Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Educaweb imparteix la xerrada "Bones pràctiques en orientació en línia" en una trobada d'orientadors del Consell Comarcal del Barcelonès

Novetat Educaweb


  • Deixa el teu comentari
  • Valora


El passat 15 de juny es va celebrar a Barcelona la Trobada d'informadors juvenils, orientadors i inseridors laborals organitzat pel Consell Comarcal del Barcelonès. L'objectiu de l'activitat va ser reflexionar sobre com afecta la innovació tecnològica i l'augment de les xarxes socials als processos de recerca d'ocupació.
 
Durant la trobada, es va fer especial èmfasi en l'assessorament en línia, una eina emergent i útil per a l'orientació laboral. En aquest context, Neus Bosch, orientadora d'Educaweb, va exposar les bones pràctiques en l'orientació on-line, mostrant l'experiència d'Educaweb en els àmbits presencial, telefònic i a distància.

La ponència es va basar en l'orientació en línia realitzada a través del portal jove.cat per Educaweb des dels anys 90. Es van tractar temes com els aspectes positius (agilitat en la resposta, accessibilitat…) i negatius (escassetat d'informació sobre l'usuari, falta d'immediatesa…) que poden extreure's d'aquesta experiència, però la xerrada es va centrar especialment en com es comuniquen els orientadors amb els usuaris del servei d'assessorament.
 
En aquest sentit, Neus Bosch va destacar la importància d'utilitzar recursos comunicatius concrets com un llenguatge clar i proper, esmentar aspectes de la consulta, no donar per descomptat que l'usuari coneix determinades informacions, utilitzar enllaços a pàgines web que permetin millorar la comprensió del dubte formulat, etc. Per situar als assistents es van mostrar exemples pràctics de les eines usades per donar resposta a les consultes: el formulari i el correu electrònic.
 
La jornada va concloure amb una dinàmica grupal que va permetre definir les característiques d'un bon assessorament en línia i una taula d'experiències.
Deixa el teu comentari