Curs de Tècnic Superior de l'Automòbil

1035 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
CASAS FORMACIÓN
Curs de Tècnic Superior de l'Automòbil
Sol·licita informació
Cicle formatiu de grau superior
Presencial
120 hores
Consulteu el preu

Descripció

El món de la mecànica pot resultar apassionant, però com tots els camps lligats a l'evolució industrial i al desenvolupament, és una especialitat en la qual sempre cal reciclar-se professionalment atès que les tecnologies aplicades al món del motor estan en constant canvi i evolució. Els nostres centres compten amb professionals en el sector per impartir aquesta formació.
Aquest curs es basa en l'estudi de l'arquitectura elèctrica bàsica del vehicle, com poden ser sistemes d'enllumenat, tancament centralitzat, circuit de botzines, etc., la lectura i interpretació d'esquemes elèctrics del vehicle tant en programes multimarca (Autodata) com a programes marquistes (Audi, Volkswagen, etc.). En el curs s'engloba la localització d'avaries de tots els sistemes esmentats anteriorment, així com el muntatge i desmuntatge dels elements que formen aquests sistemes.
Per conèixer bé una professió, és imprescindible la pràctica, pel que comptem amb aules-tallers i maquinària necessària per complementar la formació teòrica amb classes pràctiques.

Temari

Circuits elèctrics auxiliars del vehicle (80h):
• Sistema d'enllumenat. Fonaments: Necessitat del sistema d'enllumenat, llums d'incandescència, fotometria i unitats. Els fars, llum halògena, llum de xenó i projectors.
• Circuit d'enllumenat. Característiques: Disposició dels fars, reglatge en altura dels fars, llums de posició, instal·lació d'enllumenat. Llums de stop, marxa enrere, fars addicionals i enllumenat interior.
• Circuit d'accessoris. Eixugaparabrisa: Eixugaparabrisa, dispositiu de parada automàtica, dispositiu intermitent. Rentaparabrises, neteja-renta vidres i projectors.
• Circuit d'accessori. Indicadors de quadre: Indicadors de control i nivell de combustible.
• Circuits auxiliars i d'ajuda al conductor: L'ordinador de viatge, dispositius electrònics a la conducció. Panys electromagnètics de les portes i sistema elèctric de alçavidres.
Circuits de fluids, suspensió i direcció (20h):
• Hidràulica i pneumàtica. Conceptes fonamentals: Els fluids.
• Producció de l'aire comprimit: Compressors, tipus de compressors i característiques. Acumulació, distribució de l'aire comprimit i el seu condicionament.
• Instal·lacions hidràuliques: Composició de les instal·lacions hidràuliques, fluids, efectes de la pressió en els circuits. Dipòsit, filtrat, grup generador de pressió, simbologia hidràulica i pneumàtica.
• Elements del circuit hidràulic i pneumàtic: Actuadors, cilindres, característiques dels cilindres, actuadors rotatius (motors). Vàlvules distribuïdores, caract. i tipus de vàlvules.
• Circuits hidràulics i pneumàtics: Estructura i disseny de circuits i moviments seqüencials. Realització d'esquemes i circuits.
• Sistemes de suspensió: La suspensió, elements de la suspensió, amortidors i barres estabilitzadores.
• Sistemes de suspensió. Models especials: Suspensions conjugades, de flexibilitat variable, amortiment controlada. Suspensions pneumàtiques i hidràuliques. Suspensió hi- activa.
• Rodes i pneumàtics: Les rodes, pneumàtics i els seus tipus, les propietats i característiques. Forma, dimensions, pressió d'inflat, cures, equilibrat i reparacions.
• Sistemes de direcció. Geometria de trens: Geometria dels trens de rodatge, angle de sortida, angle de caiguda, angle d'inclinació i radi de viratge.
Sistemes de transmissió i frenada (20h):
• L'embragatge. Fonaments i constitució: Necessitat de l'embragatge, mecanismes i acciona-ments.
• Embragatges automàtics: Embragatges centrífugs, electromagnètics, automàtics servocomandados. Embragatge pilotat electrònicament i hidràulic.
• El canvi de velocitats: Necessitat tècnica del canvi de velocitats, determinació de les relacions del canvi. Constitució de la caixa de canvis, el seu funcionament i els sincronitzadors.
Circuit d'accessori. Eixugaparabrisa: Desmuntatge, muntatge del motor i els elements que formen un eixugaparabrises. Desmuntatge, muntatge dels elements que formen un rentaparabrises i rajolins neta.
• Circuit d'accessori. Indicadors de quadre: Indicadors de control i nivell de combustible.

Destinataris

Aquest curs va dirigit a persones que tenen coneixements de mecànica, vulguin ampliar-los aprofundint i especialitzant-se en els sistemes elèctrics de l'automòbil.

Requisits

No es precisa cap requisit per accedir al curs ni per a l'obtenció de la titulació final; només cal comptar amb els coneixements bàsics de mecànica que facilitin una bona dinàmica del curs.

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Durada

Aproximadament entre 6 i 7 mesos.

Objectius

L'objectiu del curs és transmetre els coneixements teòrics i pràctics necessaris per entendre el funcionament dels sistemes elèctrics dels vehicles automòbils.

Titulació obtinguda

Diploma o certificat.

Pràctiques

A més de les classes pràctiques impartides en els nostres tallers, el centre ofereix 100 hores pràctiques en tallers de reparació de vehicles amb els quals mantenim convenis de col · laboració.

Preu

Consulteu el preu
El preu inclou: matrícula del curs, classes teòriques i pràctiques, gestions administratives, material del curs, tutories i coordinació de pràctiques en centres aliens.

Avantatges del curs

Disposem de l'avantatge que les empreses ens coneixen com a centre de formació professional i en ocasions, quan precisen de la contractació de personal qualificat, es posen en contacte amb nosaltres.

Lloc on s'imparteix el curs

C / Moianès, 50-bis, 1r 1a 08014 Barcelona C / Doctor Zamenhoff, 3 baixos 43001 Tarragona
Curs de Tècnic Superior de l'Automòbil
CASAS FORMACIÓN
Campus i seus: CASAS FORMACIÓN
Casas Formación (Barcelona)
C/ Moianès, 50-bis, 1º 1ª 08014 Barcelona
CASAS FORMACIÓN
C/ Dr.Zamenhoff 3, baixos 43001 Tarragona
Sol·licita informació
X