Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

El Departament d'Ensenyament crea un curs pont per accedir als cicles de grau superior des del grau mitjà

Notícia


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
El Departament d’Ensenyament té prevista la implantació d’un nou curs de formació específica per a l’accés al grau superior. Aquest curs serà alternatiu a les proves d’accés i constituirà una nova via per passar des del grau mitjà al grau superior de la formació professional.

La finalitat d’aquesta iniciativa es ajudar als joves que es troben a l’atur a reincorporar-se al sistema educatiu no universitari, oferint-los l’accés a una formació superior professionalitzadora.

La formació s’impartirà a partir del curs 2012-2013 a gairebé 100 centres de FP, públics i privats, fet que suposarà un total de 5.950 places disponibles (3.990 en centres públics i 1.950 en centres privats). Per accedir-hi, serà imprescindible haver obtingut la titulació de tècnic un cop superat un cicle formatiu de grau mitjà. La superació del curs permetrà a l’alumnat accedir a un cicle formatiu de grau superior sense necessitat d’inscriure’s ni de presentar-se a les tradicionals proves d’accés. El curs té estipulat un preu públic per la prestació del servei docent de 240 euros.

El curs implicarà 20 hores lectives setmanals i s’estructurarà en dues parts: la part comuna consta de tres matèries: llengua catalana, llengua castellana i llengua anglesa. La part específica consta de dues matèries: matemàtiques (que té caràcter obligatori) i una matèria opcional que es podrà triar entre diverses opcions, entre les quals hi ha: física-tecnologia, química-biologia, economia i empresa i psicologia i sociologia. La matèria opcional podrà donar preferència d’accés als cicles superiors més vinculats amb l’especialitat.
Deixa el teu comentari
Veure comentaris