Preguntes freqüents

Consulta les respostes a les preguntes més habituals realitzades a l’equip d’orientadors i orientadores d’Educaweb

Modalitats de Batxillerat

Quines matèries cursaré durant el Batxillerat?

El Batxillerat s'organitza en diferents modalitats perquè puguis iniciar una especialització adaptada als teus interessos. Hi ha unes matèries comunes, obligatòries per a tot l'alumnat, i també algunes que són específiques de cada modalitat.
Hi ha quatre modalitats de Batxillerat diferents. En cadascuna d'elles tindràs matèries que hauràs de cursar obligatòriament, i altres que podràs triar entre les matèries pròpies de la modalitat que t'interessi.
Les modalitats entre les qual podràs escollir són les següents:

1. Arts, que es divideix en dues vies:

- Arts Plàstiques, Imatge i Disseny, amb matèries com Dibuix artístic, Dibuix tècnic o Disseny.
- Música i Arts Escèniques, en la qual estudiaràs Anàlisi musical, Cultura audiovisual o Arts escèniques, entre d'altres.

2. Ciències i Tecnologia. Matemàtiques, Biologia, Física o Química són algunes de les matèries a cursar en aquesta modalitat.
3. Humanitats i Ciències Socials. Cursaràs Llatí i Matemàtiques aplicades a les ciències socials i, a més, hauràs de triar entre matèries com Economia, Geografia o Història de l'art.
4. Modalitat General. Cursaràs les matèries de matemàtiques generals i ciències generals i, a més, hauràs d’escollir algunes de les específiques de les altres tres modalitats.

Tingues en compte que les modalitats es poden diversificar en diferents vies per facilitar encara més l'especialització.
No tots els centres ofereixen totes les modalitats. Si creus que hi podria haver molta demanda per a la modalitat i el centre que t'interessa, no dubtis a contactar directament amb aquest centre perquè t'orientin sobre les teves opcions d'accedir-hi.