CEAC

Enologia

CEAC

Curs
Distància
consultar preu

Descripció

En els últims anys, el món del vi ha començat a acostar-se a un públic molt més ampli. De fet, cada vegada són més les persones que s'interessen per ell, ja que tenir coneixements d'enologia és sinònim de prestigi, refinament i un bon nivell cultural.



A més, conèixer a fons aquest producte també us ofereix nombroses sortides professionals.



Amb aquest curs:



    Distingiràs els diferents tipus de vi i interpretaràs correctament l'etiquetatge.

    Dominaràs tots els aspectes relacionats amb el cultiu de la vinya, la seva anatomia i el seu cicle de vida.

    Coneixeràs les influències del sòl i del clima a la vinya i el seu fruit.

    Et familiaritzaràs amb les diferents criances i les seves particularitats.

    Sabràs tastar i maridar vins.



El programa del curs et permet endinsar de forma fàcil i pràctica en el fascinant univers del vi.



Des del primer dia, comptaràs amb un ampli ventall de materials i recursos que et permetran posar en pràctica els coneixements adquirits durant el curs, i amb els que podràs convertir-te en un especialista el camp de l'enologia.



    Material didàctic: complet i actual, elaborat per experts en formació a distància i adaptat a les teves necessitats. Conceptes, esquemes visuals i exercicis perquè el teu aprenentatge sigui complet, actual, senzill i de qualitat.

    1 DVD amb continguts relacionats amb els següents temes:? Del cep al celler i El tast i el maridatge.

    1 biblioteca enològica, formada pels següents llibres: Manual pràctic del sommelier (de Miguel Á. Torres), Manual del vi en la gastronomia (de Mauricio Wiesenthal) i el Diccionari gastronòmic de butxaca.

    Útils i accessoris per al servei del vi: 1 llevataps professional i 1 drop-stop o goter.



Des del primer moment i durant tot el teu aprenentatge, un assessor d'estudis i el teu tutor personal t'ajudaran a estar al dia de tots aquells aspectes relacionats amb el teu curs que et puguin resultar d'interès per aprofitar la teva preparació i aconseguir un treball qualificat.



A més, pots accedir al servei de Borsa de Treball CEAC.Contamos amb la col.laboració d'empreses de reconegut prestigi. Troba ofertes que s'ajustin al teu especialitat i deixa que t'orientem per millorar les teves possibilitats davant les moltes oportunitats que ofereix el món laboral.



Supera el curs i aconsegueix el teu diploma CEAC en Enologia. Converteix-te en un professional d'aquest sector i accedeix a un lloc de treball que s'adeqüi al que sempre has volgut ser ia les necessitats reals del mercat de treball.



Milloraràs el teu perfil professional i podràs aconseguir una feina més d'acord amb els teus objectius laborals.
Veure més

Temari del curs

PROGRAMA DEL CURS
• Cultura general sobre el vi:
Història de l'enologia
. El món del vi en l'actualitat
. L'arqueologia del vi
. Característiques pròpies de les etiquetes del vi dels principals països productors
• La vinya:
Anatomia i morfologia del cep, Principals varietats del raïm.
Principis bàsics de viticultura.
• Clima i sòl:
Canvis en la viticultura. El clima. El sòl. La vinya modern.
Adaptació de la vinya espanyola al clima i al terreny
. Anàlisi climàtic i edafològic de les principals regions vinícoles d'Espanya.
• La vinificació:
El vi i la seva composició. L'alcohol. Les substàncies àcides. Les gomes.
Les substàncies salades. Les substàncies amargues. Altres substàncies. Les substàncies aromàtiques i volàtils. Classificació general. La vinificació dels vins negres. La vinificació
dels vins blancs. La vinificació dels vins rosats i clarets. La vinificació dels vins especials.
• Tipus de vi i característiques:
Classificació general. Vins de taula. Vins especials. Varietats del raïm.
Varietats blanques (ceps nacionals i internacionals). Varietats negres (ceps nacionals i internacionals). Guies de vins del món.
Principals productors dels països europeus
. Principals productors dels països sud-americans.
Principals productors d'Amèrica del Nord.
Principals productors d'Àfrica
. Principals productors d'Oceania.
• Criança de vins:
Criança de vins de taula. Criança de vins generosos. Criança de vins escumosos. Períodes de criança.
Efecte enològic de la fusta de roure i les seves variables segons la mida i la permanència del vi en els dipòsits.
Estudi de l'ús enològic del suro, segons diverses variables.
• Envasos, transport i servei del vi:
El vidre i els seus antecedents històrics
. L'ampolla.
El suro
. El vestit de l'ampolla
. La copa
. El llevataps i altres estris de servei.
El servei de vins
. Altres envasos del vi.
• Geografia vinícola i Denominació d'Origen:
Naixement de les Denominacions d'Origen. Definició de les activitats i competències del Consell Regulador
. Evolució de l concepte
Denominació d'Origen
. Geografia vinícola espanyola
. Annex I: "Superfície i viticultors". Annex II: "Qualificació de les anyades".
• Tast i maridatge: Definició de tast
. Finalitat del tast.
. Enologia i tast
. El tastador
. La importància dels sentits
. Metodologia del tast
. Quantificació dels tests organolèptics
. L'ensenyament del tast
. El maridatge
. Decàleg del maridatge clàssic
. Maridatge per índex polifenólico
. Estudi dels grups d'aliments i el seu maridatge
. Exemples de maridatges.
• El celler:
La compra de vins
. El celler. El màrqueting de vi. El marxandatge en la restauració
. El client. Annex: Carta de vins d'El Celler de Can Roca.
• Annex I: Vocabulari del vi
• Annex II: La figura professional del sommelier.
Les professions en el món del vi
. La professió de sommelier. Característiques i funcions del bon sommelier. Concursos de
sommeliers. Salons i fires. Casos pràctics i consells
Veure més

Perspectives laborals

Prepara't per treballar com:

Cambrer, maître o sommelier.
Venedor de vins.
Responsable de botigues de degustació.

Promocions

Com a alumne del curs d'Enologia CEAC podràs descobrir i gaudir d'una jornada en un celler on:

- Coneixeràs el desenvolupament i funcionament de la mateixa,

- Gaudiràs d'una degustació-tast de vi

- Practicaràs els coneixements adquirits durant el curs

- Rebràs un obsequi.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Enologia