Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Presenta el teu projecte d'orientació a la 15a edició dels Premis Educaweb

Novetat Educaweb

 • Temps de lectura 4 mins

 • Valora

 • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
Els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional compleixen 15 anys dedicats a posar en valor, donar visibilitat i promoure les iniciatives d'orientació en diferents àmbits, així com també a reconèixer la tasca dels professionals que la fan possible. Per celebrar aquest esdeveniment, Educaweb llança novetats importants en la convocatòria del 2022, les bases per participar de la qual ja s'han donat a conèixer.
 
Entre les novetats de la 15a edició dels guardons hi ha el llançament d'una nova categoria que premiarà els projectes i programes d'orientació que es duen a terme als centres de Formació Professional (FP).
 
Amb el nou premi, Educaweb busca posar el focus en l'orientació acadèmica i professional en l'àmbit de l'FP, en un moment en què aquesta opció formativa ha cobrat més impuls: s'ha aprovat una nova llei, l'alumnat cada cop la tria més, i des de les empreses li otorguen més importància i prestigi. "La formació professional és un itinerari professionalitzador de gran valor", assenyala sobre aquest tema Montserrat Oliveras i Bagués, cofundadora i directora d'Educaweb.
 
Les persones i entitats interessades a participar al 15è aniversari dels Premis Educaweb poden presentar el seu projecte d'orientació acadèmica i professional abans del 15 de juliol del 2022 en alguna de les categories següents:
 
 • Centres de Formació Professional: nova categoria per premiar els projectes d'orientació acadèmica i professional desenvolupats als centres formatius d'FP.
   
 • Institucions: premia els projectes d'orientació d'institucions, administracions públiques, organitzacions, associacions, centres educatius i empreses d'orientació, creats i implementats abans del juny del 2022.
   
 • Professionals: reconeix els projectes creats i implementats abans del juny del 2022 per professionals que ofereixin una orientació acadèmica i professional millor en el seu entorn de treball. Des de l'edició del 2021, aquest guardó rep l'impuls de CaixaBank - Dualiza.
   
 • Empreses: premia els projectes d'orientació dissenyats i creats per empreses de qualsevol sector i activitat (que no tinguin com a activitat principal l'orientació acadèmica i professional), i que hagin estat implementats abans del juny del 2022. Des del seu llançament el 2017, aquest guardó s'entrega en col·laboració amb la Fundació Bertelsmann.
 
En la nova edició del certamen es tindrà en compte que les iniciatives d'orientació que optin als Premis Educaweb incloguin els nous reptes globals als quals la nostra societat ha de fer front: l'impacte social, econòmic i sanitari de la pandèmia; l'emergència climàtica; els conflictes bèl·lics, i la immigració, entre altres.
 

Un formulari en línia per postular-se als Premis Educaweb 2022

Els professionals i les entitats interessats en presentar els seus projectes als Premis Educaweb 2022 hauran d'emplenar un formulari en línia i completar els camps següents:
 
 1. Títol
 2. Introducció o breu descripció del projecte
 3. Objectius (generals i específics)
 4. Destinataris (edat, col·lectius, etc.)
 5. Justificació de la iniciativa
 6. Metodologia
 7. Recursos emprats (humans, materials, etc.)
 8. Pressupost
 9. Temporalització
 10. Avaluació dels resultats i impacte
 11. Conclusions
 12. Vídeo resum del projecte (opcional)
 
En les bases dels Premis Educaweb es proporcionen més detalls sobre la dotació dels premis, el procés d'avaluació i els criteris del jurat, així com també sobre els compromisos que assumeixen els participants al certamen, entre d'altres qüestions.
 

Més de 20 patrocinadors i col·laboradors confirmats

Els Premis Educaweb són un referent al sector de l'orientació acadèmica i professional gràcies a l'aposta decidida del Grup Educaedu i a la col·laboració de persones, institucions i organitzacions convençudes que l'orientació és un bé públic que hauria de ser d'accés universal i que, exercit per professionals de l'orientació, garanteix una presa de decisions fonamentada sobre el propi projecte professional i de vida. A més, comparteixen les evidències publicades per organismes internacionals que l'orientació s'ha d'oferir al llarg de la vida, per contribuir així a reduir el fracàs escolar, potenciar economies eficients i societats més justes.
 
Fins avui, els Premis Educaweb reben el suport de més de 20 patrocinadors i col·laboradors confirmats, entitats de prestigi en l'àmbit de l'orientació, l'educació i la formació compromesos amb l'orientació acadèmica i professional per respondre a les necessitats del món actual. Entre els patrocinadors de la 15a edició, figuren les entitats següents:
 
 • Associació Internacional per a l'Orientació Escolar i Professional (AIOSP)
 • Bagués – Masriera
 • CaixaBank Dualiza
 • Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
 • Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC)
 • Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC)
 • Confederació d'Organitzacions de Psicopedagogia i Orientació d'Espanya (COPOE)
 • D'EP Institut
 • Education First
 • Facultat de Psicologia , Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna – Universitat Ramon Llull (URL)
 • Fundació Bertelsmann
 • Saló de l'Ensenyament-Fira de Barcelona
 • Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
 
Entre els col·laboradors de la propera edició, es troben:
 
 • Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya
 • Cuadernos de Pedagogía-Editorial Wolters Kluwer
 • Diputació de Barcelona
 • El Diari de l'Educació
 • Editorial Graó
 • Universitat de Barcelona

Els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional van néixer el 2008, amb motiu de la celebració del desè aniversari d'Educaweb. Amb l'organització d'un certamen d'àmbit estatal, es volia premiar els millors projectes d'orientació acadèmica i professional per visibilitzar i posar en valor la feina feta, moltes vegades en l'anonimat, pels professionals i les professionals de l'orientació.
 
En la 13a edició dels guardons es va presentar un repositori de projectes d'orientació d'Educaweb, on s'inclouen de manera íntegra i gratuïta les més de 400 iniciatives que s'han presentat al llarg de totes les edicions dels Premis Educaweb. L'eina permet buscar projectes per categories, objectius, persones destinatàries i edicions.
Deixa el teu comentari