Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Sis raons per formar-te en hostaleria

Article d'opinió


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
La Federació Espanyola d'Hostaleria i Restauració (FEHR) estima que el sector de l'hostaleria  crearà 70.000 nous llocs de treball el 2016. L'any passat va donar feina a 1,53 milions de persones i enguany es podria arribar a superar la xifra d'1,6 milions.
 
Busques feina en hotels, bars, restaurants…? La formació en aquest sector és prioritària; les empreses busquen treballadors capaços d'oferir un servei de qualitat adaptat a les necessitats dels clients. En aquest especial et donem sis raons per formar-te en hostaleria. No te'l perdis!

Per què cal formar-se en hostaleria?

El sector de l'hostaleria és dinàmic, es transforma per adaptar-se a les noves exigències dels clients. Les perspectives de trobar un lloc de treball per a l'estiu sempre són bones, però recorda que el sector s'ha tornat cada vegada més exigent pel que fa a la formació dels seus treballadors. Ja no n'hi ha prou de ser una persona extravertida i dinàmica; cal una formació adequada.
 
Vols treballar en el sector de l'hostaleria? Aquí tens sis raons que t'animaran a formar-te:
 
1. Tens a la teva disposició la millor formació especialitzada. Pots accedir a la branca d'hostaleria i turisme de la formació professional; formar-te en escoles privades espanyoles i estrangeres i cursar els estudis universitaris de grau. A més, pots matricular-te en cursos, màsters i especialitzacions.
 
2. Millora les teves competències i milloraràs les opcions professionals. La formació t'obre portes laborals i permet que destaquis entre la competència. Hi ha molta oferta de feina en el sector de l'hostaleria, però també molta demanda. Potencia el teu currículum i diferencia't!
 
3. Has de saber idiomes. El coneixement de l'anglès és imprescindible en aquest sector, però prenen força llengües com l'alemany, el xinès i el rus. Forma't!
 
4. Impulsa les teves habilitats comunicatives. Algunes persones tenen facilitat per comunicar-se, relacionar-se i resoldre conflictes, i a d'altres els costa més. Si aquest és el teu cas, pots millorar la capacitat comunicativa gràcies als cursos d'escolta activa, de coaching, de parlar en públic, etc.
 
5. La formació et permet desenvolupar la carrera professional. Si vols treballar en un lloc de responsabilitat, a més dels idiomes cal que milloris les teves capacitats comercials i de negociació per mitjà de cursos de màrqueting, de gestió i organització, etc. La formació contínua és molt important per al desenvolupament d'una carrera professional.
 
6. Amb l'especialització pots accedir a noves professions. L'hostaleria no es limita a restaurants i hotels de la costa. Cada cop hi ha més filons d'ocupació i oportunitats d'emprenedoria, com ara el turisme rural, l'enoturisme i el turisme d'aventura. Si vols accedir a aquestes feines, has de formar-te.

Treballa a Europa amb el passaport de competències en hostaleria

Busques feina a l'estranger en el sector de l'hostaleria? La Comissió Europea ha creat una eina que facilita a les empreses la contractació de treballadors de qualsevol país de la UE.
 
En què consisteix? L'eina té l'objectiu d'impulsar la mobilitat internacional dels treballadors del sector turístic mitjançant l'organització i la unificació de les seves competències. El passaport de competències en hostaleria està disponible en el web EURES i permet als candidats mostrar d'una manera detallada les competències, la formació i l'experiència. Així és molt més fàcil per als ocupadors trobar la persona que compleix els requisits.
 
Com funciona? A través d'una plataforma que està disponible en diversos idiomes, pots anar creant el passaport escollint les teves competències d'una llista; per exemple, idiomes, orientació al client, capacitat per treballar en equip, etc. Cada competència es vincula amb l'experiència laboral o la formació que has rebut, avalada, opcionalment, per les empreses en què has treballat o els títols acadèmics.
 
Quan el teu perfil està en línia, les empreses poden filtrar les competències que els interessen relacionades amb els sectors de l'hostaleria i el turisme i contactar amb tu. Registra't gratuïtament al portal EURES i amplia les teves possibilitats internacionals de trobar feina!
 
 
Deixa el teu comentari