Especial Turisme 2012


Especial Turisme 2012
Especial Turisme 2012

novembre

2012

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Cerques feina? Forma't en turisme

Aquest mes d'octubre apareixia la notícia següent: la Unió d'Hotelers Austríacs ofereix 1.725 llocs de treball per a espanyols i 3.600 places per a formació de professionals. Les feines sol·licitades són per a recepcionistes, cambrers, cuiners, ajudants de cuina… i el sou mitjà és de 1.886 euros mensuals.

T'interessa? En aquest especial et donem les claus perquè et puguis formar en un sector en auge i accedir al mercat internacional del Turisme.

Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








Vols treballar en el sector turístic a l'estranger? Nosaltres t'orientem

Les últimes dades publicades per l'oficina estadística comunitària Eurostat mostren que a l'agost del 2012 l'atur afectava uns 25,5 milions de persones a la Unió Europea, i d'elles 18,2 milions pertanyien als països que formen la zona de l'euro. Malgrat la mala situació generalitzada, alguns països destaquen per sobre d'altres, com Àustria (4,5 % d'atur), Luxemburg (5,2 %), Holanda (5,3 %) i Alemanya (5,5 %), que van registrar les dades d'atur més baixes de la UE.

Concretament a Àustria, observem que la indústria del turisme produeix el 7,4% del PIB i actualment no poden fer front a l'afluència de turistes amb el personal disponible. Per això, la Unió d'Hotelers Austríacs ofereix 1.721 llocs de treball per a espanyols i 3.600 places de formació.

Et planteges treballar o estudiar en el sector turístic a l'estranger? Abans de començar has de tenir en compte una sèrie de consells:

- En primer lloc, t'has de plantejar el següent: On vull treballar? Quin llocvull ocupar? Segons David Alva, president de la Confederació espanyola de joves empresaris (CEAJE), cal consultar nombroses fonts d'informació i, sobretot, saber a quin país es vol anar i quins perfils es demanen més en cada context.

- Una vegada tinguis clar el teu destí, la formació és fonamental. Et pots formar aquí o a l'estranger, però has de saber que l'anglès és prioritari per treballar a Europa o als EUA i qualsevol altre idioma com l'alemany, el francès o l'italià augmenta les possibilitats de trobar feina en el sector turístic, sense oblidar  els coneixements en els idiomes propis dels països emergents, com poden ser el xinès o el portuguès, enfocat a Brasil. A més a més, no solament has de tenir en compte els idiomes; les competències com les capacitats comercials, el do de gents, habilitats de gestió, etc. sumen punts al teu currículum.

- Pot ser que necessitis homologar la formació tècnica, per a això, et recomanem que t'informis directament a l'ambaixada del país on et vols dirigir. També és necessari que el currículum s'adapti a les característiques del país. I sempre és recomanable tenir disponible una versió en llengua anglesa. Si no saps com fer-ho, pots consultar pàgines com Europass, que t'ajudarà a confeccionar un currículum senzill i comprensible per a tot Europa.

- Arriba el moment de cercar treball. Els experts recomanen iniciar la recerca de feina des d'Espanya. En aquest sentit, hi ha diversos webs d'ocupació que es poden consultar des d'aquí i que faciliten l'accés a llocs de treball a l'estranger. Una d'elles és la XARXA EURES, una eina que connecta els serveis públics d'ocupació de 31 estats europeus, fet que permet conèixer les necessitats laborals de cada país.

- Altres estratègies per trobar feina a l'estranger són utilitzar les xarxes socials i els fòrums; fer una llistat d'empreses espanyoles amb presència internacional i empreses estrangeres que treballin en el sector turístic; consultar agències especialitzades i consultories de recursos humans; etc.

Selecció de cursos

El turisme no és només atenció al públic

Encara que la majoria de sortides professionals estan relacionades amb l'atenció al públic, actualment, el sector necessita professionals capaços de gestionar i administrar empreses i centres, d'assumir responsabilitats directives i de promoció en empreses hoteleres, agències de viatges, companyies de transport, empreses dedicades a l'oci, pàgines web de serveis, etc.

Si vols ocupar un lloc de més responsabilitat, a més a més dels idiomes, has de millorar les teves capacitats comercials i de negociació amb cursos de màrqueting, gestió i organització, etc. La formació contínua és molt important per al desplegament de la teva carrera professional.

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2012