El Departament d'Ensenyament crea un curs pont per accedir als cicles de grau superior des del grau mitjà

Redacció d'Educaweb
06/06/2012

El Departament d’Ensenyament té prevista la implantació d’un nou curs de formació específica per a l’accés al grau superior. Aquest curs serà alternatiu a les proves d’accés i constituirà una nova via per passar des del grau mitjà al grau superior de la formació professional.

La finalitat d’aquesta iniciativa es ajudar als joves que es troben a l’atur a reincorporar-se al sistema educatiu no universitari, oferint-los l’accés a una formació superior professionalitzadora.

La formació s’impartirà a partir del curs 2012-2013 a gairebé 100 centres de FP, públics i privats, fet que suposarà un total de 5.950 places disponibles (3.990 en centres públics i 1.950 en centres privats). Per accedir-hi, serà imprescindible haver obtingut la titulació de tècnic un cop superat un cicle formatiu de grau mitjà. La superació del curs permetrà a l’alumnat accedir a un cicle formatiu de grau superior sense necessitat d’inscriure’s ni de presentar-se a les tradicionals proves d’accés. El curs té estipulat un preu públic per la prestació del servei docent de 240 euros.

El curs implicarà 20 hores lectives setmanals i s’estructurarà en dues parts: la part comuna consta de tres matèries: llengua catalana, llengua castellana i llengua anglesa. La part específica consta de dues matèries: matemàtiques (que té caràcter obligatori) i una matèria opcional que es podrà triar entre diverses opcions, entre les quals hi ha: física-tecnologia, química-biologia, economia i empresa i psicologia i sociologia. La matèria opcional podrà donar preferència d’accés als cicles superiors més vinculats amb l’especialitat.
3 Comentaris
Informació
Educaweb
Fa 7 anys i 7 mesos
Hola Iñigo, aquesta notícia és de l'any 2012. Si vols informació actualitzada t'has de dirigir al web de la Genralitat de Catalunya, departament d'ensenyament.
---
Iñigo
Fa 7 anys i 7 mesos
Voldría saber quins centres fan aquest curs pont nou de passar de grau mitjà a grau superior Gràcies
específiques
M. Pilar
Fa 8 anys i 7 mesos
Bon dia, el any passat vaig superar les proves del curs pont superior però no em van dir que tenia que fer dues específiques per poder passar al grau que jo volia, y la meva pregunta es aquet any les puc fer les dues soles i presentarme per lliure? i quines serien per accedir a estetica superior. Moltes gracíes.
Comentar
Nom
Correu (No es mostrarà)
Títol
Comentari Límit 500 caràcters. Només pots introduir text sense format HTML.
He llegit i accepto la política de privacitat
Subscriu-te a les nostres publicacions
Cursos Relacionats
El més Llegit
El més nou