44

Professions d'Aeronàutica, transports i nàutica

Filtrar
Els auxiliars de vol són els responsables de la seguretat, la cura i el confort dels passatgers d'una línia aèria. A més de vetllar pels passatgers durant el vol, porten a terme inspeccions en l'avió abans i després del vol.
Els controladors del trànsit aeri controlen els moviments dels avions perquè siguin segurs. Mantenen contacte visual, per ràdio i per radar amb l'avió per assegurar-se que s'apropa a la zona d'aterratge, i que aterra i s'enlaira amb seguretat. Aquest treball requereix un nivell elevat de concentraci...
Els mecànics de vehicles lleugers substitueixen les peces que s'han fet malbé o que estan desgastades i utilitzen tecnologies com ara ordinadors portàtils per avaluar el rendiment dels vehicles. Reparen cotxes, furgonetes i altres vehicles petits.
Els mossos de garatge netegen, poleixen o fan els controls rutinaris dels danys a l'interior i exterior de cotxes o altres vehicles. Les ofertes de treball sovint procedeixen d'empreses de lloguer de cotxes i venda d'automòbils.
Els hostes i hostesses de terra d'una aerolínia són responsables de registrar els passatgers i el seu equipatge per als vols. S'asseguren que tots els passatgers i els equipatges estiguin facturats en el vol correcte. La feina de l'hoste o hostessa de terra pot ser variada i inclou algunes de les fu...
Els mecànics de motocicletes realitzen els serveis tècnics i de reparació de motocicletes, des de motos de ciutat fins a motos amb altes prestacions.
Els caps de tràfic o de flota són els responsables de planificar, mantenir i coordinar la flota de vehicles d'una empresa de manera que la càrrega es traslladi de manera ràpida i eficient entre ubicacions. Seleccionen rutes, controlen la flota i les mercaderies durant el desenvolupament del trajecte...
Els mossos de mudances empaqueten i traslladen el contingut de cases particulars i oficines d'una ubicació a una altra. Les hores de feina poden variar, especialment si els mobles s'han de traslladar a grans distàncies.
Els mecànics de vehicles pesants realitzen el manteniment i reparen vehicles pesants, com ara camions, autobusos i autocars. Substitueixen peces trencades i en mal estat i diagnostiquen fallades a través de la més moderna tecnologia assistida per ordinador.
Els maquinistes navals instal·len i condueixen màquines d'enginyeria. Fan servir maquinària específica per donar forma al metall, per exemple, mitjançant el tall, l'esmerilament i el trepatge.
Els pintors de carrosseria d'automòbil apliquen un acabat de pintura als vehicles que s'han espatllat en accidents. Preparen la superfície per poder ruixar-la amb pintura i s'asseguren que la pintura que utilitzen s'ha barrejat i preparat adequadament perquè coincideixi amb el color originari del ve...
Els auxiliars de controlador aeri ajuden els controladors aeris a realitzar les seves tasques diàries. La seva feina és variada i pot incloure diferents tipus de llocs de treball.
Els pilots d'aerolínies realitzen vols a destinacions de tot el món abans de l'enlairament, estudien els plans de vol i s'asseguren que els controls de l'aeronau funcionen correctament. També han de comprovar les condicions meteorològiques i comunicar-se amb el control del trànsit aeri.
Els despatxadors de vol són responsables d'assegurar-se que els avions s'envolen a temps i del compliment de tots els reglaments de salut i seguretat.
Els pilots d'helicòpter traslladen persones i de vegades càrregues diverses volant sobre la terra i a alta mar. La feina que realitzen és molt variada i inclou diferents tipus de vols, per exemple, recollir i portar els treballadors d'una o a una plataforma petrolífera o portar persones en viatges t...
Els conductors de tramvies condueixen tramvies per al transport de passatgers. Els tramvies circulen per uns rails fixos i quasi sempre són interurbans. Els conductors de tramvia condueixen tramvies que porten passatgers des de i cap a les seves destinacions a les ciutats importants.
Els examinadors de trànsit realitzen exàmens per atorgar permisos de conduir.
Els maquinistes de tren transporten passatgers i mercaderies en tren. El maquinista condueix trens dièsel o elèctrics per al transport de passatgers i mercaderies.
Els reparadors de carrosseries d'automòbils treballen a tallers reparant els desperfectes produïts a la carrosseria dels vehicles de motor. La seva feina consisteix a eliminar abonyegadures, muntar portes noves, capós i parabrises, i substituir taulers de carrosseria. Fan servir equips de mesurament...
Els pilots de les forces armades s piloten avions o helicòpters en l'exèrcit de les forces armades. Els pilots s'uneixen a una divisió després de completar la formació inicial d'oficial.