Màster d'Història i Cultura de l'Alimentació

Facultat de Geografia i Història (UB)

Màster oficial
Presencial
120 Crèdits
  • Barcelona
consultar preu

Descripció

Els principals objectius formatius del màster són:

-Garantir als alumnes un vast corpus de coneixements teòrics sobre els aspectes econòmics, socials, tècnics, culturals i patrimonials dels sistemes alimentaris històrics i actuals.

-Proporcionar als alumnes un domini ampli tant de la bibliografia especialitzada com de les fonts escrites, orals, arqueològiques, iconogràfiques i audiovisuals relatives a la cultura alimentària.

-Desenvolupar la capacitat d'anàlisi dels alumnes, la seva curiositat científica i la seva capacitat investigadora.

Temari del curs

Els alumnes amb aquesta preparació teoricopràctica i una orientació preferencial, mitjançant una selecció temàticament convergent dels crèdits de lliure elecció i dels treballs i la memòria d'investigació, adquiriran competències per:
- Ensenyar matèries com història de l'alimentació, Antropologia de l'alimentació, història de la cuina, història de la gastronomia, història de la dietètica, que figuren actualment en els plans d'estudi dels estudis professionals de grau mitjà d'Hostaleria, Turisme i Restauració .
- Treballar com a tècnics en museus, biblioteques i centres de documentació especialitzats relacionats amb l'alimentació.
- Promocionar, en ens públics o privats, el patrimoni alimentari i gastronòmic del territori.
- Planificar esdeveniments culturals i dissenyar itineraris turístics relacionats amb l'alimentació.
- Treballar com a tècnics en editorials i revistes especialitzades en cuina, gastronomia o alimentació.
- Integrar-se com mà d'obra altament qualificada en empreses del sector agroalimentari interessades a dotar els seus productes o activitats d'un valor afegit de caràcter cultural
Veure més

Destinataris

Es poden matricular al màster els llicenciats i graduats en Història, Antropologia Social i Cultural, Sociologia, Geografia, Economia, Ciències de la Informació, Filologia, Ciències i Tecnologia de l'Alimentació, i Nutrició i Dietètica. L'ingrés de llicenciats o graduats en altres titulacions haurà de ser aprovat per la Comissió de Coordinació d'una de les tres unitats docents.

Per tant, els alumnes han de disposar d'una formació prèvia en ciències humanístiques, socials o experimentals relacionades amb l'alimentació, dos vessants científiques incloses, encara que en proporció diferent, en el Pla d'Estudis del màster.

Els candidats han de ser capaços, a més, de llegir textos científics en espanyol, francès i italià.

Places

15

Lloc on s'imparteix el curs

Interuniversitari

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Màster d'Història i Cultura de l'Alimentació

Màster d'Història i Cultura de l'Alimentació