Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Visita el Saló de l'Ensenyament i orienta't al Servei d'Informació i Orientació a l'estudiant

Novetat Educaweb


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
Un any més, el Saló de l'Ensenyament obre les seves portes a Barcelona. Del 12 al 16 de març de 2014 en el recinte firal de Montjuïc se celebrarà l'esdeveniment que informa sobre els estudis de batxillerat, universitaris i superiors, cicles de formació professional, idiomes, formació ocupacional i complementària. El Saló de l'Ensenyament s'integra dins de la Setmana de la Formació i el Treball, que també acull al Saló dels Màsters i Postgraus, Futura.

Servei d'Informació i Orientació

Els visitants del saló podran orientar-se en el Servei d'Informació i Orientació a l'estudiant, un espai que té com a finalitat assessorar als joves en el seu procés d'elecció d'uns estudis, mostrant-los l'oferta vigent, els accessos als títols, les sortides professionals, les diferències entre itineraris i els perfils més demandats.

El servei comptarà amb recursos i materials propis d'Educaweb, entre els quals destaca el GR. Gran Recorregut, primera eina d'orientació online de lliure accés que facilita a l'usuari el procés d'autoconeixement i ajuda a trobar les opcions formatives més adequades a cada perfil.
A més, durant el saló es mantindrà actiu el servei online d'orientació acadèmica i professional, que permetrà resoldre els dubtes que no es puguin respondre de forma presencial.

L'any 2013, gairebé 700 persones van ser assessorades de forma contínua per un equip de més de 10 persones. La majoria dels demandants d'informació van ser joves de 15 a 20 anys, que van assistir al Servei per iniciativa pròpia i en menor mesura, acompanyats per la seva família. El 82% dels orientats van ser estudiants de 4º de l'ESO i 1º de batxillerat, per això, el 41% dels dubtes feien referència a estudis universitaris, un 31% a formació professional i un 17% al batxillerat.

El portal Formació365.cat

El portal Formació365.cat torna a estar disponible durant el Saló. Es tracta d'una eina d'orientació acadèmica i professional en format web, que permet als visitants a la fira obtenir informació sobre els expositors durant tot l'any. La pàgina és gratuïta i complementa la visita presencial.

El portal està gestionat per Educaweb i inclou un cercador que organitza els continguts per tipus de centre (universitats, centres de FP, escoles de negocis, etc.) i per temes i especialitats d'ensenyament (sanitat i salut, economia i administració d'empreses, educació...). Els centres inclouen una fitxa en la qual es pot veure la fira en la qual es troben (Futura, Saló de l'Ensenyament…), la ubicació de l'stand, l'oferta formativa i el mail, telèfon, web i adreça del centre.

Per aquest 2014 es preveuen una sèrie de novetats. D'una banda, el portal permet que els estudiants situar l'stand del centre triat en un mapa, i per l'altre, a la pàgina està disponible un feed de notícies educatives proporcionat per Educaweb, per estar al dia de tot el que ocorre en el sector educatiu.

La finalitat d'aquesta pàgina és facilitar el procés d'orientació acadèmica, afinant la cerca de la formació i permetent a l'usuari contactar directament amb el centre abans, durant i després de la Setmana de la Formació.
Deixa el teu comentari