Traducció i Ciències del Llenguatge

1094 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Traducció i Ciències del Llenguatge
Sol·licita informació
Doctorat
Oficial / homologat
Presencial
Barcelona
3 anys
Consulteu el preu

Descripció

La finalitat del programa de doctorat en Traducció i Ciències del Llenguatge és formar investigadors en lingüística i en traducció que puguin fer aportacions significatives a la disciplina i que mostrin creativitat, autonomia de criteri i rigor metodològic. Es tracta d'un programa de qualitat (Menció de Qualitat 2003-2011; Menció cap a l'Excel•lència 2011-2014 del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport espanyol), amb una orientació internacional (té un alt percentatge de professors i d'estudiants formats en altres països), que ofereix una formació sòlida pel que fa als continguts i actualitzada pel que fa a la metodologia de recerca i les eines i recursos tecnològics, per tal que els doctors que en surtin puguin desenvolupar la seva tasca adequadament en entorns de treball nous, diferents i dinàmics. 
Màsters de la UPF que precedeixen aquest doctorat
 
Estudis de Traducció 
Lingüística Teòrica i Aplicada
Estudis del Discurs: Comunicació, Societat i Aprenentatge
Ciència Cognitiva i Llenguatge 
Formació de Professors d'Espanyol com a Llengua Estrangera

Temari

Continguts acadèmics
 
Elaboració i primera presentació del pla de recerca durant el primer any. El període formatiu inclou l'equivalent a 10 crèdits de docència reglada en l'àmbit d'especialització de l'estudiant (TC: primer curs; TP: primer i segon curs), i pot incloure formació addicional en metodologia i pràctica de la recerca, en funció de la maduresa i de la solidesa de la proposta de recerca doctoral presentada per l'estudiant per a l'admissió. El programa inclou també la participació en activitats dels grups de recerca associats al programa, en jornades de doctorands i en altres congressos. Es recomana la participació en activitats de mobilitat. En els seus àmbits més aplicats, el programa admet tesis doctorals industrials (en el marc del Pla de Doctorats Industrials de la Generalitat de Catalunya).
 
Línies de recerca del doctorat
Adquisició del llenguatge
Anàlisi del discurs
Aprenentatge de llengües
Estudis de traducció
Lexicologia i lexicografia
Lingüística computacional i enginyeria del llenguatge
Lingüística formal i descriptiva i variació
Recepció i traducció literàries
Terminologia i gestió del coneixement
Traducció especialitzada

Competències per a les quals et prepara el curs

Les competències bàsiques que figuren a l'article 4 del Reial Decret 99/2011, de 28 de gener (BOE 35, 10/02/2011) i les competències específiques següents: Reconèixer i utilitzar sistemàticament els conceptes disciplinaris necessaris per dur a terme un projecte de recerca doctoral substantiu i original en traducció i ciències del llenguatge. Idear i planificar un projecte de recerca doctoral en traducció i ciències del llenguatge substantiu i original, amb una planificació temporal determinada. Dominar mètodes i tècniques de recerca avançades en traducció i ciències del llenguatge. Fomentar les col?laboracions i saber establir vincles de recerca profitosos amb altres doctorands i experts en traducció i ciències del llenguatge.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Durada

Dos cursos acadèmics

Objectius

L'objectiu del programa és que els estudiants elaborin una tesi doctoral, de caràcter aplicat o teòrico-descriptiu, en el marc de les línies de recerca del programa i dels diversos grups de recerca reconeguts que impulsen aquestes línies de recerca. El programa acull projectes de recerca doctoral sobre aspectes diversos del llenguatge i de la traducció, i pot ser especialment interessant per a aquells estudiants que vulguin desenvolupar projectes de recerca doctoral de naturalesa interdisciplinària o amb un enfocament marcadament multilingüe (el domini operatiu de dues o més llengües -maternes o estrangeres- forma part dels requisits d'admissió)

Perspectives laborals

Recerca en traducció i ciències del llenguatge en institucions d'ensenyament superior i centres de recerca públics i privats; formació d'investigadors.
Traducció i Ciències del Llenguatge
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Campus i seus: Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Plaça de la Mercè, 10-12 08005 Barcelona
Sol·licita informació
X