Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Formació en línia: els avantatges d'estudiar a casa

Article d'opinió


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacción de Educaweb
Un estudi sobre el mercat global de l'aprenentatge electrònic (e-learning) del 2014, dut a terme per Online Business School (OBS), mostra bones perspectives en la indústria de la formació en línia. L'ensenyament virtual ascendirà, l'any 2015, a una facturació mundial de més de 100.000 milions de dòlars, i arribarà a duplicar-ne el volum.
 
Són bones notícies per a les persones que volen combinar la feina i la vida personal amb una formació adaptada al seu ritme. L'oferta creix, i cada dia hi ha més facilitats per accedir-hi.

La formació en línia, cursos adaptats a les teves necessitats

Les noves tecnologies han canviat les relacions entre les empreses i els treballadors. La formació continuada a les empreses s'ha adaptat a aquests canvis i ofereix més possibilitats als treballadors i noves metodologies didàctiques. Segons un estudi de DBK, filial d'Informa D&B (Grupo CESCE), els últims anys hi ha hagut un notable progrés de la formació en línia, de manera que els cursos no presencials van representar ja el 32% de la facturació sectorial, mentre que la formació semipresencial va suposar el 13%.
 
Quins avantatges ofereix l'aprenentatge electrònic a un treballador en actiu?
  • Facilitat d'accés. Pots apuntar-te a un curs que s'imparteixi a l'altra punta del país i accedir a la formació internacional amb un sol clic. Les distàncies físiques s'eliminen i pots establir contacte amb altres estudiants pel correu electrònic, les xarxes socials, els fòrums…
  • Varietat d'oferta formativa. Des del moment en què pots apuntar-te a un curs en una ciutat diferent del lloc on vius, disposes d'un ventall de possibilitats. No tan sols pots comparar els cursos similars de la teva comunitat autònoma, sinó que l'aprenentatge electrònic et permet cercar formació en qualsevol lloc del món i trobar el curs més adequat.
  • Noves metodologies didàctiques. La formació en línia no se centra en el docent, sinó en l'alumnat, i li ofereix noves possibilitats per aprendre: exercicis pràctics, aplicacions multimèdia, treball en equip a través de xarxes socials, cerca i actualització permanent de la informació, avaluació continuada, etc.
  • Aprenentatge al teu ritme. Un dels principals avantatges és la possibilitat de desenvolupar un procés formatiu que s'adapti al ritme d'aprenentatge de l'alumne, en l'horari i el lloc que aquest prefereixi. Tu t'organitzes i tries com i quan estudiar.
  • Compatibilitat i comoditat. Els cursos d'aprenentatge electrònic afavoreixen que l'estudiant pugui dur a terme altres activitats de treball o d'oci simultàniament. A més, resulten còmodes per als treballadors perquè eviten els desplaçaments.
Cinc consells per triar el millor MOOC

Els massive open online courses (MOOC) són una tendència que va adquirint força. Tot i que es tracta d'una formació que ja fa temps que es desenvolupa, fins al 2012 no n'ha crescut la popularitat, especialment després de rebre el suport d'universitats nord-americanes. En què consisteix el model MOOC? Són cursos gratuïts, massius i en línia, oferts principalment per universitats, que es caracteritzen per donar valor a les eines multimèdia (vídeos en línia, textos, participació en fòrums, testos per avaluar-se, etc.).
 
Et planteges cursar un MOOC? Aquí tens cinc consells:
 
1. Pensa quins objectius vols aconseguir.
2. Cerca exhaustivament, compara i informa-te'n.
3. El MOOC ha d'adaptar-se a les teves necessitats.
4. Tingues en compte la institució, i el prestigi, la reputació i el professorat que té.
5. Coneix les eines, les plataformes i les metodologies que s'utilitzaran.Deixa el teu comentari