Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Les taxes universitàries pugen un 7,6%, l'increment més alt dels últims 10 anys

Notícia

  • 28/06/2011

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb

La Generalitat de Catalunya incrementarà el preu de les taxes universitàries un 7,6% el proper curs 2011-2012. D’aquesta manera, els estudiants de les universitats públiques catalanes notaran un augment d'entre 64 i 100 euros del cost de la matrícula, la major pujada registrada en els últims 10 anys.

La Secretaria d’Universitats de la Generalitat ha informat que també s’incrementarà un 60% el preu de la matrícula per als estudiants que repeteixin per tercera vegada una assignatura.

L’encariment s’enmarca dins el pla de retallades que prepara el Govern català per a les universitats públiques i que ja han provocat les protestes estudiantils. La pujada que aplicarà Catalunya és la màxima que permet la Conferència General de Política Universitària dins la previsió establerta pel Ministeri d’Educació pel curs 2011-2012.

Segons els responsables de la Secretaria d’Universitats, el 25% de l’import recaptat servirà per crear un nou sistema de beques per a estudiants universitaris. La proposta, que ha de ser aprovada pel Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) i posteriorment, pel propi govern, també preveu que els estudiants puguin pagar els seus estudis en mensualitats.

El president el Consell d’Estudiants de les Universitats Catalanes (CEUCAT), Jordi Codony, ha valorat negativament l’augment de les taxes, lamentant que Catalunya sempre augmenta els preus de les matrícules universitàries per damunt de l’IPC. En aquesta ocasió, a més, creu que l’increment de les taxes fins al màxim que permet el govern espanyol provocarà que, finalment, els estudiants acabin pagant el curs un 13% més car.


 

Deixa el teu comentari