El govern vol augmentar els continguts curriculars comuns a les autonomies

Redacción de Educaweb
21/09/2012

El Ministerio de Educación, Cultura y Deportert segueix donant indicacions sobre el Projecte de Llei de Reforma Educativa que està impulsant l'executiu. En aquesta ocasió, el govern ha manifestat la seva intenció d'augmentar el percentatge de continguts mínims que fixa l'Estat en els currículums escolars.

Actualment, la Llei Orgànica d'Educació (LOE) aprovada en 2006, estableix uns continguts comuns del 55% en les comunitats autònomes amb llengua cooficial i un 65% en les quals no la tenen. Si s'aprova la nova llei, es retallaria el marge que tenen les comunitats autònomes per completar l'horari escolar, doncs els continguts comuns per adquirir les competències bàsiques augmentarien fins al 65% a les regions amb llengua cooficial i fins al 75% en la resta.

La mesura afectarà a tots els cicles, des de l'educació primària fins al batxillerat i la Formació professional, i a totes les assignatures. Aquest canvi legislatiu sorgeix a partir d'una antiga reivindicació recollida al programa electoral del Partit Popular (PP) i segons José Ignacio Wert, ministre d'Educació, Cultura i Esport, tot i que el sistema, pel que fa al repartiment de competències, en teoria és clar, després de 20 anys d'aplicació ha presentat disfuncions.

En resposta a aquesta proposta, la consellera basca d'Educació, Isabel Celaá, ha assegurat que demanarà la dimissió del ministre es confirma que la reforma de la llei orgànica educativa planteja retallar els continguts que actualment fixen les autonomies.

Categories
Comentar
Nom
Correu (No es mostrarà)
Títol
Comentari Límit 500 caràcters. Només pots introduir text sense format HTML.
He llegit i accepto la política de privacitat
Subscriu-te a les nostres publicacions
Cursos Relacionats
El més Llegit
El més nou