Universitària, la inserció laboral dels titulats en Relacions Laborals de la UPF és la més alta de les universitats catalanes: un 90,91%.
S'ofereix la possibilitat de cursar simultàniament els plans d'estudis en Relacions Laborals i en Dret per tal d'obtenir els dos graus en cinc anys.
Es dóna molta importància a la internacionalització, i per això s'ofereix la possibilitat de fer assignatures optatives en anglès.
 
Treball de fi de grau
Se li assignen 6 crèdits. S'avalua al tercer trimestre de quart curs, si bé la tutorització i el desenvolupament s'inicien abans. L'estudiant disposarà d'un tutor individual personalitzat.
 
Estades a l'estranger
Les estades a l'estranger són molt recomanables i es fan preferentment a quart curs en universitats espanyoles i europees que tenen convenis signats amb la UPF.

Jo, la Pompeu perquè...
 
Tindré la possibilitat de fer assignatures optatives en anglès per millorar el meu nivell.
Podré assessorar i fer gestions en l'àmbit laboral de la Seguretat Social.
Gestionaré els tributs i les taxes (IVA, IRPF...).
Portaré la defensa de treballadors i d'empresaris en judicis laborals fins a la segona instància (Tribunal Superior de Justícia de Catalunya).
Podré fer tasques de selecció de persones en un gabinet de selecció.
Sabré fer un pla de prevenció de riscos laborals, plans d'igualtat i de formació, etc.
Aprendré tècniques de direcció de persones.

Temari

El grau en Relacions Laborals té tres itineraris:
Empresa: capacitat per assessorar, organitzar i dirigir persones en l'àmbit de les organitzacions públiques i privades.
Jurídic: capacita per a l'assessorament i la representació com a graduat social davant l'administració laboral i els jutjats socials.
Polítiques sociolaborals: capacita per desenvolupar polítiques de benestar, dirigides a col·lectius amb necessitats especials.
Pràctiques

Competències per a les quals et prepara el curs

Assessorar i fer gestions en l'àmbit laboral de la Seguretat Social. Assumir la defensa judicial d'empresaris i de treballadors fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Assessorar i fer gestions en l'àmbit de l'ocupació i la contractació laboral. Assessorar les organitzacions sindicals i empresarials. Assumir funcions de representació i de negociació en l'àmbit de les relacions laborals. Aplicar les noves tecnologies als diferents àmbits d'actuació. Tenir la capacitat de seleccionar i de gestionar la informació laboral. Aplicar tècniques de direcció de persones. Assessorar en matèria d'igualtat i no-discriminació en les relacions laborals. Interpretar dades i indicadors socioeconòmics. Elaborar i desenvolupar plans de formació professional.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Metodologia

El grau en Relacions Laborals, en un context d'alt nivell de satisfacció dels estudiants respecte a la formació rebuda i d'una alta taxa d'inserció laboral dels graduats, ofereix: Un sistema d'avaluació contínua. Ensenyament en grups de seminaris de 25 estudiants. Optatives en anglès per millorar el nivell de coneixements d'aquesta llengua. Pràctiques externes per a tothom i de qualitat, amb dos tutors: extern i intern. Bona preparació i excel·lència dels professors. Garantia de qualitat en els programes Erasmus. Accés a les noves tecnologies. Instal·lacions excel·lents: biblioteca, aules d'informàtica, aules d'estudi. Itineraris

Idiomes en els quals s'imparteix

Català, castellà i anglès (depenent de l'assignatura). Hi ha una assignatura optativa en anglès: Readings on Industrial Relations

Durada

4 cursos acadèmics

Pràctiques

Hi ha 14 crèdits obligatoris de pràctiques externes en empreses o administracions públiques que es fan al tercer trimestre de quart curs. Les pràctiques es poden ampliar fins a 20 crèdits més (en a

Perspectives laborals

Assessorament jurídico-laboral, especialment com a graduats socials col·legiats. Inclou la representació tècnica i la defensa davant l'Administració i els jutjats socials (fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya). Direcció de persones en equips multiprofessionals de direcció, organització i gestió. Intervenció en el mercat de treball i desenvolupament de polítiques sociolaborals, normalment a petició d'una administració pública. Tasques de selecció de persones en gabinets de selecció. Experts en salut laboral i en prevenció de riscos laborals. Consultoria i auditoria sociolaboral, programes de responsabilitat social corporativa, plans d'igualtat i balanços sociolaborals. Agents d'igualtat en les empreses. Docència en diversos nivells educatius, en l'àrea social o sociolaboral dels dissenys curriculars.

Preu

entre 1.000 € i 2.500 €
el primer curs

Horari

A primer curs hi ha tres grups: dos de matí i un de tarda; i a segon, tercer i quart curs, un grup de matí i un grup de tardar
Grau en Relacions Laborals
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Campus i seus: Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Plaça de la Mercè, 10-12 08005 Barcelona
Sol·licita informació
X