Descripció del centre

L'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya va ser fundat el 2003 per l'Associació Civil Metápolis en col.laboració amb la Genralitat de Catalunya.  

L'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya és un centre internacional d'educació i recerca orientat a l'arquitectura entesa com una disciplina que involucra diferents escales d'anàlisi territorial i desenvolupament urbà així com diversos projectes arquitectònics, realitzacions digitals i entorns informatius.  

Localitzat a Barcelona, una de les capitals internacionals de l'Urbanisme, la institució desenvolupa programes multidisciplinars que exploren fenòmens urbans i territorials internacionals posant especial èmfasi en les oportunitats que sorgeixen dels territoris emergents i en els valors culturals, econòmics i socials que l'arquitectura pot aportar a la societat.  

L'IAAC desenvolupa programes educatius d'extensió com el Màster en Arquitectura Avançada, dirigit per Vicente Guallart i Manuel Gausa, El Postgrau a Digital Architecture Production, dirigit per Marta Male i el Programa de Postgrau en Arquitectura i Mitjana, dirigit per Nuria Díaz, en directa col.laboració amb la Fundació Politècnica de Catalunya.  

Paral.lel als programes educatius l'IAAC desenvolupa un programa d'investigacions en col.laboració amb experts d'altres àrees, arquitectes convidats, investigadors i participants dels programes Ducato.  

Alguns dels projectes recents més importants són el Media House Proyect, elaborat amb el Media Lab del MIT, el projecte de recerca territorial HiperCatalunya presentat al Macba de Barcelona i el Diccionari d'Arquitectura Avançada de Metapolis.  

Com agregat als programes de recerca i projectes internacionals, el programa es completa amb conferències, excursions, exhibicions, publicacions i concursos.  

Campus i seus

IaaC
Pujades 102 08005 Poble Nou (Barcelona)

Altres centres que et poden interessar

X