Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Triar centre de Formació Professional

Article d'opinió

  • 20/05/2014

  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Redacció d'Educaweb
La Formació Professional és una de les alternatives acadèmiques amb millors sortides professionals. Els cicles formatius són estudis pràctics i adaptats a les necessitats del mercat laboral. Si t'interessa una formació més pràctica i enfocada a una especialització laboral, la FP és per a tu.

Fins a finals de maig, els estudiants han de realitzar la sol·licitud de matrícula per als cicles formatius presencials i a distància. Vols estudiar Formació Professional? Tria cicle i centre!

Estàs perdut i no saps quin cicle triar? Orienta't
  • Autoconeixement. En primer lloc, analitza les teves habilitats i capacitats i descobreix quina branca professional encaixa millor amb les teves característiques personals.
  • Informació. En el Diccionari d'Estudis pots veure els cicles classificats per famílies professionals.
  • Sortides professionals. En el moment de triar el cicle més adequat a les teves necessitats, tingues en compte les sortides professionals dels teus estudis, ja que és important conèixer què perspectives professionals tindràs quan acabis. Et recomanem que visitis el Diccionari de Professions i comprovis les professions de cada sector.
Ja saps quin cicle estudiar? Tria el centre

Triar un centre de Formació Professional és important perquè cada centre té la seva personalitat, les seves característiques, els seus serveis, els seus convenis amb empreses, etc. Per accedir a un cicle formatiu cal formalitzar la sol·licitud corresponent presentant-la en el centre educatiu triat, i segons on resideixis, tindràs una oferta acadèmica més o menys àmplia.

A Educaweb trobaràs una secció específica per orientar-te en la cerca del centre adequat. Alguns dels consells que pots trobar són:
  • Les titulacions que ofereix el centre. T'interessa comprovar si el centre ofereix diverses titulacions de la mateixa família professional, si ofereix cicles formatius de grau mitjà i/o superior, etc.
  • Els centres de pràctiques. Les pràctiques són un element diferencial de la FP. És important saber amb quines empreses té conveni el centre per poder realitzar les pràctiques.
  • Les instal·lacions del centre. Tots els cicles formatius tenen una part més teòrica i una altra més pràctica. Per poder realitzar bé la part pràctica es necessiten unes instal·lacions adequades, amb tots els materials i recursos necessaris.
Necessites més informació sobre la FP?

A continuació t'oferim una sèrie de recursos que t'ajudaran a triar millor el teu cicle i el teu centre d'FP:
  • Monogràfic sobre les sortides professionals de la FP. Quines titulacions de FP tenen més sortides professionals? Quins són els sectors emergents? Quants titulats de FP estan treballant actualment? Experts i professionals expliquen tot el que necessites saber sobre el futur de la FP.Deixa el teu comentari