Postgrau Xef Especialista en Cuina de la Xocolata

1090 Persones estan visitant aquest curs
Preu 7.500 €
Sol·licita informació
Culinary Institute of Barcelona CIB
Postgrau Xef Especialista en Cuina de la Xocolata
Sol·licita informació
Postgrau
Presencial
Barcelona
30 crèdits
Preu 7.500 €

Descripció

Considerat l'aliment dels déus, la xocolata no deixa indiferent a ningú. Aixeca passions i sempre hi ha espai per a ell. Més enllà d'una rajola de xocolata, el cacau és història viva de la civilització i del desenvolupament de moltes cultures, per això, al CIB, volem que descobreixis la passió per l'or marró de la cuina i la pastisseria.
Aquest curs està pensat per a cuiners i pastissers professionals que vulguin aprofundir i adquirir una visió àmplia de les possibilitats d'aquest desitjat ingredient, des dels seus orígens fins a l'avantguarda culinària i les transformacions que ofereix el cacau, aportant a l'alumne nous coneixements i noves tècniques per implementar a la cuina.

Destinataris

A aquells cuiners o pastissers que volen especialitzar-se en l'art de la xocolata.
A amants de la pastisseria que vulguin obrir un negoci especialitzat en la xocolata.

Requisits

Els 16 candidats acceptats en aquest curs solen ser persones que tenen passió pel món culinari. A més, cal disposar d'un títol de Xef o tenir almenys 3 anys d'experiència com a cuiner en una Cuina Professional.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Prova d'accés

S'ha de superar un procés d'admissió.

Metodologia

L'alumne treballa i posa en pràctica els seus coneixements i desenvolupa les seves habilitats. us alumnes adquireixen coneixements a través de l'escolta activa i l'observació d'un professor o entrenador que és qui els transmet. Els alumnes viuen una experiència vital en què senten un aprenentatge concret, normalment, amb una major intensitat emocional que racional.

Idiomes en els quals s'imparteix

Espanyol (PILOT, traducció simultània).

Durada

Data d'inici: setembre 2018. Durada: 3 mesos (216 hores lectives). Aquest curs exigeix temps addicional a càrrec de l'alumne per a l'estudi individual i el desenvolupament en grup d'alguns treballs.

Objectius

• Formar els professionals perquè tinguin una sòlida especialització en la xocolata.
• Conèixer la xocolata a partir de la matèria primera: el cacau. Obtenir una base sòlida dels diferents cacaus del món, anàlisi sensorial i aprendre a elaborar xocolata a partir de la fava de cacau.
• Oferir una millor comprensió sobre els nivells de qualitat del cacau que hi ha al Mercat mundial i l'impacte de l'elecció de cada tipologia de cacau en el gust de la xocolata pel seu origen.
• Desenvolupar habilitats pràctiques en el tractament de la xocolata per poder elaborar tot tipus d'elements. Des del treball de la xocolata en masses, pa de pessic i pastes, fins a la creació bombons, gelats, caramels o de peces de decoració, entre d'altres.
• Obtenir un ampli coneixement de les noves eines, recipients, maquinària, per poder desenvolupar un format de pastisseria sense horitzons, des del restaurant a una empresa de pastisseria.
• Obtenir un pensament global en les diferents tècniques de treball de la xocolata i l'execució de cada un d'elles. Així mateix, obtenir una cultura culinària del cacau o la xocolata a la cuina salada.

Titulació obtinguda

Títol propi de postgrau atorgat per CIB.

Professorat

Director del programa: Jordi Farrés. Pastisser, mestre xocolater i professor de pastisseria. Jordi va estudiar cuina i pastisseria a les escoles Joviat i EPGB i, ràpidament, es va adonar de les possibilitats artístiques d'aquest ofici. Va treballar en pastisseries i restaurants en els que va acabar sent el responsable de l'àrea dolç. També va participar en nombroses competicions quedant sempre entre els millors. Durant aquest període, va ser nomenat ambaixador de la marca de xocolates Belga Callebaut i va oferir formació en escoles i gremis de tot l'estat. El 2008, Jordi es va associar per muntar un negoci de venda i distribució de galetes artesanals sota una visió moderna sempre mantenint la màxima qualitat.

Horari

Dilluns, dimarts i dimecres de 15h a 21h.
Postgrau Xef Especialista en Cuina de la Xocolata
Culinary Institute of Barcelona CIB
Campus i seus: Culinary Institute of Barcelona CIB
Culinary Institute of Barcelona CIB
C/ Santander 49-51 08020 Barcelona
Sol·licita informació
X