44

Professions de Logística, transport i manteniment de vehicles

Filtrar
Els pilots de les forces armades s piloten avions o helicòpters en l'exèrcit de les forces armades. Els pilots s'uneixen a una divisió després de completar la formació inicial d'oficial.
Els revisors de tren són responsables de la seguretat dels trens, de revisar els bitllets i d'ocupar-se dels passatgers. També responen a les consultes dels passatgers i els ajuden en cas necessari.
Els oficials enginyers de la marina supervisen el correcte funcionament i manteniment de les màquines d'una embarcació que funciona amb sistemes de propulsió. Treballen a la sala de màquines d'alguns tipus d'embarcacions, com ara creuers, transbordadors o vaixells de càrrega.
Els mossos d'equipatge aeroportuari transporten, carreguen i descarreguen equipatges i càrrega. Són responsables d'acarar l'equipatge amb les llistes de vol i portar-lo a l'avió o a la cinta transportadora per a la recollida. Han de treballar amb rapidesa i precisió mentre miren de no causar danys.
Els despatxadors de vol són responsables d'assegurar-se que els avions s'envolen a temps i del compliment de tots els reglaments de salut i seguretat.
Els operaris i les operàries de logística s'encarreguen de rebre, emmagatzemar, transportar i gestionar la mercaderia en un magatzem. Aquests professionals fan tasques de gestió i organització de comandes, recollides o sortides, activitats de gestió operativa i administrativa, control de comandes i ...
Els camioners són responsables de l'entrega i recollida de mercaderies dins d'un país i a l'estranger. Les seves responsabilitats inclouen carregar el camió, descarregar-lo en el punt d'entrega i realitzar el manteniment bàsic dels seus vehicles.
Els enginyers automobilístics s'encarreguen de dissenyar, provar, desenvolupar i fabricar automòbils. Ajuden a la indústria de l'automòbil a afrontar nous reptes; per exemple, assegurant-se que els cotxes que es dissenyen són segurs, respectuosos amb el medi ambient i amb un consum mínim de combusti...
Els professors d'autoescola ensenyen els coneixements necessaris per conduir, la capacitat per moure's enmig del trànsit rodat i les mesures de seguretat a persones que estan aprenent a conduir.
Els operadors comercials de transport públic s'encarreguen de vendre bitllets i targetes d'abonament i atendre les consultes dels passatgers sobre horaris de sortida, tarifes, rutes o enllaços de les xarxes d'autobús, metre o tren, entre altres mitjans de transport. Els operadors que treballen en gr...
Els maquinistes de tren transporten passatgers i mercaderies en tren. El maquinista condueix trens dièsel o elèctrics per al transport de passatgers i mercaderies.
Els reparadors de carrosseries d'automòbils treballen a tallers reparant els desperfectes produïts a la carrosseria dels vehicles de motor. La seva feina consisteix a eliminar abonyegadures, muntar portes noves, capós i parabrises, i substituir taulers de carrosseria. Fan servir equips de mesurament...
Els conductors de tramvies condueixen tramvies per al transport de passatgers. Els tramvies circulen per uns rails fixos i quasi sempre són interurbans. Els conductors de tramvia condueixen tramvies que porten passatgers des de i cap a les seves destinacions a les ciutats importants.
Els mossos de garatge netegen, poleixen o fan els controls rutinaris dels danys a l'interior i exterior de cotxes o altres vehicles. Les ofertes de treball sovint procedeixen d'empreses de lloguer de cotxes i venda d'automòbils.
Els hostes i hostesses de terra d'una aerolínia són responsables de registrar els passatgers i el seu equipatge per als vols. S'asseguren que tots els passatgers i els equipatges estiguin facturats en el vol correcte. La feina de l'hoste o hostessa de terra pot ser variada i inclou algunes de les fu...
Els tècnics d'enginyeria aeroespacial s'encarreguen de dissenyar, construir i provar tot tipus d'aeronaus, així com les seves peces i sistemes. També reparen avions i serveis entre vols.
Els taxistes porten passatgers en taxi al destí desitjat.
Els pilots d'helicòpter traslladen persones i de vegades càrregues diverses volant sobre la terra i a alta mar. La feina que realitzen és molt variada i inclou diferents tipus de vols, per exemple, recollir i portar els treballadors d'una o a una plataforma petrolífera o portar persones en viatges t...
Els mecànics de vehicles pesants realitzen el manteniment i reparen vehicles pesants, com ara camions, autobusos i autocars. Substitueixen peces trencades i en mal estat i diagnostiquen fallades a través de la més moderna tecnologia assistida per ordinador.
Els administratius de tràfic o de transport duen a terme diferents tasques administratives per a empreses o departaments de transport de mercaderies o de passatgers. Aquests professionals s'encarreguen de la gestió administrativa diària de la flota de transport. Controlen les entrades i sortides, pr...