Catalunya prepara un pla de xoc per reduir l'abandó escolar al 15%

Redacció d'Educaweb
03/09/2012

Les dades de fracàs escolar a Catalunya són preocupants, especialment si es comparen amb altres regions com el País Basc (12,6% de fracàs) o Madrid (22,3%). Per això, la Generalitat ha dissenyat un pla per reduir l'actual 26% d'abandó prematur dels estudis obligatoris al 15%.
 
Irene Rigau, consellera del Departament d’Ensenyament, considera que pot assolir-se l'objectiu abans de 2018, encara que quedarà lluny l'objectiu conjunt de la Unió Europea, que pretén que els estats membres tinguin un índex de fracàs escolar del 10% l'any 2020. Per a la consellera, és necessari "ser realista", doncs, encara que la comunitat ha millorat els nivells de fracàs des de 2009 (quan es registrava un 31,9%), és molt difícil arribar a l'objectiu del 10%.
 
El pla de xoc contra el fracàs escolar no compta amb una partida econòmica específica i està format per diferents mesures i actuacions, com el Pla de Suport Personalitzat (SEP) o el Pla d'impuls de la lectura. A més, es vol simplificar el currículum i millorar les estratègies d'aprenentatge, així com potenciar la inclusió educativa, les millores en la gestió i organització dels centres i comprometre a les famílies en el seguiment de l'evolució acadèmica de l'alumnat.
Categories
Comentar
Nom
Correu (No es mostrarà)
Títol
Comentari Límit 500 caràcters. Només pots introduir text sense format HTML.
He llegit i accepto la política de privacitat
Subscriu-te a les nostres publicacions
Cursos Relacionats
El més Llegit
El més nou