44

Professions d'Aeronàutica, transports i nàutica

Filtrar
Els operaris i les operàries de logística s'encarreguen de rebre, emmagatzemar, transportar i gestionar la mercaderia en un magatzem. Aquests professionals fan tasques de gestió i organització de comandes, recollides o sortides, activitats de gestió operativa i administrativa, control de comandes i ...
Els mecànics de vehicles lleugers substitueixen les peces que s'han fet malbé o que estan desgastades i utilitzen tecnologies com ara ordinadors portàtils per avaluar el rendiment dels vehicles. Reparen cotxes, furgonetes i altres vehicles petits.
Els mossos de garatge netegen, poleixen o fan els controls rutinaris dels danys a l'interior i exterior de cotxes o altres vehicles. Les ofertes de treball sovint procedeixen d'empreses de lloguer de cotxes i venda d'automòbils.
Els mecànics de motocicletes realitzen els serveis tècnics i de reparació de motocicletes, des de motos de ciutat fins a motos amb altes prestacions.
Els maquinistes navals instal·len i condueixen màquines d'enginyeria. Fan servir maquinària específica per donar forma al metall, per exemple, mitjançant el tall, l'esmerilament i el trepatge.
Els pintors de carrosseria d'automòbil apliquen un acabat de pintura als vehicles que s'han espatllat en accidents. Preparen la superfície per poder ruixar-la amb pintura i s'asseguren que la pintura que utilitzen s'ha barrejat i preparat adequadament perquè coincideixi amb el color originari del ve...
Els pilots d'aerolínies realitzen vols a destinacions de tot el món abans de l'enlairament, estudien els plans de vol i s'asseguren que els controls de l'aeronau funcionen correctament. També han de comprovar les condicions meteorològiques i comunicar-se amb el control del trànsit aeri.
Els despatxadors de vol són responsables d'assegurar-se que els avions s'envolen a temps i del compliment de tots els reglaments de salut i seguretat.
Els pilots d'helicòpter traslladen persones i de vegades càrregues diverses volant sobre la terra i a alta mar. La feina que realitzen és molt variada i inclou diferents tipus de vols, per exemple, recollir i portar els treballadors d'una o a una plataforma petrolífera o portar persones en viatges t...
Els maquinistes de tren transporten passatgers i mercaderies en tren. El maquinista condueix trens dièsel o elèctrics per al transport de passatgers i mercaderies.
Els reparadors de carrosseries d'automòbils treballen a tallers reparant els desperfectes produïts a la carrosseria dels vehicles de motor. La seva feina consisteix a eliminar abonyegadures, muntar portes noves, capós i parabrises, i substituir taulers de carrosseria. Fan servir equips de mesurament...
Els pilots de les forces armades s piloten avions o helicòpters en l'exèrcit de les forces armades. Els pilots s'uneixen a una divisió després de completar la formació inicial d'oficial.
Els enginyers aeronàutics es dediquen al disseny de tot tipus d'aparells que puguin volar. Els enginyers aeronàutics apliquen la ciència i la tecnologia per a la recerca, el disseny, la fabricació i el manteniment d'aeronaus, míssils, satèl·lits i vehicles espacials.
Els enginyers marins s'encarreguen de dissenyar, desenvolupar, controlar i mantenir els equipaments i sistemes que s'utilitzen a vaixells, instal·lacions petrolíferes i centrals petrolíferes marítimes. S'especialitzen en enginyeria marina, enginyeria naval o d'indústries localitzades en terra ferma.
Els oficials de navegació són responsables de la navegació de les embarcacions. Comproven que la càrrega és segura i estable, supervisen els membres de la tripulació i s'asseguren que el vaixell està en condicions de navegar.
Els arquitectes navals estan involucrats en el disseny, construcció i manteniment d'embarcacions, com ara vaixells i altres embarcacions marines i estructures arquitectòniques construïdes mar endins. La majoria dels arquitectes navals s'especialitzen en una àrea, per exemple, el disseny, la classifi...
Els mossos d'equipatge aeroportuari transporten, carreguen i descarreguen equipatges i càrrega. Són responsables d'acarar l'equipatge amb les llistes de vol i portar-lo a l'avió o a la cinta transportadora per a la recollida. Han de treballar amb rapidesa i precisió mentre miren de no causar danys.
Els conductors d'autobús treballen per a serveis d'autobusos locals. Han de respectar un horari i proporcionar als passatgers informació general sobre els possibles enllaços. Els conductors d'autocar acostumen a conduir distàncies més llargues, incloent-hi alguns trajectes per autopista. Alguns auto...
Els xòfers porten passatgers entre destins, generalment en cotxe de luxe. Les seves obligacions inclouen portar el manteniment bàsic del vehicle i proporcionar als passatgers informació sobre el viatge.
Els professors d'autoescola ensenyen els coneixements necessaris per conduir, la capacitat per moure's enmig del trànsit rodat i les mesures de seguretat a persones que estan aprenent a conduir.