Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Educaweb llança AhoraFP, la nova publicació per difondre i posar en valor la Formació Professional

Nota de premsa

 • 26/10/2022
 • Temps de lectura 6 mins

 • Valora

 • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb

 

 • Amb el llançament d'AhoraFP, Educaweb contribueix a difondre la Formació Professional, els titulats de la qual són cada cop més valorats per les empreses.
   
 • La publicació dedicarà cada número a una de les 26 famílies professionals del sistema integrat d'FP i hi proporcionarà una "radiografia" mitjançant una selecció de continguts d'actualitat.
   
 • El primer número de la revista se centra en la família professional de la sanitat, la més demandada pels estudiants, segons dades del Ministeri d'Educació i FP.
 
Barcelona, 26 de octubre de 2022.
 
Convençuts que la Formació Professional requereix que es difongui més, perquè més persones puguin beneficiar-se de la variada oferta d'estudis, Educaweb llança AhoraFP, una nova publicació dedicada a aquests estudis, i s'erigeix com a punt de trobada i de referència per als centres de formació, els professionals de la docència i de l'orientació, les famílies, l'alumnat, les persones que desitgen formar-se, les empreses i les administracions.
 
La nova publicació vol posar en valor la Formació Professional, una opció formativa que ha crescut tant pel que fa al nombre d'alumnes com quant a oportunitats laborals: la matriculació en FP s'ha incrementat en un 28,7% en cinc anys; destaca, especialment, l'augment d'un 43,3% en el grau superior, segons les estadístiques oficials del curs 2020-2021 proporcionades pel Ministeri d'Educació i FP.
 
Si bé cada cop hi ha més alumnat que es decanta per estudiar una FP, només el 19% del jovent de 18 anys a Espanya tria aquesta opció formativa, enfront del 33% de la mitjana dels països de la Unió Europea, afirma l'estudi Panorama de la Educación 2022. Indicadores de la OCDE. Informe Español. Així mateix, l'FP no és tan valorada per les famílies, ja que només 2 de cada 10 desitja que els seus fills estudiïn un cicle formatiu, indica un informe de CaixaBank Dualiza i Educar es todo.
 
"El gran objectiu és donar a conèixer la Formació Professional en tota la seva dimensió i posar el focus en les característiques i les perspectives d'aquesta formació que, malgrat que creix pel que fa al nombre d'alumnes, no cobreix la demanda existent d'aquests titulats", explica en una entrevista Montserrat Oliveras Bagués, cofundadora i directora de continguts d'Educaweb.
 
I és que el 36,7% de les ofertes de feina sol·liciten titulats d'FP, enfront del 36,4% que demanen universitaris, segons l'Informe Infoempleo Adecco: Oferta y Demanda de Empleo en España. A més a més, es preveu que es generaran prop de 10 milions de llocs de treball des d'ara fins al 2030 a Espanya i que l'FP serà clau per cobrir-los, afirma un estudi de CaixaBank Dualiza i Orkestra-Instituto Vasco de Competitividad.
 
 
Així mateix, tant les empreses com els organismes nacionals i internacionals conclouen que l'FP és clau per millorar l'ocupabilitat, especialment dels joves, i impulsar l'economia, per això és important que més persones coneguin la Formació Professional i apostin per aquesta.
 
Oliveras considera que la varietat d'opcions formatives que el sistema integrat de Formació Professional ofereix encara és desconeguda per a les famílies i els estudiants potencials: més de 180 cicles formatius, més de 580 certificats de professionalitat organitzats en 26 famílies professionals, per mitjà de les quals s'ordenen les 739 qualificacions que contempla el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals (CNCP).
 
Perquè més persones coneguin les oportunitats que pot brindar la Formació Professional, AhoraFP busca "posar en valor i difondre la seva oferta integrada, els itineraris i els cursos existents, els centres formatius i les seves propostes, l'estructura del currículum eminentment pràctic, la formació amb les empreses, etc.", sosté Oliveras.
 
Per complir amb aquest propòsit, la publicació, en cada número, se centrarà en una de les 26 famílies professionals que formen part del sistema integrat d'FP i hi proporcionarà una "radiografia" mitjançant diferents continguts d'actualitat. Així, en cada publicació s'oferiran reportatges, entrevistes, infografies amb dades rellevants i evidències d'investigacions sobre aquesta opció formativa i amb testimonis d'estudiants, titulats i professorat que compartiran la seva experiència i visió sobre aquesta.
 

L'FP de sanitat, tema central del primer número d'AhoraFP

AhoraFP

El primer número de la revista AhoraFP, que ha vist la llum aquesta setmana, se centra en la família de sanitat, els cicles formatius de la qual són els més sol·licitats de l'oferta de Formació Professional per part de l'alumnat.
 
De fet, en el curs 2020-2021, un total de 172.280 estudiants es van matricular en cicles de l'àmbit sanitari, la qual cosa suposa que el 17,5% del total dels estudiants de la FP es va inscriure en un cicle de la família de sanitat, segons estadístiques del Ministeri d'Educació i FP. Altres famílies amb un percentatge alt d'alumnes matriculats en aquest curs van ser administració i gestió (13,99%), i informàtica i comunicacions (12,33%).
 
D'altra banda, la demanda dels cicles formatius de l'àmbit sanitari ha crescut un 17,9% respecte del curs 2019-2020, segons dades del Centre de Coneixement i Innovació de CaixaBank Dualiza, la responsable del qual, Mónica Moso, ha estat entrevistada per al primer número d'AhoraFP.
 
En el primer número de la revista també s'inclou una entrevista a Elvira González, presidenta de l'Asociación Española de Técnicos en Enfermería, Emergencias, Sanitarios y Sociosanitarios (AETESYS), qui sosté que "els professionals de l'àmbit sanitari estan molt valorats socialment, per la qual cosa es converteix en una opció molt atractiva"" per a l'alumnat.
 
En el primer lliurament de la publicació hi ha el testimoni de Jeasy Yasely Peña Huamán, Tècnica de Cures Auxiliars d'Infermeria i Tècnica Superior en Dietètica, qui comparteix la seva experiència en l'FP i com aquests estudis li han permès accedir al mercat de treball i a continuar la seva formació a la universitat.
 
Una infografia descarregable sobre dades claus de la família de sanitat (oferta formativa, nombre d'estudiants matriculats, taxes d'afiliació, etc.), i un vídeo orientador sobre què s'ha d'estudiar per ser auxiliar d'infermeria també formen part del primer número d'AhoraFP, entre altres continguts.
 
La nova revista, digital i gratuïta, se suma als continguts que Educaweb publica periòdicament, com ara el monogràfic o el butlletí d'actualitat amb més de 45.000 subscriptors. Les persones interessades poden seguir aquesta nova publicació, subscrivint-se per mitjà d'aquest formulari.
 

Educaweb, l'únic portal referent en orientació acadèmica i professional

 
Educaweb és un portal especialitzat en orientació acadèmica i professional que, des del 1998, facilita als usuaris la informació sobre la formació més adequada perquè desenvolupin el seu projecte professional i de vida. El portal, que disposa d'un cercador amb més de 30.000 cursos i 20.000 centres de formació, ofereix continguts, eines i serveis d'accés lliure.
 
Educaweb ha aconseguit destacar com a eina essencial per cercar formació i informació; ha rebut gairebé 27 milions de visites durant el 2021, 2 milions més que el 2020, i s'hi han registrat uns 900.000 usuaris el darrer any.
 
Educaweb forma part del Grup Educaedu, que disposa de portals de formació que generen una audiència global de pràcticament 200 milions d'usuaris l'any. Aquestes dades el converteixen en el líder dels cercadors de formació a Espanya i Sud-Amèrica. En concret, el grup ha aconseguit una audiència de més de 100 milions d'usuaris a Espanya, la qual cosa el converteix en el líder del mercat dels portals educatius. L'Observatori Educaedu de la Formació edita un butlletí d'informació en línia sobre l'actualitat del món de la formació.
 

 

Contacte de premsa

Mayra Bosada Morán
93 215 13 65
mbosada@educaweb.com
 
Deixa el teu comentari