Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Catalunya prepara un pla de xoc per reduir l'abandó escolar al 15%

Notícia


  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Les dades de fracàs escolar a Catalunya són preocupants, especialment si es comparen amb altres regions com el País Basc (12,6% de fracàs) o Madrid (22,3%). Per això, la Generalitat ha dissenyat un pla per reduir l'actual 26% d'abandó prematur dels estudis obligatoris al 15%.
 
Irene Rigau, consellera del Departament d’Ensenyament, considera que pot assolir-se l'objectiu abans de 2018, encara que quedarà lluny l'objectiu conjunt de la Unió Europea, que pretén que els estats membres tinguin un índex de fracàs escolar del 10% l'any 2020. Per a la consellera, és necessari "ser realista", doncs, encara que la comunitat ha millorat els nivells de fracàs des de 2009 (quan es registrava un 31,9%), és molt difícil arribar a l'objectiu del 10%.
 
El pla de xoc contra el fracàs escolar no compta amb una partida econòmica específica i està format per diferents mesures i actuacions, com el Pla de Suport Personalitzat (SEP) o el Pla d'impuls de la lectura. A més, es vol simplificar el currículum i millorar les estratègies d'aprenentatge, així com potenciar la inclusió educativa, les millores en la gestió i organització dels centres i comprometre a les famílies en el seguiment de l'evolució acadèmica de l'alumnat.
Deixa el teu comentari