Descripció del centre

Qui som?

El col·lectiu de les escoles cristianes de Catalunya s'ha anat configurant com a tal a partir de l'any 1977, quan el cardenal Jubany va crear el Consell de l'Escola Cristiana de Catalunya, amb el seu Secretariat executiu.

L'adhesió formal al Consell de l'escola cristiana, la participació activa en les iniciatives impulsades pel Secretariat, i el recurs als diferents serveis que aquest ha prestat a les comunitats educatives al llarg d'aquests anys, han estat els ingredients que han donat cohesió i imatge al col·lectiu de les escoles cristianes de Catalunya, que en l'actualitat està format per 434 escoles, en les quals s'eduquen 264.000 alumnes dels diferents nivells i etapes del sistema educatiu.

L'any 2002, el col·lectiu de les escoles cristianes va celebrar el seu 25è aniversari, i l'any 2004 va canviar la personalitat jurídica de l'òrgan participatiu que el representava des de l'any 1977.

A partir de l'1 de gener de 2004, la Fundació «Escola cristiana de Catalunya» va substituir el Consell creat pel Cardenal Jubany i va posar en marxa noves iniciatives al servei de les escoles adherides, a través del «Centre de serveis a les escoles cristianes» (CESEC).

En el patronat de la Fundació, que presideix l'arquebisbe de Barcelona, hi participen membres de les institucions que representen els diferents sectors de la comunitat educativa:

    Els titulars de les escoles s'apleguen en l'Associació Professional Serveis educatius de Catalunya (APSEC)

    Els professors i professores han constituït l' Associació de professors de les escoles cristianes de Catalunya (APECC)

    I els pares i mares dels alumnes de les escoles cristianes, a través de les associacions locals i de les federacions diocesanes, formen la Confederació Cristiana d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (CCAPAC).

Campus i seus

Fundació Escola Cristiana de Catalunya
Carrer dels Àngels 18, 3r 08001 Barcelona

Altres centres que et poden interessar

X