Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Educaweb treu un nou buscador de notes de tall de graus universitaris i cicles de Formació Professional

Novetat Educaweb

 • 10/05/2022
 • Temps de lectura 4 mins

 • Valora

 • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
A Educaweb treballem per oferir als nostres usuaris les eines per a prendre les millors decisions sobre el seu projecte acadèmic i professional. Per això, hem creat el nou buscador de notes de tall amb la informació més actualitzada, tant d'estudis universitaris com de Formació Professional (FP).

Aquest recurs és únic, perquè mostra les notes de tall de tots els graus universitaris que s'ofereixen a l'estat espanyol, així com dels cicles formatius de grau mitjà i superior de les comunitats autònomes que fan pública aquesta informació fins al moment: Andalusia, Aragó, Canàries, Castella-la Manxa, Galícia, Múrcia, Navarra i País Valencià.

A més, en el nou buscador de notes de tall d'Educaweb, la consulta dels graus universitaris i els cicles formatius es pot realitzar a través de diferents filtres, que permeten cerques adaptades als interessos dels usuaris. En aquest sentit, els filtres disponibles són:
 
 • Titulació
 • Centre
 • Província
 • Via d'accés
 • Branca de coneixement o família professional
 • Nota
 
Buscador de notas de corte de Educaweb

"Continuem avançant així en el nostre objectiu d'oferir un acompanyament rigorós en aquells moments clau de presa de decisions", destaca Mari Carmen García Miraz, psicopedagoga i responsable de continguts digitals d'orientació acadèmica i professional d'Educaweb.

Un altre dels aspectes importants i diferenciadors d'aquesta nova eina és que tant pels graus universitaris com pels cicles formatius d'FP es presenten les notes de tall segons les diferents vies d'accés existents.

"En el cas dels graus universitaris, el buscador no només mostra les notes de tall dels estudiants que accedeixen des de la selectivitat i cicles formatius, sinó que permet conèixer les notes de tall d'altres vies d'accés a aquests estudis, com la prova d'accés per a majors de 25 anys i de 45 anys, titulats universitaris i majors de 40 anys. També es mostren les notes corresponents a les diferents vies d'accés a l'FP. Aquestes vies, tot i que són minoritàries, resulten igualment rellevants per aquelles persones que les utilitzen", afegeix García Miraz.

Cal recordar que les notes de tall fan referència a la nota d'accés de l'estudiant que va aconseguir l'última plaça per a poder cursar un grau universitari o cicle formatiu d'FP determinat.

També cal tenir en compte que les notes són orientatives perquè depenen de l'oferta i la demanda i poden variar d'un curs a un altre. En el cas d'FP, a més, les notes estan condicionades per criteris de prioritat d'accés als cicles.

Igualment, amb el buscador, es pot ampliar la informació dels estudis d'interès, accedint a continguts del Diccionari d'estudis d'Educaweb i clicant l'espai de "Descripció de la titulació". També es poden conèixer més detalls de la universitat o centre formatiu que ofereixen determinats estudis accedint a "Informació de la seu".
 

Com treure el màxim profit del nou buscador de notes de tall d'Educaweb

Els orientadors d'Educaweb recomanen:
 
 • Navegar pel buscador provant els filtres per afinar la consulta i obtenir exactament la informació que es necessita.
   
 • Clicar l'espai "Descripció titulació" que apareix a sota de la nota de tall de la titulació, per poder accedir a una exhaustiva descripció de la titulació del Diccionari d'estudis d'Educaweb.
   
 • Tenir en compte que els resultats de la cerca també mostren els centres amb la nota de tall mínima i màxima entre tots els centres que ofereixen aquesta titulació al territori espanyol.
   
 • És recomanable ampliar cada consulta filtrant per les províncies que ofereixen la titulació a la qual es vol accedir.
   
 • Explorar estudis afins a la titulació que més t'interessa, per tal de conèixer també les notes de tall i valorar-les en el procés d'elecció.
 
A més del nou buscador de notes de tall i dels continguts del Diccionari d'estudis, treballem per oferir a l'alumnat contingut d'orientació per tal que prenguin decisions ben fonamentades sobre el seu projecte acadèmic i professional al llarg de la seva vida.
En aquest sentit, recomanem els següents recursos que també són útils en el moment de decidir quins estudis realitzar.
 
Deixa el teu comentari