Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Catalunya cobrirà les baixes del professorat, evitant el límit de dies marcat pel Ministeri d'Educació

Notícia


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
La consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, ha anunciat que es flexibilitzarà el sistema de substitucions. A partir de Setmana Santa, se substituirán les baixes de tutors d'educació infantil des del primer dia, als mestres tutors en primària i d'educació especial des del sisè dia i als docents de secundària de forma immediata en la segona baixa simultània.
 
Fins ara, les substitucions es feien segons el Reial decret aprovat pel Govern, que establia que no es podien cobrir les baixes amb personal interí fins al desè dia laborable amb l'objectiu d'estalviar despesa pública. Segons Rigau, s'ha analitzat l'impacte de les mesures aplicades des de setembre a gener i s'ha constatat un estalvi, fet que ha permès proposar una "millora" en el sistema de substitucions, que suposarà un augment de les contractacions.
 
La consellera va destacar que el pas següent és analitzar la mesura amb les juntes de directors i presentar-la a la taula sindical.
 
Els sindicats s'han mostrat satisfets amb la mesura, encara que FETE - UGT de Catalunya ha reivindicat que totes les substitucions han de fer-se efectives des del primer moment de la baixa i en tots els trams educatius i que el personal substitut ha de cobrar íntegrament el salari quan treballi a jornada completa (actualment, el substitut cobra un màxim del 86% del salari).
Deixa el teu comentari