Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

La formació en línia també és per a adults

Article d'opinió

  • 07/10/2015

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
L'alumnat matriculat en cursos de formació en línia no ha parat de créixer els últims anys, i en el futur es preveu que hi hagi un increment progressiu. Online Business School (OBS) ha publicat fa poc diversos informes en què s'especula que l'any 2019 «com a mínim la meitat de les classes d'educació superior al món s'impartiran per mitjà de plataformes d'e-learning» i que el 2020 hi haurà més de trenta mil milions de dispositius connectats a Internet.

No et quedis enrere! La formació en línia és una bona opció per a qualsevol persona de qualsevol edat.

Què, on i com puc estudiar en línia?

Un dels avantatges de les noves tecnologies és que permeten que cada estudiant adapti el nivell i el ritme d'aprenentatge a les seves necessitats. En el cas de l'ensenyament per a adults, aquesta característica és encara més útil, ja que permet fer compatibles la formació amb la feina i la vida personal. Encara que la bretxa digital entre generacions continuï existint, la formació en línia és un dels mitjans que ha contribuït a reduir-la.

En l'article «Brecha digital y enseñanza online: el entorno virtual como herramienta para la inclusión», Luis Moreno i Mónica Villegas consideren que, en el cas de l'aprenentatge electrònic, aquesta fractura pot produir-se quan predominin «els sistemes basats en aspectes tecnològics i la necessitat de capacitació docent». Per això recomanen als centres que vulguin millorar la inclusió digital que treballin «en el desenvolupament equilibrat de l'aula virtual amb un espai específic per a l'atenció tutorial, en el desenvolupament de guies i recursos didàctics, en una proposta d'itinerari formatiu adaptat i en el foment de la interacció».

Et planteges estudiar a distància? Tant si tens una feina estable que no et permet anar a la universitat, centre d'FP o escola, com si has posposat la formació durant anys, no t'amoïnis, encara hi ets a temps.

- En el cercador de cursos d'Educaweb trobaràs una llista extensa de cursos en línia, graus, màsters, formació professional, formació no reglada, formació contínua… Si no saps com escollir el curs, et donem les claus per triar bé els teus estudis.

- Si creus que el preu és un obstacle o bé vols accedir a programes internacionals, et recomanem que t'informis sobre els MOOC, uns cursos en línia oberts que t'ajudaran a comprendre i desenvolupar el valor de les eines multimèdia, més enllà del continguts de la temàtica.

- Prefereixes triar la formació en funció del centre? Consulta la llista de centres i filtra'ls per especialitats.

- Les aplicacions mòbils també poden servir per aprendre un idioma, tècniques artístiques...; per ajudar-te en la metodologia d'estudi; per organitzar-te els apunts; per repassar matèries que no recordes; per exercitar la ment amb exercicis matemàtics, etc. Si navegues amb la teva tauleta o amb el telèfon intel•ligent descobriràs que pots treure partit de les aplicacions, fins i tot d'aquelles que són específicament per a nens. Segons Eduapps.es, actualment hi ha més de 80.000 aplicacions educatives pensades per utilitzar a les aules i a casa. No dubtis a provar el que Internet i l'era digital t'ofereixen. Et recomanem una sèrie de passos per triar la millor app per a tu i el teu objecte d'estudi.

Formació en línia sènior

Un estudi elaborat per la Unión Democrática de Pensionistas y Jubilados de España (UDP) mostra que gairebé el 26% de les persones que tenen més de 65 anys s'han connectat alguna vegada a Internet. T'agradaria estudiar un curs en línia però creus que ets massa gran? El primer pas és ser conscient de les teves competències tecnològiques i els teus límits.

Fes-te aquestes preguntes: estic preparat per immergir-me en el món d'Internet? Compleixo els requisits per navegar i aprendre coses en línia? Si no és el teu cas, tens temps d'apuntar-te a un curs d'informàtica per aprendre a utilitzar el correu electrònic, Internet i les xarxes socials.

Si ja en tens nocions bàsiques pots accedir a un curs de formació en línia de qualsevol nivell formatiu i tema que t'interessi.

Si busques formació universitària, la UNED posa al teu abast UNED Senior, un programa per a majors de 55 anys que inclou temes d'actualitat i estratègies de desenvolupament personal. En el cas de la UOC pots accedir a l'Ateneu universitari, adreçat a totes aquelles persones inquietes que vulguin estudiar assignatures lliures a distància. Aquests són alguns exemples, navega per la pàgina de les altres universitats en línia i informa't!
Deixa el teu comentari