Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Els errors en la selectivitat a Catalunya obliguen a la Generalitat a obrir un expedient

Notícia


  • Deixa el teu comentari
  • Valora


El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) ha reconegut tres errors en els exàmens de selectivitat que es van realitzar a Catalunya aquest mes de juny. Arran de les queixes de l'alumnat i del professorat, la Generalitat ha obert un expedient informatiu per dos errors tipogràfics en els exàmens de matemàtiques socials i geografia, i per a un error en una equació de la prova de matemàtiques, que és el que ha provocat les crítiques.

Precisament en aquest últim examen, els estudiants denuncien que, una vegada iniciada la prova, es va interrompre per comunicar-los que l'equació cx-by+2x havia de ser modificada per cx-by+2z. Es tractava del primer exercici, fet que va provocar que la majoria hagués de refer tot el problema. L'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) ha assegurat que els errors són "inadmissibles" i ha exigit que es repeteixi l'examen de matemàtiques.

Claudi Alsina, secretari del CIC, ha llevat gravetat a l'error argumentant que "en els mitjans de comunicació han aparegut moltes coses, algunes no són certes, però hem decidit obrir l'expedient per resoldre tots els dubtes". La Generalitat s'ha compromès a revisar tot el procés d'elaboració i correcció de les proves i no descarta depurar responsabilitats.

Per a l'AJEC, l'obertura d'un expedient informatiu no és suficient. "Temem que solament sigui una maniobra dilatòria per fer passar el temps i tancar el cas sense més repercussions", va criticar ahir el sindicat en un comunicat. Alsina va assegurar ahir que les conclusions de l'expedient podrien estar llestes en dues setmanes, just quan han de publicar-se els resultats de la selectivitat, el 28 de juny.
Deixa el teu comentari