Màster d'Història i Cultura de l'Alimentació
1104 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Màster d'Història i Cultura de l'Alimentació
Sol·licita informació
Informació del curs
Màster oficial
Presencial
Barcelona
120 crèdits
Consulteu el preu
Descripció
Els principals objectius formatius del màster són:
-Garantir als alumnes un vast corpus de coneixements teòrics sobre els aspectes econòmics, socials, tècnics, culturals i patrimonials dels sistemes alimentaris històrics i actuals.
-Proporcionar als alumnes un domini ampli tant de la bibliografia especialitzada com de les fonts escrites, orals, arqueològiques, iconogràfiques i audiovisuals relatives a la cultura alimentària.
-Desenvolupar la capacitat d'anàlisi dels alumnes, la seva curiositat científica i la seva capacitat investigadora.
-Garantir als alumnes un vast corpus de coneixements teòrics sobre els aspectes econòmics, socials, tècnics, culturals i patrimonials dels sistemes alimentaris històrics i actuals.
-Proporcionar als alumnes un domini ampli tant de la bibliografia especialitzada com de les fonts escrites, orals, arqueològiques, iconogràfiques i audiovisuals relatives a la cultura alimentària.
-Desenvolupar la capacitat d'anàlisi dels alumnes, la seva curiositat científica i la seva capacitat investigadora.
Temari
Els alumnes amb aquesta preparació teoricopràctica i una orientació preferencial, mitjançant una selecció temàticament convergent dels crèdits de lliure elecció i dels treballs i la memòria d'investigació, adquiriran competències per:
- Ensenyar matèries com història de l'alimentació, Antropologia de l'alimentació, història de la cuina, història de la gastronomia, història de la dietètica, que figuren actualment en els plans d'estudi dels estudis professionals de grau mitjà d'Hostaleria, Turisme i Restauració .
- Treballar com a tècnics en museus, biblioteques i centres de documentació especialitzats relacionats amb l'alimentació.
- Promocionar, en ens públics o privats, el patrimoni alimentari i gastronòmic del territori.
- Planificar esdeveniments culturals i dissenyar itineraris turístics relacionats amb l'alimentació.
- Treballar com a tècnics en editorials i revistes especialitzades en cuina, gastronomia o alimentació.
- Integrar-se com mà d'obra altament qualificada en empreses del sector agroalimentari interessades a dotar els seus productes o activitats d'un valor afegit de caràcter cultural
- Ensenyar matèries com història de l'alimentació, Antropologia de l'alimentació, història de la cuina, història de la gastronomia, història de la dietètica, que figuren actualment en els plans d'estudi dels estudis professionals de grau mitjà d'Hostaleria, Turisme i Restauració .
- Treballar com a tècnics en museus, biblioteques i centres de documentació especialitzats relacionats amb l'alimentació.
- Promocionar, en ens públics o privats, el patrimoni alimentari i gastronòmic del territori.
- Planificar esdeveniments culturals i dissenyar itineraris turístics relacionats amb l'alimentació.
- Treballar com a tècnics en editorials i revistes especialitzades en cuina, gastronomia o alimentació.
- Integrar-se com mà d'obra altament qualificada en empreses del sector agroalimentari interessades a dotar els seus productes o activitats d'un valor afegit de caràcter cultural
Destinataris
Es poden matricular al màster els llicenciats i graduats en Història, Antropologia Social i Cultural, Sociologia, Geografia, Economia, Ciències de la Informació, Filologia, Ciències i Tecnologia de l'Alimentació, i Nutrició i Dietètica. L'ingrés de llicenciats o graduats en altres titulacions haurà de ser aprovat per la Comissió de Coordinació d'una de les tres unitats docents.
Per tant, els alumnes han de disposar d'una formació prèvia en ciències humanístiques, socials o experimentals relacionades amb l'alimentació, dos vessants científiques incloses, encara que en proporció diferent, en el Pla d'Estudis del màster.
Els candidats han de ser capaços, a més, de llegir textos científics en espanyol, francès i italià.
Per tant, els alumnes han de disposar d'una formació prèvia en ciències humanístiques, socials o experimentals relacionades amb l'alimentació, dos vessants científiques incloses, encara que en proporció diferent, en el Pla d'Estudis del màster.
Els candidats han de ser capaços, a més, de llegir textos científics en espanyol, francès i italià.
Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573
Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h
Lloc on s'imparteix el curs
Interuniversitari
Màster d'Història i Cultura de l'Alimentació
Facultat de Geografia i Història (UB)
Campus i seus: Facultat de Geografia i Història (UB)
Facultat de Geografia i Història (UB)
Montalegre, 6
08001
Barcelona