Saló de l'Ensenyament 2013


Saló de l'Ensenyament 2013
Saló de l'Ensenyament 2013

febrer

2013

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Tota la informació d'estudis i professions per orientar-te

Torna la Setmana de la Formació i el Treball, la fira que acull tota l’oferta educativa sota el mateix sostre amb vocació clarament orientadora.

Enguany, el Saló de l’Ensenyament del 13 al 17 de març, reunirà l’oferta més variada de formació, des dels graus universitaris, passant per la formació professional, els idiomes i els cursos no reglats. A més a més, la Fira de Barcelona acull la 10a edició del Saló dels Idiomes i Futura, el Saló de Màsters i Postgraus, els dies 15 i 16 de març.

Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








Educaweb també t'orientarà al Saló de l'Ensenyament

Un any més, el Saló posarà a disposició dels joves el Servei d’Atenció a l’Estudiant, on les orientadores d’Educaweb assessoraran al visitant en la seva recerca d'informació i orientació, mostrant-li l'oferta vigent, els accessos, les sortides professionals, les diferències entre itineraris i les característiques de cada centre. Aquest any, el Servei d’Atenció a l’Estudiant comptarà amb el suport d’una assessoria telemàtica: un Servei d’Orientació Online accessible des del portal Formació365 durant la setmana del Saló. Les persones que busquin orientació podran enviar els seus dubtes, i les orientadores d’Educaweb atendran les consultes.

A més a més, aquest any volem facilitar-te la visita al Saló recomanant-te una sèrie d’eines que t’ajudaran a resoldre els principals dubtes prèviament:


- Dubte 1: No sé què estudiar: En aquests casos recomanem treballar l’autoconeixement com a punt clau en el moment de triar de forma més encertada possible. Pots fer-ho utilitzant l’eina GR. Gran Recorregut, un test que t'acompanya a descobrir el teu perfil professional, les preferències en quant a estudis i les professions que s'ajusten millor aquest perfil.

- Dubte 2: No sé on estudiar: Al Saló trobaràs tota la informació que necessites de les universitats, centres de formació professional, centres de formació continua, idiomes, etc. Et recomanem que abans d’anar al saló facis una ullada al web Formació365, el portal que acull tots els expositors, organitzat per tipus de centre i per temes i especialitats d'ensenyament.

- Dubte 3: Quin és el millor itinerari per mi? Et planteges dubtes com per exemple, ¿Em decanto per un grau o per la FP? ¿quin batxillerat haig de triar en funció de la titulació universitària que vull cursar més endavant? ¿com accedeixo a la universitat a través de la FP? Et recomanem que et dirigeixis al Servei d’Orientació abans d’iniciar la teva visita i resolguis tots aquests dubtes o bé consultis la pàgina d’Educaweb “què fer després de l’ESO”.

- Dubte 4: De què treballaré quan acabi els estudis? ¿Ja tens clar què vols estudiar però no saps si tindràs bones perspectives laborals? La publicació Món Empresarial organitzarà unes jornades en les que participaran representants d’empreses, col·legis professionals, fundacions, institucions... amb l’objectiu de debatre sobre la situació econòmica i social.

- Dubte 5: Màster o postgrau? Si ja t’has llicenciat i busques continuar els teus estudis per millorar la teva empleabilitat, dirigeix-te a Futura, el saló dels màsters i postgraus on trobaràs els centres que ofereixen aquest tipus de formació. D’altra banda, el Saló dels Idiomes t’ofereix una bona quantitat de recursos per millorar la teva competència en idiomes, fonamental per accedir al mercat de treball i afavorir la mobilitat internacional.

Selecció de cursos

Visita els expositors abans del Saló de l'Ensenyament



El Saló de l'Ensenyament i Futura han creat, juntament amb Educaweb.cat, el portal Formacio365.cat, una eina d'orientació acadèmica i professional en format web, que permet als visitants de la fira obtenir informació sobre els expositors durant tot l'any. L'eina és gratuïta i complementa la visita presencial.
 
Per aquest 2013 es preveuen una sèrie de novetats. A més del Servei d’Orientació Online, el portal permet que els estudiants contactin gratuïtament amb el centre educatiu. Pel que fa als centres, els que ho vulguin, poden contractar un servei de publicitat per fer més visible la seva oferta formativa.
 
La finalitat d'aquesta pàgina és facilitar el procés d'orientació acadèmica, afinant la recerca de la formació i permetent a l'usuari contactar directament amb el centre abans, durant i després de la Setmana de la Formació i el Treball.
 
El portal també permet als usuaris connectar-se a les xarxes socials del Saló de l'Ensenyament i Futura. No t'ho perdis!

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2013