44

Professions d'Aeronàutica, transports i nàutica

Filtrar
Els mecànics de vehicles lleugers substitueixen les peces que s'han fet malbé o que estan desgastades i utilitzen tecnologies com ara ordinadors portàtils per avaluar el rendiment dels vehicles. Reparen cotxes, furgonetes i altres vehicles petits.
Els mossos de garatge netegen, poleixen o fan els controls rutinaris dels danys a l'interior i exterior de cotxes o altres vehicles. Les ofertes de treball sovint procedeixen d'empreses de lloguer de cotxes i venda d'automòbils.
Els mecànics de motocicletes realitzen els serveis tècnics i de reparació de motocicletes, des de motos de ciutat fins a motos amb altes prestacions.
Els agents de transports s'asseguren que el carregament es trasllada de forma ràpida i eficient entre ubicacions. Seleccionen rutes, s'encarreguen de tots els tràmits necessaris i negocien l'àrea del carregament. Són els responsables d'assegurar el carregament i de complir amb les normatives de come...
Els maquinistes navals instal·len i condueixen màquines d'enginyeria. Fan servir maquinària específica per donar forma al metall, per exemple, mitjançant el tall, l'esmerilament i el trepatge.
Els pintors de carrosseria d'automòbil apliquen un acabat de pintura als vehicles que s'han espatllat en accidents. Preparen la superfície per poder ruixar-la amb pintura i s'asseguren que la pintura que utilitzen s'ha barrejat i preparat adequadament perquè coincideixi amb el color originari del ve...
Els pilots d'aerolínies realitzen vols a destinacions de tot el món abans de l'enlairament, estudien els plans de vol i s'asseguren que els controls de l'aeronau funcionen correctament. També han de comprovar les condicions meteorològiques i comunicar-se amb el control del trànsit aeri.
Els despatxadors de vol són responsables d'assegurar-se que els avions s'envolen a temps i del compliment de tots els reglaments de salut i seguretat.
Els pilots d'helicòpter traslladen persones i de vegades càrregues diverses volant sobre la terra i a alta mar. La feina que realitzen és molt variada i inclou diferents tipus de vols, per exemple, recollir i portar els treballadors d'una o a una plataforma petrolífera o portar persones en viatges t...
Els maquinistes de tren transporten passatgers i mercaderies en tren. El maquinista condueix trens dièsel o elèctrics per al transport de passatgers i mercaderies.
Els reparadors de carrosseries d'automòbils treballen a tallers reparant els desperfectes produïts a la carrosseria dels vehicles de motor. La seva feina consisteix a eliminar abonyegadures, muntar portes noves, capós i parabrises, i substituir taulers de carrosseria. Fan servir equips de mesurament...
Els pilots de les forces armades s piloten avions o helicòpters en l'exèrcit de les forces armades. Els pilots s'uneixen a una divisió després de completar la formació inicial d'oficial.
Els enginyers aeronàutics es dediquen al disseny de tot tipus d'aparells que puguin volar. Els enginyers aeronàutics apliquen la ciència i la tecnologia per a la recerca, el disseny, la fabricació i el manteniment d'aeronaus, míssils, satèl·lits i vehicles espacials.
Els enginyers marins s'encarreguen de dissenyar, desenvolupar, controlar i mantenir els equipaments i sistemes que s'utilitzen a vaixells, instal·lacions petrolíferes i centrals petrolíferes marítimes. S'especialitzen en enginyeria marina, enginyeria naval o d'indústries localitzades en terra ferma.
Els oficials de navegació són responsables de la navegació de les embarcacions. Comproven que la càrrega és segura i estable, supervisen els membres de la tripulació i s'asseguren que el vaixell està en condicions de navegar.
Els arquitectes navals estan involucrats en el disseny, construcció i manteniment d'embarcacions, com ara vaixells i altres embarcacions marines i estructures arquitectòniques construïdes mar endins. La majoria dels arquitectes navals s'especialitzen en una àrea, per exemple, el disseny, la classifi...
Els gestors de transport per carretera treballen en el transport de mercaderies i de passatgers. Són responsables dels pressupostos, de la seguretat dels vehicles i dels conductors dels vehicles.
Els mossos d'equipatge aeroportuari transporten, carreguen i descarreguen equipatges i càrrega. Són responsables d'acarar l'equipatge amb les llistes de vol i portar-lo a l'avió o a la cinta transportadora per a la recollida. Han de treballar amb rapidesa i precisió mentre miren de no causar danys.
Els conductors d'autobús treballen per a serveis d'autobusos locals. Han de respectar un horari i proporcionar als passatgers informació general sobre els possibles enllaços. Els conductors d'autocar acostumen a conduir distàncies més llargues, incloent-hi alguns trajectes per autopista. Alguns auto...
Els oficinistes de transport de passatgers d'autobús o tren atenen consultes sobre horaris de sortida, tarifes, rutes o enllaços. També venen bitllets i targetes d'abonament.