Curs Professionalitzador de Comerç Internacional. Cicle Operatiu (UOC)

1031 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Curs Professionalitzador de Comerç Internacional. Cicle Operatiu (UOC)
Sol·licita informació
Curs
On-line
11 mesos
Consulteu el preu

Descripció

Últims dies!
A l'entorn de crisi actual, el procés d'obertura a l'exterior és una estratègia empresarial indispensable. Quan una empresa decideix iniciar el procés d'internacionalització, la seqüència de decisions que adopta és, a la primera fase, la definició d'un pla estratègic d'internacionalització que permeti definir el format inicial. La fase següent és la posada en marxa del cicle operatiu que permeti definir tota l'operativa pràctica.
El curs comerç internacional ofereix una visió completa del cicle operatiu del comerç internacional, començant per la definició i contractació del transport, passant per la gestió duanera i finalitzant per la fase de cobrament i pagament mitjançant l'operativa bancària internacional.

Temari

Introducció al comerç internacional
Revisa les diferents formes d'implantació a l'exterior per definir posteriorment el cicle operatiu del comerç internacional. Sidentificaran els aspectes clau de cada forma dimplantació respecte al transport i la logística: de gestió duanera, de fiscalitat i de banca internacional.
Transport i logística del transport internacional
El lliurament de la mercaderia és la conseqüència de la venda; per això, el transport constitueix un element consubstancial de lactivitat comercial. En acabar l'assignatura, l'estudiant serà capaç de: Interpretar i fer documents de transport internacional. Dialogar amb transitaris, agents de càrrega aèria, consignataris… Interpretar i calcular les ofertes de les companyies de transport. Calculeu els costos de productes d'importació i exportació.
Gestió duanera
La logística i la gestió duanera van de la mà, proporcionant a l'operador un servei global que us permetrà obtenir agilitat i ajudar-vos a reduir els costos fiscals i financers del client final. En acabar, l'estudiant podrà: Classificar les mercaderies. Valorar les mercaderies a la duana d'importació. Sol·licitar el règim duaner que més us interessi. Calcular el deute duaner. Elaborar una declaració de comerç exterior (DUA). Conéixer tota la normativa aplicable en matèria duanera.
Banca internacional
Totes les operacions passen per una entitat financera. Conéixer els mecanismes d'aquestes operacions evita problemes i, en definitiva, costos i riscos de canvi. En acabar, l'estudiant podrà: Conèixer els documents i els mitjans de pagament més habituals. Conéixer els principis bàsics del càlcul bancari per decidir el mitjà de finançament més adequat. Analitzar el risc del país. Entendre el mercat de divises, el funcionament, els riscos i les possibilitats de cobertura, així com els tipus d'avals i garanties.

Destinataris

Perfil professional
Aquest curs online de Comerç Internacional capacita per exercir funcions de responsabilitat al departament de comerç exterior o d'importació/exportació d'una pime, així com a empreses consignatàries, transitàries, operadors logístics, etc. El titulat en formació superior serà capaç de contribuir al disseny de l'operativa per a l'exportació-importació per part de l'empresa ia la gestió de les operacions d'importació i exportació des dels diferents àmbits (transport, duanes i pagament) i aspectes (control, resolució d'incidències, etc.), assegurant-ne el desenvolupament administratiu i la documentació.
Competències del curs de Comerç Internacional
  • Definir i aplicar l'operativa de l'exportació de productes i la implantació d'una empresa a un mercat exterior.
  • Desenvolupar la gestió administrativa a les operacions d'importació/exportació i introducció/expedició de mercaderies.
  • Organitzar i gestionar el procés d'emmagatzematge i la distribució internacional de mercaderies més adequades segons les condicions.
  • Identificar els procediments duaners de cada cas i gestionar els requisits de gestió duanera per complir la legalitat.
  • Identificar i gestionar el millor procediment bancari per complir els requisits bancaris a què s'han d'ajustar les transaccions internacionals.

Requisits

Per cursar un Curs Professional no cal tenir una titulació oficial. Els estudiants que superin el curs en línia rebran un Certificat de Formació Contínua en Comerç Internacional. Cicle Operatiu. Als estudiants que es matriculin en una titulació de grau de la UOC se'ls farà el reconeixement acadèmic dels crèdits d'aquests cursos, en concepte de participació en activitats universitàries.

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Idiomes en els quals s'imparteix

Espanyol.

Durada

Inici: 28 de febrer 2024.

Titulació obtinguda

Superant aquest Curs Professionalitzador obtens un Certificat UOC de Formació Contínua. ​
Curs Professionalitzador de Comerç Internacional. Cicle Operatiu (UOC)
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
Sol·licita informació
X